Google maakt ook smartphones: 5 dingen die je moet weten

Google ken je natuurlijk van de zoekmachine en YouTube, maar er is nog veel meer dat dit bedrijf doet. Zo brengen ze ook smartphones uit, onder de naam Pixel. De afgelopen tijd heb ik een Pixel mogen testen en hieronder vijf dingen die je moet weten.

Google Pixel

Google brengt eigenlijk al jaren smartphones op de markt, maar sinds kort dus ook officieel in Nederland. Dat betekent dus dat de Google Pixel officieel verkrijgbaar is.

Deze uniek uitziende smartphone wordt door veel andere media geroemd. Genoeg reden om te bekijken wat deze Google Pixel-telefoons te bieden hebben.

Ze staan vooral bekend om hun goede camera’s, dus ik ben uiteraard op onderzoek uitgegaan om te checken of dit ook waar is.

5 dingen die je moet weten over de Google Pixel 7

De afgelopen weken heb ik de Google Pixel 7 Pro uitgebreid getest en hieronder een aantal van mijn bevindingen en dingen die je moet weten.

1. De camera’s ❤️

De Google Pixel-serie staat bekend om zijn goede camera en heeft daarmee al de nodige prijzen gewonnen. Waar de Pixel 7 Pro vooral goed in is, is het combineren van de hardware met de software. De camera is namelijk niet anders dan in andere toestellen, maar toch worden er betere foto’s gemaakt.

Dit merk je vooral door de kleuren die op de foto gevangen worden, deze zijn levensecht. Daarnaast biedt de groothoek- en telelens de mogelijkheid om in- en uit te zoomen. Inzoomen gaat tot wel 5x, perfect voor vakantiefoto’s dus!

Een ander groot pluspunt is het gebruik in nachtmodus, hierbij weet de Pixel zeer goede foto’s te produceren, ook al zijn de lichtomstandigheden uitdagend.

Wil je meer weten, check dan deze uitgebreide Google Pixel 7 camera test.

2. Jarenlang updates

De Pixel 7 wordt gemaakt door Google. Datzelfde geldt voor Android, het besturingssysteem. Dit betekent niet alleen dat ze dit goed op elkaar kunnen afstemmen, maar ook dat ze sneller updates kunnen uitrollen.

Bij de Pixel-serie krijg je dan ook de belofte dat je maar liefst 5 jaar updates zult ontvangen. Dit zijn niet alleen grote Android-updates (die je altijd als eerste krijgt), maar ook beveiligings-updates.

Op deze manier is je toestel altijd optimaal beveiligd qua software. Je zit dus dicht bij het vuur…

3. Snelle bediening

Google maakt niet alleen de telefoon, de software, maar ook de processor. De Tensor 2 zoals deze genoemd wordt, zorgt voor meer dan genoeg prestaties.

Tijdens het testen openen apps snel en heb ik geen vertraging gemerkt. Ook speel ik af en toe wel eens een spelletje op min telefoon en daar heeft de Pixel 7-serie gelukkig ook geen moeite mee.

4. Android in zijn puurste vorm

Veel fabrikanten, waaronder Samsung, voegen allerlei functies en apps toe aan Android. Google doet dat niet, dit is Android zoals hij bedoeld is.

Hierbij is er een goede integratie met Google Home, het smarthome-systeem. Hierdoor kun je ook eenvoudig allerlei lampen en andere slimme producten kunt bedienen met de Pixel.

Daarnaast werkt het geheel bijzonder soepel. Ik ben fan van standaard-Android.

5. De unieke looks

Veel smartphones lijken tegenwoordig op elkaar: een groot scherm aan de voorkant en een camera-eiland aan de achterkant.

Dat is precies wat Google anders heeft aangepakt met de Pixel 7. Over de achterkant loopt een grote balk, waarin de camera’s verwerkt zijn. Of je er nu van houdt of niet, dit maakt de Pixel wel meer dan uniek.

Dus, moet ik nu een Google Pixel kopen?

Ben je op zoek naar een goede smartphone die nog betere foto’s maakt, absoluut. Neemt niet weg dat er veel goede smartphones op de markt zijn tegenwoordig.

Ik was in ieder geval verrast over de mogelijkheden van de Google Pixel, de software en de camera natuurlijk.

Lees ook


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...