16 gekruiste hondenrassen die je nog niet kende (maar zo schattig zijn)

Dierenvriend of niet, van deze prachtige honden smelt ieder hart. Ben jij nog op zoek naar een viervoeter? Dan zijn deze unieke gekruiste hondenrassen misschien wat voor jou!

Gekruiste hondenrassen

Een hond koop je niet zomaar. Er gaat heel wat wikken en wegen aan vooraf. Ga je voor een lieve hond in nood uit het asiel of een speelse pup uit een nestje? Een andere vraag die zich opdringt is: Wil je een rashond, een kruising, of een bastaardhond?

Karakter hond Franse Bulldog
Via: pixabay.com | Mylene2401, CC

Verandering in hondenrassen

Doorheen de eeuwen hebben hondenrassen heel wat veranderingen doorgemaakt. Ze werden beetje bij beetje verbeterd. Vandaag kan je een heel specifieke keuze maken, zo bestaat er voor ieder karakter wel een geschikte hond.

Op basis van temperament kan je een goede keuze maken. Ben jij op zoek naar een lieve viervoeter, dan moet je deze prachtige gekruiste hondenrassen eens overwegen. Stuk voor stuk zijn ze super schattig.

Prachtig gekruiste hondenrassen

Natuurlijk is het wel zo bij gekruiste hondenrassen dat de nakomelingen vol verrassingen zitten. Het achterliggende idee luidt dat ze de beste eigenschappen van twee hondenrassen combineren. In realiteit is genetica niet zo eenvoudig. Je weet dus nooit helemaal zeker hoe het karakter van de hond zal zijn en voor je het weet heb je de grootste hond ter wereld. Dat terzijde kunnen we wel genieten van deze prachtige gekruiste hondenrassen!

Via: giphy.com

1. Golden husky (Golden retriever + Husky)

Deze schattige hond is nieuw en vrij zeldzaam. Het is een kruising tussen een Siberische Husky en Golden retriever. Wat zijn ze mooi! Bovendien ook slim, vriendelijk, aanhankelijk en extravert. Je kan goed met ze wandelen want ze barsten van de energie. Je moet er wel een grote tuin voor hebben.

Afbeelding wordt geladen…

2. Corgipoo (Poedel + Corgi)

Deze hond heeft twee bijzonder intelligente ouders. Wat vind jij er van? Mooi toch?

Afbeelding wordt geladen…

3. De Duitse Chow (Chow chow + Duitse herder)

Deze hond heeft de grootte van de Duitse herder, maar is toch even fluffy als een Chow chow. Het is, met andere woorden, een zachte waakhond. De Duitse Chow heeft een uitgesproken karakter en is daarom niet de gemakkelijkste in huis. Hem goed trainen is de boodschap.

Afbeelding wordt geladen…

4. Schnoodle (Poedel + Schnauzer)

De Schnoodle ontstond bij het kruisen van een Poedel en een Schnauzer. Het is een designer hond die steeds populairder wordt. Deze schattige viervoeter is liefdevol en toegewijd. Toch best niet bij kleine kindjes zetten, een Schnoodle is erg territoriaal en zal een nieuwe baby bij gezinsuitbreiding niet meteen in de ‘roedel’ aanvaarden. Wel super cute!

Via: flickr.com | Maximilian Rivera, CC

5. Pomsky (Pomeriaan + Husky)

Deze onweerstaanbare hond is een zeer geslaagde kruising tussen een Pomeriaan en Siberische Husky. Net zoals veel designerhonden zit dit ras vol verrassingen. Hij heeft lang haar en is klein.

Via: flickr.com | Dwight Sipler, CC

6. Beaglier (Beagle + Cavalier King Charles Spaniël)

Nog een van de gekruiste hondenrassen die goed uitgepakte! De Beaglier bestaat al sinds de jaren ’90. Fokkers wilden toen een gemakkelijke, kleine hond met de energie van een Beagle, maar met minder jachtinstinct en geurdrang. De Beaglier is een vrolijke en levendige hond. Hij is extravert, aanhankelijk en zal je gezin met alle trots beschermen.

beaglier hond
Via: flickr.com | Daniel Hartwig, CC

7. Yorkipoo (Yorkshire Terrier + Poedel)

Een Yorkipoo is speels, schattig en vriendelijk. Hij speelt graag maar kan ook lekker rustig van op je schoot naar de wereld kijken.

Via: flickr.com | |[email protected]|, CC |[email protected]|, CC

8. Cheagle (Chihuahua + Beagle)

Wie fan is van de kleine Chihuahua zal ook smelten bij het aanblik van deze schattige Cheagle! Dit huisdier zal altijd vrolijk en speels zijn. Hij is wel moeilijk te trainen.

We gaan verder op de volgende pagina met nog meer ontzettend schattige gekruiste hondenrassen!

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer