Citytrip naar Barcelona: deze 14 tips mag je niet missen

Barcelona heeft het allemaal! Unieke cocktails, heerlijk eten, kunst, architectuur, cultuur en leuke (strand)feestjes: in de metropool van Spanje vind je gewoon alles wat je gelukkig maakt. Als kers op de taart hoef je er zelfs niet veel geld voor uit te geven. Reden genoeg voor een citytrip naar Barcelona!

Citytrip naar Barcelona: een goed idee, of niet?

Ik bezocht al veel steden over de hele wereld, maar Barcelona staat toch al jarenlang op mijn nummer 1. En daar zie ik voorlopig geen verandering in komen. Laat me vertellen waarom ik er mijn hart verloor en waarom jij niet moet twijfelen om je volgende citytrip naar Barcelona te plannen.

Hotspots Barcelona

Combineer een strandvakantie met een citytrip en ontdek de hipste adresjes om te eten en drinken. Barcelona heeft voor ieder wat wils. De Catalaanse hoofdstad bruist trouwens niet alleen van lekkere hotspots, maar ze zijn ook nog eens super healthy.

Geheime plekken in Barcelona

Las Ramblas is een must om eens over te wandelen en de Catalaanse cultuur op te snuiven. Je bevindt je dan ook letterlijk in het hart van Barcelona. Maar vind jij het ook wel eens leuk om tussen de locals rond te wandelen? Daarvoor ga je naar de wijken ​​Gràcia, Sant Antoni en Eixample. Het zijn de mooiste buurten waar je amper een toerist tegenkomt.

Ondertussen niet zo’n geheime plek meer zijn de Bunkers del Carmel. Neem een picknick mee en geniet van een uitzicht over heel de stad. Tip: Ga vlak voor zonsondergang! In het hart van Barcelona ligt Plaça de Catalunya: het prachtige plein dat het oude gedeelte van de stad met het nieuwe verbindt. Of wat dacht je van de berg Tibidabo met een prachtige kerk?

citytrip naar barcelona
Via: pixabay.com | dominickvietor, CC

Mooiste plekken bij citytrip naar Barcelona

Hieronder vertel ik je nog meer over waar je naartoe moet tijdens je citytrip Barcelona. Klik zeker door naar de tweede pagina, want daar lees je alle culinaire tips en cocktailbars.

1. Sagrada Familia

Het is onmogelijk om Barcelona voor te stellen zonder het meesterwerk van Gaudí te noemen. Overal in de stad vind je zijn artistieke talent terug, maar op één plaats raak je er werkelijk door gefascineerd: de Sagrada Familia. Zelfs zonder interesse voor cultuur vind je deze kerk ge-wel-dig.

Barcelona citytrip hotspot sagrada familia
Via: unsplash.com | Louisa Schaad, CC

2. Park Güell

Het is niet moeilijk om te begrijpen dat Gaudí ook achter deze unieke bezienswaardigheid zit. De kleurrijke mozaïeken die het natuurpark opvullen zorgen voor een prachtige, door de mens gemaakte harmonie.

Citytrip barcelona park guell gaudi kunst cultuur
Via: unsplash.com | Denise Jones, CC

3. Las Ramblas

De Ramblas of in het Spaans ‘La Rambla’ is een bekende straat van ongeveer 1200 meter in het centrum van Barcelona. Hoewel het een toeristische trekpleister is, mag je het niet overslaan tijdens je citytrip in Barcelona. Je vindt er onder andere de Boqueria: een van de beste markten ter wereld met een gigantisch aanbod aan verse producten en een prachtig moderne structuur.

Tip: Hou je waardevolle spullen er goed in de gaten voor zakkenrollers.

Barcelona citrytrip hotspot Ramblas
Via: unsplash.com | Yoav Aziz, CC

4. Barceloneta

Overdag genieten van een bruisend stadsleven en daarna afkoelen op strand, zalig toch? In Barcelona kan het! Barceloneta is het populairste strand in de stad waar je overdag gratis kunt rondhangen en ‘s avonds meerdere opties hebt om eens goed te clubben!

barcelona citytrip stad strand zee palmbomen zomer
Via: unsplash.com | Lucrezia Carnelos, CC

5. Barrio Gótico

Als je het culturele erfgoed van Barcelona wilt bewonderen, ben je in de wijk Barrio Gótico op de juiste plek. Naast de kathedraal van Barcelona en de kunstacademie van Picasso die je er vindt, zorgen straatmuzikanten dagelijks voor een gezellige sfeer.

el born barcelona stad citytrip
Via: unsplash.com | George Kedenburg III, CC

6. Camp Nou

Zelfs voor sportliefhebbers heeft Barcelona iets unieks te bieden. Plan een bezoekje aan de thuisbasis van FC Barcelona: Camp Nou. Of je nu een voetbalfan bent of niet, het is de moeite waard.

barcelona stad citytrip voetbal stadion camp nou
Via: unsplash.com | Ken Russo, CC

Meer tips voor citytrip naar Barcelona…

Heb je lekker rondgetoerd in Barcelona en de mooiste plekken bezocht? Dan is het tijd om ook het culinaire gedeelde van de stad te verkennen. Op de volgende pagina vertel ik waar je moet zijn voor de hipste bars, de beste cocktails en de lekkerste tapas.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...