Heb jij een echte kerstboom? Zoveel beestjes heb je in huis gehaald

Het huis aankleden met lampjes, kaarsen en natuurlijke en kerstboom: voor veel huishoudens vast prik in de decembermaand. Maar heb je een echte kerstboom, dan heb je wel wat beestjes mee naar binnen genomen. HEEL VEEL!

Echte kerstbomen

Niet iedereen heeft meer een echte kerstboom, zo zijn er nepkerstbomen, maar ook allerlei alternatieve manieren om je huis te versieren. De reden die vaak wordt aangehaald is ‘de rotzooi’. Dus alle afvallende naalden van een kerstboom. Toch zijn er veel mensen die de sfeer en reuk van een echte kerstboom kunnen waarderen.

Vanaf nu weet je dus dat er flink wat beestjes mee naar binnen worden genomen door de kerstboom, maar of dat nu zo erg is…?

Lees ook: 9 briljante, creatieve en gemakkelijke hapjes voor kerst

Beestjes in de kerstboom

Er kunnen tot wel 25.000 beestjes in de kerstboom zitten. Althans, dat blijkt uit recent onderzoek. Maar de definitie van beestjes is misschien anders dan het beeld dat jij erbij hebt. Denk hierbij ook aan kleine organismen, maar ook spinnen, mijten en andere insecten die op en in (kerst)bomen leven. Hierbij wordt wel aangegeven dat 25.000 uitschieters naar boven zijn, maar als we dit halveren, zijn het er natuurlijk nog steeds erg veel.

Lees ook: De leukste Kerstmarkten net over de grens, die je MOET bezoeken

Is het erg?

Nou, eigenlijk niet. Het is ook helemaal niet zo vreemd dat als je iets uit de natuur in huis haalt dat er hier beestjes inzitten en dit geldt natuurlijk ook voor een kerstboom. Daarnaast: deze beestjes leven op of in een boom, maar niet van een boom. Dat wil dus zeggen dat de kans klein is dat ze zich kunnen voeden in de gemiddelde huiskamer, waardoor ze snel zullen sterven. Je zult dus weinig merken van deze beestjes in jouw boom, maar het is wel begrijpelijk dat je af en toe een spinnetje voorbij ziet kruipen.

Wel een tip: zorg niet dat je hond of kat onder de boom gaat liggen, het kan ook zo zijn dat er een teek in de boom woont die jouw huisdier als lekker ontbijtje ziet!

Heb jij een echte, nep of andere kerstboom in huis? Laat het weten op Facebook!

Via: NU

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...