High Tea: 6 bijzondere en lekkere locaties in eigen land

Hoe gezellig is een high tea in deze barre tijden? Wij hebben een lijstje van wel heel bijzondere gemaakt. Is dit geen leuke manier om een regenachtige middag door te brengen?

High tea is leuk, vooral tijdens de koude dagen!

Het regent en je hebt niets te doen maar wilt erop uit met vrienden… Dan is een lunch, een high tea wel een goed idee. Je zit lekker droog en kunt saampjes genieten van good food. Wij zochten de leukste en lekkerste high teas even voor je op maar starten even met een video om je lekker te maken. Krijg jij al trek?

1. Surinaamse high tea bij de Pom Bar

De Surinaamse keuken is bekend om een klein aantal populaire gerechten maar het is zo uitgebreid! Dat ervaar je bij de Pom Bar in Amsterdam. Het menu varieert dus ieder bezoek is een verrassing. Zij noemen het overigens Hoge Thee, fun fact. Mocht je buikje vol zijn maar is niet alles op, dan is een doggybag een optie. Bovendien kun je als vegan je hart ophalen!

2. Dimsum, nom nom

De Zuidelijke Chinese keuken is eentje waar je heerlijk van kun genieten. Vooral Dimsum is de laatste jaren een “must do” geworden. In de verschillende Kantonese dialecten wordt het eten van dimsum in Kantonese restaurants yam tsaa genoemd, wat letterlijk ‘drink thee’ betekent.”

Je kunt vooral in grote steden goed terecht, te denken aan Oriental City in Amsterdam, Kee Lun Palace in Den Haag, of Asian Glories in Rotterdam. Kiezen is vaak lastig maar bij de laatste heb je ook chef’s choice, hoe makkelijk is dat?!

Via: pixabay.com | Champ Kongs, CC

3. Probeer eens een alpaca high tea!

Ja, je leest het goed. Als je alpaca’s leuk vind, kun je samen genieten van een theetje, lekker eten en knuffelen met deze schatjes die er vrij rondlopen. De meest bekende zijn:

  • Alpaca Tea Time | Lemelerveld Overijssel
  • Alpaca Farm | Vorstenbosch | Noord-Brabant
  • Alpaca’s Zeeland | Aagtekerke | Zeeland

Wij horen graag hoe je dit hebt ervaren!

Via: pixabay.com | NickyPe, CC

4. High tea tijdens het winkelen

Van winkelen krijg je trek. Dé perfecte oplossing is tussendoor even te gaan zitten en wat te eten. Dat klinkt goed, toch? Dit kan onder andere bij De Bakkerswinkel in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Den Haag en Zoetermeer maar er zijn talloze andere opties. Weet jij nog een leuke winkel high tea? Deel deze dan met ons via een reactie onderin!

bakkerswinkel-blog-kiwify
Via: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed | Roderburg, K. (Kris), CC

5. High tea in een postkantoor

Ken je het mooie gebouw in Leeuwarden waar het vroegere postkantoor zat? Grand Café Post-Plaza heet het. Niet alleen smaakt het naar meer, je kunt er ook overnachten. Dat maakt het wel helemaal af.

6. Cultuur snuiven tijdens je high tea

Bij verschillende musea kun je ook genieten van een heerlijke high tea. Zo ook in het Museumcafé Gouda. Helaas is er wel iets gewijzigd met de komst van Covid 19. Het blijft een aanrader, ook thuis!

Jouw favoriete High Tea locatie

High tea is heel gewild, jammer dat er momenteel veel niet mogelijk is. Ken jij nog leuke locaties waar ondanks alles kan worden genoten van zo een heerlijke belevenis? Deel deze dan met ons in een reactie!

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...