Citytrip naar Barcelona: deze 14 tips mag je niet missen

7. El Born

Tussen de Gotische wijk en de dierentuin kom je terecht in de authentieke wijk El Born. De laatste jaren werd de wijk aangevuld met trendy plekken om te eten en te drinken. Als je geen honger hebt is het gewoon fijn om door de smalle straatjes, langs de schilderachtige boetiekjes te wandelen.

barcelona hotspot el born
Via: unsplash.com | David Rüsseler, CC

8. BANANAS

Deze ‘restaurant club’ ligt in het hartje van de Catalaanse wijk La Ribera. De cocktails zien er fantastisch uit en dat zijn ze ook!

barcelona citytrip cocktailbar hotspot
Via: unsplash.com | Louis Hansel, CC

9. Brunch & Cake

Voor een fancy ontbijt moet je gewoon naar Brunch & Cake gaan. Plaats foto’s van je brunch op Insta en zie een storm van likes verschijnen! Verwacht je wel aan een kleine wachtrij, want je bent niet de enige die deze hotspot wil uitproberen. 😉

brunch barcelona stad ontbijt citytrip hotspot
Via: unsplash.com | Colin Michel, CC

10. Milk Bar & Bistro

Voor een lekker ontbijt in een authentieke Spaanse setting ga je naar Milk. Je kunt er heel de dag door terecht voor een hartige brunch, maar ook ‘s avonds voor een heerlijk diner.

brunch ontbijt barcelona milk hotspot
Via: unsplash.com | Belinda Fewings, CC

11. Alsur Cafe

De place to be voor hipsters! En bovendien gewoon mega lekker. Een citytrip in Barcelona is pas af als je langs Alsur Cafe passeert.

vrienden eten restaurant stad
Via: unsplash.com | Rendy Novantino, CC

12. Bar Lobo

Misschien iets minder trendy, maar Bar Lobo is een authentieke Spaanse tapasbar waar je de échte Catalaanse tapas proeft. Het restootje bevindt zich in het hart van Barcelona, op een uniek pleintje waar vaak muzikanten spelen. Mijn absolute favoriet in Barcelona! 🙂

straatmuzikanten stad barcelona citytrip
Via: unsplash.com | Egor Myznik, CC

13. Sensi

Voor dé beste tapas moet je bij Sensi zijn! Zet wel je Google Maps aan, want dit restootje ligt verborgen in de gezellige straatjes van Barri Gòtic: de Gotische wijk van Barcelona.

tapas spanje barcelona vakantie eten
Via: pixabay.com | Alexander Fox, CC

14. Gallito

Een trendy restaurant met zicht op strand en zee: dat is Gallito. Deze culinaire trekpleister ligt aan de voet van het bekende W Hotel en is een echte aanrader om een kleine of grote honger te stillen.

barcelona stad citytrip vakantie zon hotel
Via: unsplash.com | Jorge Fernández Salas, CC

Favoriete hotspot bij citytrip naar Barcelona

Kortom, een citytrip naar Barcelona is always a good idea! Waar wacht je nog? Plan jouw citytrip! Laat ons weten in een reactie onderin van welke hotspot jij het meest genoten hebt.

Lees ook:

Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer