4 enge Halloween trucs: ben je volgend jaar nog welkom?

Bij Halloween komt redelijk wat creativiteit kijken! Wij geven je daarom 4 tips om echt de show te stelen. De vraag is: word je hierna nog uitgenodigd?

Halloween in Nederland en België

Halloween wordt steeds populairder in onze landen. Waar het is komen overwaaien vanuit de VS, Canada en Groot-Brittannië, zie je het ook steeds meer hier terugkomen.

Basisscholen die eraan meedoen, huizen die versierd worden en natuurlijk de vele Halloween-party’s!

Halloween honden
Via: goodfreephotos.com | Blindphoto, CC

Opmerkelijke geschiedenis: wist je dat Halloween haar oorsprong in Europa heeft. Oorspronkelijk was de avond voor Allerheiligen (1 nov.) een Keltische viering, waarbij in sommige verhalen de geesten nog rondzwermden. Het spookte dus!

Ook trick-or-treat heeft z’n Oorsprong in Europa, waarbij deze gebruiken dankij de vele Ierse migranten ook in de VS hun weg hebben gevonden.

De beste Halloween-tips voor jou

Mocht je het zelf ook een Halloween-fan zijn, moet je je natuurlijk zo goed mogelijk ‘aankleden’ (en het liefst choqueren)! Wij denken daarbij graag met je mee en hebben 4 briljante tips voor je:

1. Maak je eigen nep-bloed!

Niks angstaanjagender dan er wat bloed bij te betrekken. Nu kan je het kopen, maar dit is erg duur en ziet er vaak erg NEP uit. Beter kun je het zelf maken en het is nog gemakkelijk ook (al zullen de vlekken wellicht hetzelfde zijn?!)

Bloed vlek nep bloed maken Halloween
Via: pixabay.com | MIH83, CC

Je hebt maar 4 ingrediënten nodig:

  • 450 gram poedersuiker
  • 30 gram rode kleurstof
  • 1 eetlepel cacao poeder
  • 230 gram water
  • (eventueel nog wat ketjap om het donkerder te maken)

Zie hier een gemakkelijke tutorial:

2. Bied heksen vingers aan!

Je feestgenoten willen wat snacken… geen probleem. Pas echter op, als je ze een vinger geeft, willen ze al snel een hand! Deze vingers zijn echter wel wat angstaanjagender, dus perfect voor Halloween!

In de volgende video, kun je zien, hoe je snel enge koekjes in de vorm van vingers kunt maken:

3. Maak spook-oogjes, voor in het donker!

Niks leuker dan bij een feestje plotseling het licht uit te doen en erachter komen, dat er tientallen spokerige oogjes naar je (of alle feestgangers) kijken. Deze truc is erg gemakkelijk en snel te maken, maar kan wel zorgen voor een super leuk effect!

Uiteraard MOET je dit wel doen op een donkere plek anders mist het z’n effect…

Spooky eyes halloween ogen tips
Via: youtube.com (capture) | Upcycling101

Je hebt hier glowsticks (of een ander soort gekleurde belichting) en keuken-/ of toiletpapier rollen voor nodig. Zie hier hoe je het maakt:

4. Het hoofd in de koelkast…

Deze Halloween truc moet je wellicht niet uithalen bij mensen met (mogelijke) hartproblemen! Iemand die een koelkast opendoet met een hoofd erin, zal wel even schrikken (en wellicht een tijdje niks meer uit de koelkast eten).

Je kan natuurlijk ook nonchalant de deur opendoen…

Hoofd in glas halloween
Via: youtube.com (capture) | Instructables

Voor dit angstaanjagend project moet je wel wat voorbereiden. Als je goed kunt fotoshoppen, is het aan te raden, de eerste stap op je computer te doen, maar het kan ook gewoon met foto’s…

Hopelijk heb je hier wat aan gehad (en mag je nog wel komen volgend jaar…). Heb je nog een andere creatieve Halloween-tip? Laat het weten in de reactie!

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...