Waarom het houden van een hond je gelukkiger maakt

Overweeg je om een hond in huis te halen? Twijfel dan zeker niet. Het maakt je namelijk gelukkiger! Iedere hondenbezitter kan dit alleen maar bevestigen. In dit artikel kom je te weten waarom het houden van een hond je effectief gelukkiger maakt.

Een trouwe vriend

Slechte dag achter de rug? Geen leuke sfeer op het werk? Stond je uren in de file? Hoe somber jouw dag ook was, zodra je de deur opent staat er iemand te springen van geluk om jou terug te zien en te omhelzen. Je bent die ellendige dag zo vergeten!

Voor een hond, ook al gaat het om de grootste hond ter wereld, beteken je zijn hele leven. Hoe goed voelt het wetende dat iemand onvoorwaardelijk veel van je houdt en je nooit in de steek zal laten? Dit gevoel maakt je werkelijk gelukkiger.

hond vriendschap gelukkig vriend
Via: unsplash.com | Eric Ward, CC

Een gelukkiger leven: 5 redenen

Het gevoel van onvoorwaardelijke liefde is op zich niet het enige effect, dat een hond kan hebben op je leven. Hieronder nog 5 redenen, waarom het hebben van een hond een je gelukkiger kan maken.

1. Vrolijke kinderen

Je kan kinderen geen mooier geschenk geven dan een hond. Ze hebben steeds iemand om alles in vertrouwen tegen te vertellen, te knuffelen en te spelen. Het kan bovendien geen kwaad om een kind van jongs af voorzichtig te leren omgaan met honden. Kinderen die worden grootgebracht met een hond in huis hebben trouwens ook minder last van allergieĆ«n of astma. Je weet dus wat je te doen staat! šŸ˜‰

2. Feel-good mood

Zonder rond de pot te draaien, met een hond in huis lach je gewoon veel meer. Hoe grappig is het als je die schattige knuffelbeer van jou al vijf keer uit de zetel hebt genomen en hij telkens weer op je schoot springt? Niet alleen lach je veel meer. Ook door de liefde die je krijgt van een hond heb je minder stress.

Bovendien maak je tijdens het spelen, praten en knuffelen met je hond het gelukshormoon endorfine aan. En dat is niet alles. Als je nog maar gewoon naar je hond kijkt, komt er oxytocine vrij: een stofje in de hersenen dat je een gevoel van geluk geeft. Wie weet leven mensen met een hond wel langer!

Houden van huisdier hond golden retrievers
Via: depositphotos.com | carloscastilla

3. Nooit eenzaam

Met een hond in huis heb je altijd wel iemand om tegen te praten. Ze voelen jouw emoties aan en weten wanneer je boos, gespannen of bang bent. Vervolgens geven ze wat meer liefde door dichter tegen je aan te kruipen en jou te knuffelen. Hierdoor scheppen jullie niet alleen een hechte band maar word je ook snel weer gelukkig.

4. Je blijft fit

Een hond heeft nood aan buitenlucht. Net zoals jij. Je kent vast het gevoel dat je denkt om even naar buiten te gaan, een wandeling te maken en afstand te nemen van de drukte om je heen. Toch heb je eigenlijk geen zin om de kou te trotseren, dus blijf je gewoon lekker binnen in de zetel hangen. Maar als je hond staat te popelen om naar buiten te gaan, kan je niet anders dan jouw stapschoenen aan te doen en een wandeling te maken.

Bovendien ontdek je de mooiste plekken om tot rust te komen. Je komt in bossen of wandelpaden terecht waar je nooit eerder bent geweest. Door dagelijks met jouw vriendje op wandel te gaan, blijf je fit en geniet je meer van de natuur.

Hond golden retriever vriendin vrouw vriendschap kus
Via: unsplash.com | Nicholas Brownlow, CC

5. Een socialer lever

Is het je ooit al opgevallen dat mensen met een hond elkaar steeds aanspreken op straat? In ieder bos of park kom je wel iemand tegen die ook een hond heeft en graag een praatje met jou maakt. Het lukt je bijvoorbeeld ook niet om een kop koffie te gaan drinken zonder dat mensen vragen stellen over je hond. Tot slot heb je altijd een onderwerp om over te praten: jouw vierpotige vriend!

Een hond is dus niet gewoon een huisdier, het is je beste vriend! Iemand die nooit van jouw zijde wijkt en iedere dag een lach op jouw gezicht tovert.

Een hond houden: jouw ervaringen?

Bovenstaande redenen zijn natuurlijk maar enkele voorbeelden van factoren, die een positieve invloed kunnen hebben op je leven. Wat zijn jouw persoonlijke ervaringen? Laat het weten in een reactie onderin!

Lees ook:

Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ā€˜affiliate linksā€™ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen ā€“ lees meer