Hoe overleef je een barbecue als vegetariër? 5 tips!

Het is zomer en dat betekent dat de tijd van barbecue feestjes ook is aangebroken. Maar wat als je vegetariër bent en je dus geen vlees of vis kunt eten?

Vooral op een barbecue waar vlees de star of the party is kan het nog wel eens lastig zijn om lekker te eten als vegetariër. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn! Wij geven je 5 tips hoe je een barbecue overleeft als vegetariër!

Vraag de host wat ze serveren op de barbecue

Het is helemaal niet raar om aan de host van de barbecue te vragen wat ze serveren. Het is juist beleefd. Je kunt gelijk peilen of ze genoeg salades en groentes die je eventueel kunt grillen op de bbq hebben. Is het aanbod voor jou als vegetarier schaars? Bied dan je hulp aan met het opzetten van het feestje. Zo kun je aanbieden om bijvoorbeeld een vegetarische salade te maken.

Hoe overleef je als vegetariër een barbecue
Via: pexels.com

Breng je eigen vegetarische barbecue opties mee

Naast het aanbieden van je hulp kun je ook aangeven dat je je eigen vegetarische barbecue opties meeneemt. Vraag dit wel even van te voren, het is een beetje raar als je ineens aan komt zetten met tofu burgers of vega worstjes en de hosts weten van niks. Vaak zullen vinden ze het helemaal geen probleem en kun je gewoon vegetarische burgers of andere vleesvervangers meenemen.

Hoe overleef je als vegetariër een barbecue
Via: pexels.com

Bied aan om een vegetarisch bijgerecht mee te nemen

Het is altijd een leuk gebaar om zelf iets mee te nemen naar een barbecue, het wordt zelfs zeer op prijs gesteld. Naast vleesvervangers kun je ook andere vegetarische bijgerechten meenemen. Denk aan verschillende groentes of jouw beroemde regenboog salade. Je zult zien dat meat lovers jouw vegetarische gerechten ook wel willen proberen, omdat ze er net ze lekker uit zien als al het andere eten op de barbecue.

Hoe overleef je als vegetariër een barbecue
Via: pexels.com

Vermijd de overtuig speech

Probeer mensen niet te overtuigen om ook vegetariër te worden. Jij bent tenslotte niet de host van het feestje. Een barbecue draait vaak om het lekkere vlees en je moet carnivoren ook laten genieten van hun eten. En je hebt genoeg andere topics waar je over kunt praten, klets lekker bij met mensen die je lang niet hebt gezien! Een barbecue is een care-free en gezellig event en dat moet het ook blijven.

Hoe overleef je als vegetariër een barbecue
Via: pexels.com

Wijs vlees aanbiedingen beleefd af

Lastig, mensen die aan je vragen of je die overheerlijke hamburgers of ribs al hebt geproefd. Hoe zeg je op een subtiele manier dat je geen vlees eet? Je kunt natuurlijk straight to the point komen en zeggen dat je geen vlees eet. Zeg het dan wel op zo’n manier: “Ik eet geen vlees, maar ik ben blij om te horen dat jij het lekker vindt! De andere gerechten zien er ook heel lekker uit”. Ze jaag je de gast niet op en blijf je beleefd!

Hopelijk hebben deze tips je geholpen om een barbecue als vegetariër te overleven!

Lees ook


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...