Ouder worden en feesten: geen goede combi (7 redenen)

In je wilde tienerjaren ging je met plezier uit tot in de vroege uurtjes. De zon zien opkomen was onderdeel van je avondje stappen. Ook als jonge twintiger hield je van feestjes. Het was dan ook vanzelfsprekend een onderdeel van je weekend.

Ouder worden en feesten, geen gouden combinatie…

Ouder worden en feesten tijdens uitgaan

Ligt het aan jou of ligt het aan de feestjes? Je weet het misschien niet zo goed, maar één ding is zeker: het is niet meer hetzelfde. Vroeger was ieder avondje stappen een wilde nacht, tientallen cocktails, een onvergetelijke herinnering.

Carnaval kroeg feest verkleden persoonlijkheid
Via: Wikimedia Commons | Mark Ahsmann, CC

Vandaag zijn deze zeldzaam en niet meer zo gedenkwaardig. Je moet toegeven dat het allemaal niet meer zo vlot gaat, dat uitgaan en die feestjes. Allemaal tekenen van oud worden.

Deze 7 signalen bewijzen dat je niet meer kan feesten zoals vroeger.

Feesten als tiener vs nu. Wat merk jij qua verschillen het meeste? Wat deed of kon je als tiener of begin twintiger wel, en nu écht niet meer?

Laat het je lotgenoten weten in een reactie onderin! 😉

1. Geen zin meer in uitgaan

Wat is FOMO? Misschien ben je zo oud dat je het woord niet kent, of zegt het gevoel jou helemaal niets. Je hebt in ieder geval geen last van ‘fear of missing out’. Integendeel. Het enige dat je gaat missen is je zetel en serie.

Vroeger wilde je overal bij zijn, geen feestje overslaan. Vandaag weeg je de voor- en nadelen nauwkeurig af. Waarom zou je wel gaan? Welke vrienden gaan er, welke dj speelt, welke vreemde types kom je nu weer tegen? Heb je plannen de volgende dag? Ben je niet te moe van de zware werkweek? Geeuw…

2. Middernacht lijkt zo ver weg

In je jonge jaren danste je de nacht weg. Wanneer je op een feestje was, vloog de tijd voorbij. Plots was het dan tijd om naar huis te gaan, ook al had je er helemaal geen zin in. Hoe vaak heb je de zon wel niet zien opkomen na een avondje stappen? 

Nu is dat helemaal anders. Je haalt met moeite middernacht.

Bank uitgaan feesten ouder worden
Via: pixabay.com | Wokandapix, CC

3. Je bent kieskeurig qua drank

Bier, jenever, martini, wodka? Vroeger maakte het je echt niet uit wat je dronk. Zolang er maar een voldoende percentage aan alcohol in zat. Nu is het drankje wel degelijk belangrijk.

Je wilt niet meer zomaar om het even wat drinken. Je wilt iets lekkers drinken. Een cocktail, een fris biertje of een verfijnd wijntje.

Uitgaan ouder worden vrouw bar
Via: pixabay.com | AllClear55, CC

4. De muziek is je compleet onbekend

De ultieme openbaring komt wanneer heel de club begint te joelen bij het volgende nummer, en datzelfde nummer jou in de verste verte niets zegt. Wat een rare, trage beat ook. Je valt uit de toom met je dansmoves. Waar is die opgepompte nineties muziek naartoe?

Via: youtube.com (capture) | Mr Bean

5. Je ergert je aan alles

Andere fuifgangers ergeren je mateloos. Mensen die te veel dansruimte innemen, te dronken zijn of duwen aan de bar. Allemaal dingen waaraan jij je ergert. En allemaal signalen dat je oud wordt.

Tandpasta vies
Via: depositphotos.com | SIphotography

6. De day after is vreselijk

Vroeger kon je er nog wel van genieten: een dagje lekker voor de tv hangen. Nu heb je daar absoluut geen tijd meer voor.

Je moet de volgende dag poetsen, sporten of familie bezoeken. Een hele dag niets doen? Wie heeft daar nu nog tijd voor! Bovendien wil je je dag niet kwijt zijn.

Kater feesten ouder worden uitgaan
Via: flickr.com | splityarn, CC

7. De kater is dodelijk!

Heb je teveel gedronken? Flinke kater? Dan voelt het vandaag aan alsof je op sterven ligt. Je hoofd bonkt zo hard, je hebt overal spierpijn en je bent misselijk.

Bovendien maak je je ontzettend veel zorgen over je lichaam. Al die alcohol in je lijf kan niet gezond zijn.

Kater feesten uitgaan ouder worden
Via: flickr.com | Toms Baugis, CC

Jouw ervaring tijdens het uitgaan?

Conclusie: je bent oud geworden. En je kan niet meer feesten zoals vroeger of is dat bij jou anders? Geen zin meer in uitgaan? Laat het weten in een reactie onderin!

Lees ook:

Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

5 gedachten over “Ouder worden en feesten: geen goede combi (7 redenen)”

 1. Hahaha heel herkenbaar. Maar om een leuke avond te hebben hoef ik niet meer stomdronken tot 5 uur in de ochtend te feesten.
  Gezellig uiteten en daarna nog wat drinken op een terrasje en dan naar huis rond 12 a 1 uur is nu prima.

  Beantwoorden
 2. Dit bericht is wel duidelijk.
  En het klopt ook.
  Maar….
  wat de vrijdag of zaterdagavond betreft speel ik in mijn eigen huis in mijn man cave nog altijd alsof ik in een discotheek of kroeg staat.
  (Weekend) muziek disco verlichting aan, biertje er bij. Gewoon m’n eigen avondje uit in eigen huis.
  Het echte vrijdag en zaterdagavond gevoel is bij mij (46 jaar) nog steeds niet weg.
  Al lig ik wel tussen 0:00 en 01:00 onder me dekens.

  Beantwoorden
 3. Das voor mij dan niet van toepassing. Ga nog steeds veel op stap en das toch meestal tot 7u à 8u smorgens.
  Geen zin om op stap te gaan da ken ik niet.
  Dans heel graag en ja muziek is mijn ding

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer