Smaken verschillen, zoveel is zeker. Toch kun je ook smaken combineren, al maken sommigen het wel echt bont met heel rare smaakcombinaties.
Heb je deze al eens geproefd?
Smaken combineren
Eten. Iedereen doet het meerdere malen per dag. Er zit echter een groot verschil in wat iedereen eet; mensen hebben verschillende smaken en vinden andere dingen lekker. En dat is misschien maar goed ook. Het wordt ook zo saai als iedereen precies hetzelfde eet, toch?
Gelukkig kun je smaken combineren. Gewoon even out of the box denken en simpelweg verschillende ‘standaard’ smaken met elkaar combineren.
Rare smaakcombinaties
Zo’n moment hadden we laatst toen iemand een broodjes knakworst at. Hij at dit met mayonaise en (let op)… pindakaas. Pindakaas! Je leest het goed!
Ondanks dat mensen gekke (of gênante) eetgewoontes kunnen hebben, lijkt dit een wel erg gekke combinatie. En zo zijn er nog meer smaakcombinaties die vreemd klinken, maar die verrassend lekker zijn.
In dit artikel bespreken we 6 rare smaakcombinaties. Ga je ze allemaal uittesten?
1. Banaan met pindakaas
Deze combinatie vinden we zelf ontzettend lekker. Je kan hem op verschillende manieren toepassen. Voeg een keer wat plakjes banaan toe aan je boterham met pindakaas. Of prak je banaan door de yoghurt en schep hier een (of twee) eetlepel(s) pindakaas doorheen.
Je kan ook heel eenvoudig bananenhapjes maken door een mengsel van geprakte banaan met pindakaas in wat bladerdeeg te vouwen.
2. Chocolade met sojasaus
Sojasaus heeft een zoute smaak, terwijl chocolade natuurlijk hartstikke zoet is. Dit is dan ook precies de reden waarom deze combinatie zo lekker is. De onverwachte afwisseling van zoet met zout werkt.
Kijk maar naar de populaire chocoladesmaak karamel zeezout die je overal ziet.
3. Koffie met sinaasappelsap
De sinaasappelsap maakt de koffie net wat zoeter en fruitig. Eigenlijk is dit dus gewoon een iets gezondere variant van het toevoegen van suiker aan je koffie.
4. Vanille ijs met olijfolie
Dit wordt blijkbaar gegeten in Italië. Het klinkt erg gek, maar we kunnen ons best voorstellen dat het lekker zou kunnen zijn: het zoete ijs met een bloemige, grassige smaak van de olie.
Het is hierbij wel belangrijk dat je een goede olijfolie kiest en niet zomaar voor de eerste de beste olie gaat. De Colline di San Mauro zou een goede optie zijn.
5. Aardbeien met balsamico
Ook dit is een combinatie die vreemd klinkt, maar toch vaak voorkomt. Er zijn best wat nagerechten te vinden waar deze twee producten samen gegeten worden.
Probeer het ook een keer met zwarte peper erbij, om de smaak nog een extra dimensie te geven.
6. Koffie met avocado
Oke, dit is niet zozeer een gekke smaakcombinatie omdat je er niet zoveel van proeft, maar het is wel een gekke combinatie: gepureerde avocado in je koffie. De avocado zorgt er echter voor dat je koffie wat dikker en lekker romig wordt.
Een fijn pluspunt is ook nog dat avocado heel gezond is, dus tegelijk met je caffeïneboost krijg je direct ook een deel van je dagelijkse vitaminen en mineralen binnen.
In dit filmpje zie je hoe de ‘koffie in avocado’ een heuse hype is geworden in Melbourne, Australië. Het is niet moeilijk om te maken, je moet gewoon wat baristaskills hebben!
Jouw ‘favo’ smaakcombinatie?
Van welke smaakcombinaties smul jij, terwijl anderen deze smaken maar gek vinden? We horen het graag!
Laat het weten in een reactie onderin!
Lees ook:
- 8 ultieme tosti’s voor een gevarieerd tosti-dieet
- 6 bijzondere restaurants: hier moet je echt een keer eten
- Gezonder eten doe je met deze 7 handige hacks! Smakelijk!
Blijf fris en fruitig… en volg ons!
Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:
Pindakaas hagelslag of pindakaas jam (elke smaak mogelijk dus veel combinaties eigenlijk)