Honden en baasjes: hét bewijs dat zij sprekend op elkaar lijken

Er wordt wel eens gezegd dat honden en hun baasjes sprekend op elkaar lijken. Hoewel je misschien dacht dat het puur toeval was, blijkt er toch iets van te kloppen volgens een aantal wetenschappers!

Honden en baasjes, dé perfecte match!

Een aantal wetenschappers uit Oostenrijk hebben namelijk een studie uitgevoerd met 132 honden en hun baasjes. Met dit onderzoek tonen zij aan dat honden zich daadwerkelijk aanpassen aan het karakter van hun baasje. Hiervoor moesten de eigenaren een persoonlijkheidstest maken en een vragenlijst invullen over hun hond. Ook werden kenmerken als hartslag, speeksel en stresshormonen bij beide gecontroleerd.

De wetenschap bewijst overeenkomsten

De conclusie uit het onderzoek is dat honden en hun baasjes elkaar beïnvloeden door stress. Word jij als hondeneigenaren dus vaak onrustig van stress? Dan is de kans groot dat jouw hond ook vaker onrustig is. Een rustige hond heeft daaruit volgend vaak een ontspannen eigenaar.

Honden gelijkenissen baasjes
Via: unsplash.com | Jenny Marvin, CC

Hilarisch spel met uiterlijke gelijkenissen

Gerrard Gethings is een bekende dierenfotograaf en kreeg vanuit een Londense uitgeverij een bijzonder verzoek. Het spel ‘Do You Look Like Your Dog?’ is het resultaat. In totaal werden er 25 paren van honden en hun baasjes gefotografeerd. De bedoeling van het spel is om de juiste matches te maken en zoveel mogelijk punten te verdienen.

9 voorbeelden: honden met baasjes

De onderstaande matches van honden en baasjes zijn in ieder geval hartstikke goed gelukt. De ene match door de vele wapperende haren, terwijl de andere match juist overeenkomsten heeft vanwege ouderdom. Een zeer geslaagde fotoserie dus!

Leuk om te zien toch? Ken jij ook zo’n perfect passend koppel hond met baasje? Deel dit bericht dan met hem/haar! Wel benieuwd hoe het baasje van de grootste hond ter wereld er dan uitziet…

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...