De 6 engste plekken die je maar beter kunt vermijden

Meestal geven wij je tips over waar je absoluut naartoe moet, plekken waar je als mens gewoon één keer in je leven moet zijn geweest. Plaatsen die écht op je bucketlist thuishoren. Maar nu geven we juist advies over waar je weg moet blijven.

Deze 6 engste plekken kun je beter vermijden.

Engste plekken: echte horrorverhalen

Soms hoor je wat, lees je wat of zie je wat op televisie en dan denk je, wow dat is bizar. Zo ook goed uitgevoerde Halloween trucs of zelfs het samenleven met de doden.

Dat is angstaanjagend. Dan ga je weer verder met waar je mee bezig was.

Maar wat als je ergens op vakantie bent en je komt op een plek terecht waar je letterlijk niet dood gevonden wil worden? Betreden op eigen risico maar wij adviseren je niet te gaan naar plekken zoals deze…

engste plekken
Via: pixabay.com | Tama66, CC

1. Het geheim van Disney, Discovery Island

Disney is bij velen geliefd, zo ook de parken natuurlijk. Er is echter een duister geheim wat Disney graag zou willen vergeten. Maar helaas, de geschiedenis van Discovery Island is onuitwisbaar.

Op dit eiland kon men jarenlang allerlei exotische dieren van dichtbij bekijken tot naar buiten kwam dat er sprake was van dierenleed, mishandeling en allerlei rare praktijken.

Het eiland werd voorgoed gesloten, maar als je ’s avonds goed oplet, kun je de diertjes nog horen en het schijnt dat de lampen het dan ineens weer doen.

Maar er is al jaren niemand geweest, dus hoe kan dat? Ga dat maar niet zelf uitzoeken! Brrr…

Discovery Island engste plekken vermijden
Via: flickr.com | Kurtis Garbutt, CC

2. Wandel niet met je viervoeter over The Overtoun Bridge

Heb jij je trouwe viervoeter altijd bij je? Mijd dan de deze beruchte hotspot voor honden zelfmoord. Ja, je leest het goed. Die arme hondjes springen hier spontaan van de brug af en waarom is één groot mysterie.

Wij laten ons pupje in ieder geval niet daar uit. Als je in Schotland bent, blijf daar dan uit de buurt.

Overtoun Bridge engste plekken vermijden
Via: geograph.org.uk | Lairich Rig, CC

Waarom deze brug?! Ook deze mensen begrijpen het niet:

3. Een boerderij van lichamen

Op de boerderij verwacht je kippen, koeien, een paar schapen, een paard. Er scharrelen kippen. Op deze boerderij in Knoxville is het echter akelig stil.

Hier liggen allerlei lichamen voor wetenschappelijk onderzoek naar de ontbinding van ons lichaam.

Wij vragen ons af hoe het ruikt en of de omliggende dorpen en steden wat van die lucht meekrijgen. Best een griezelige gedachte toch? Een boerderij van lichamen, het is gelukkig ergens goed voor.

Deze media wordt nog niet getoond.

Klik op dit blok om (alle) externe media op Kiwify te tonen, door deze cookies te accepteren of bekijk onze voorwaarden onderin.

Afbeelding wordt geladen…

4. Het poppen eiland in Mexico

Stel je voor dat je een heel eiland inricht met poppen die worden weggedaan. En dat doe je om een meisje wat daar verdronken is met haar pop te eren. Nou, dat klinkt heel mooi toch?

Waarom ziet het er dan zo uit? Waarom zegt men dan dat het er spookt en dat het meisje er ronddwaalt? Nou, wij geloven wel op afstand dat het een mooie plek is. Ons een beetje te eng.

5. Kom niet in de buurt van Sentinelezen

Wist je dat er een stam bestaat die nauwelijks met de buitenwereld in contact is geweest en dat ook absoluut niet wil? Er is zo weinig over bekend dat men niet eens weet hoeveel Sentinelezen er zijn. Het kunnen er slechts 50 zijn, maar ook 500 bijvoorbeeld.

Er is wel eens contact geweest maar ze zijn nogal beschermend en duidelijk dat ze niets van de buitenwereld moeten. Even op de koffie of langs voor een selfie op het eiland North Sentinel Island zouden wij je niet aanraden.

6. De echte American Horror Story: Hotel

Zoals al wij al zeiden, soms zie je wat op televisie en dan denk je brr, vervolgens zap je weer verder. Het hotel uit American Horror Story is zo een eng gevalletje.

Weinig mensen weten dat dit hotel écht bestaat. The Cecil in L.A. heeft al heel wat gekken gehuisd. Er zijn te veel rare dingen gebeurd om nog toeval te zijn. Pas dus ook hier op!

Blijf er maar ver uit de buurt, brrr.

Jouw engste plekken?

Ken jij nog meer van zulke enge plekken? Durf jij ernaartoe? Laat het ons weten in een reactie.

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

1 gedachte over “De 6 engste plekken die je maar beter kunt vermijden”

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...