Wil je na een heerlijke barbecue nagenieten met een dessert dat zo lekker is dat je je vingers erbij aflikt? Dan moet je echt deze eens deze s’mores maken!
En dit recept met marshmellows, chocolade en aardbeien is… een toetje op de BBQ!
Een avondje barbecueën
Eindelijk is het weer zonnig, de avonden worden langer en dat betekent dat velen van ons de barbecue weer aan gaan steken. De komende periode zal er naar hartenlust gebakken worden en het wordt zeker genieten van vlees, vis en garnalen, maar ook van frisse salades en vers fruit.
Een avondje barbecueën is, zeker samen met vrienden, dé perfecte manier om de avond door te komen.
En dan… een toetje
Als we gaan barbecueën dan schiet een toetje er nog wel eens bij in. Een bak yoghurt of vanillevla past nou eenmaal niet echt bij een gezellig avondje. Daarnaast heb je meestal al net iets te veel gegeten, waardoor ijs, los van de hoeveelheid calorieën, best zwaar op de maag kan vallen.
Een avondje barbecueën is eigenlijk een fenomeen dat is overgewaaid uit Amerika. De Amerikanen staan bekend om hun grote maaltijden. Zij worstelden ook met het toetjesprobleem; wat eet je nu nog als dessert na zo’n enorme hoeveelheid vlees en brood?
Wat is s’mores?
Amerikanen zouden geen Amerikanen zijn als ze niets op dit probleem gevonden zouden hebben. Geïnspireerd op de verrukkelijke chocoladefondue met aardbeien hebben ze s’mores bedacht. Dit deden ze overigens al rond 1920 tijdens een scouting jamboree.
Het toetje is van oorsprong een geroosterde marshmallow met een laagje chocolade tussen twee stukjes biscuits. En wat zo leuk is; je maakt het op de nog hete barbecue.
What’s in a name – S’mores is een samentrekking van ‘Gimme some more’. In het Nederlands dus: ‘geef me meer’. Uit de naam blijkt al hoe lekker dit toetje is… ????
Wij hebben uiteraard het recept eerst uitgeprobeerd voordat we het hier publiceren en we kunnen niets anders zeggen dan dat het ontzettend lekker is, je likt er letterlijk je vingers bij af. Het is met recht dé perfecte afsluiter!
Wat heb je nodig voor s’mores?
Wil je deze overheerlijke creatie van s’mores maken, dan heb je het volgende ingrediënten nodig voor 6 personen:
- Natuurlijk… een hete barbecue!
- 125 gram verse aardbeien
- 12 stuks theebiscuit
- 100 gram melkchocolade
- 250 gram marshmellows
- Een aluminium grillschaal (als wegwerpschaal verkrijgbaar)
- Aluminiumfolie als de barbecue geen deksel heeft
Hoe maak je s’mores?
Vervolgens komt natuurlijk de vraag: hoe maak je s’mores? Simpel met deze stappen:
- Begin met het breken van de chocola in kleine stukjes
- Doe de marshmellows in de schaal en leg er de stukje chocolade tussen.
- Dek als dat nodig is de schaal af en zet hem vier minuten op de hete barbecue.
- Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze doormidden.
- Neem de schaal van het vuur (pas op de schaal is heel heet!) als de marshmellows zacht zijn geworden en een lichtbruin kleurtje hebben gekregen.
- Verdeel de aardbeien over de marshmellows en steek daarna de biscuitjes ertussen.
- Hierna rest alleen nog maar intens genieten…
S’mores maken: dit is het recept
Nog niet helemaal duidelijk hoe je aan de slag moet gaan? Bekijk dan eens onderstaande video om het overheerlijke nagerecht te maken!
Hier nog enkele andere leuke en vooral lekkere BBQ-toetjes in boekvorm:
Eet smakelijk!
Wij zijn benieuwd hoe jouw creatie heeft gesmaakt. Heb jij nog een andere variatie op het bovenstaande recept of wellicht nog een totaal ander toetje op de BBQ?
Laat het ons dan zeker weten in een reactie!
Lees ook:
- Maak zelf het unieke cookie dough recept van Ben&Jerry’s
- Dalgona koffie: ontdek alles over deze koffie en het recept
- Recept | Maak nu je eigen Kinder Surprise ei ijsjes
Blijf fris en fruitig… en volg ons!
Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief: