Heel eenvoudig je Instagram lettertype veranderen: probeer dit eerst

Wil jij je Instagram profiel in één klap beter maken? Dat kan! Maar dan moet je profiel er iets persoonlijker uitzien, of zelfs wat fancy. Gebruik daarom eens een ander lettertype op Instagram en maak je profiel uniek. Door je Instagram lettertype te veranderen geef je vast een boost aan je likes en volgers. In dit artikel leggen we uit hoe je dat doet.

Het Instagram font

Het Instagram font werd eigenlijk in het leven geroepen om je Instagram bio speciaal te maken. Vandaag de dag kan je het Instagram lettertype overal op het Internet gebruiken, maar vooral op social media is het erg populair omdat je daar je tekst niet vet, cursief of onderstreept kunt zetten. Een ander lettertype op Instagram toepassen is een geweldige manier om de aandacht van je volgers te trekken.

instagram ander lettertype
Via: unsplash.com | Souvik Banerjee, CC

Ander lettertype Instagram

Je hebt het vast al eens opgemerkt bij je favoriete bloggers: die originele lettertypes onder Instagram posts, in bio’s of zelfs in stories. Een profiel met een leuk Instagram lettertype springt er zo uit. Meestal hebben deze profielen ook nog eens een overvloed aan volgers en likes.

Zelf vind ik het dan ook heel leuk als ik een Instagram profiel voorbij zie komen dat een ander lettertype gebruikt. Het zorgt echt wel voor een mooie uitstraling, vind je niet? Het lijkt misschien ingewikkeld om te doen, maar dat is het zeker niet!

Je Instagram lettertype veranderen

Gebruik een ander lettertype op Instagram en zie een storm van likes verschijnen. Maar je vraagt je nu waarschijnlijk af hoe mensen dat voor elkaar krijgen. Wel, via Instagram zelf lukt het niet, maar hoe dan wel? Verder in het artikel leggen we stap voor stap uit hoe je een ander lettertype op Instagram kunt toepassen. Met behulp van ons stappenplan, is dit geen moeilijke klus!

Er bestaan verschillende manieren om een ander lettertype op Instagram te gebruiken. Zo zijn er websites die jou hierbij helpen, maar ook diverse apps. Je maakt zelf de keuze of je liever een website of app gebruikt. Hou er wel rekening mee dat sommige tools om je Instagram lettertype te veranderen betalend zijn, terwijl je andere gewoon gratis kunt gebruiken.

Optie 1: Instagram lettertype in je bio of onder posts veranderen

Wil je de tekst in je Instagram bio of onder je posts in een ander lettertype? Dat doe je eenvoudig door te kopiëren en te plakken! We leggen het hieronder uit.

 1. Ga naar een website met diverse Instagram fonts, dit heet ook wel een font-generator. Surf bijvoorbeeld naar Piliapp of Fonts For Instagram, dit zijn onze favoriete tools.
 2. Schrijf op een van deze websites je tekst of Instagram caption.
 3. Er verschijnen een heleboel verschillende lettertypes waaruit je kan kiezen.
 4. Kies een lettertype dat je leuk vindt voor je Instagram profiel.
 5. Kopieer nu de volledige tekst in het speciale lettertype.
 6. Plak deze tekst in je bio of onder je Instagram posts.

Vind je het vervelend om eerst naar een website te surfen? Download dan de app Fonts for Instagram en ga op dezelfde manier als hierboven te werk: tekst typen, lettertype kiezen, tekst kopiëren en plakken. Sommige mensen vinden het bij de app wel een beetje vervelend dat je iedere keer opnieuw je tekst moet typen als je een nieuw lettertype kiest. Daarom gebruiken ze liever betalende apps.

instagram lettertype veranderen
Via: unsplash.com | Karsten Winegeart, CC

Optie 2: Unieke symbolen aan je Instagram lettertype toevoegen

Om je Instagram caption een fancy touch te geven, kun je ook nog unieke symbooltjes aan je tekst toevoegen. In plaats van naar Piliapp of Fonts For Instagram te surfen, vind je leuke symbooltjes bij Cool Symbol bijvoorbeeld. Om de symbooltjes toe te voegen aan je Instagram tekst, doe je hetzelfde zoals uitgelegd hierboven: kopiëren en plakken. Makkelijker dan dat kan het niet zijn, toch? 😉

Optie 3: Ander lettertype in je Instagram story

Voor je Instagram stories bestaan er al verschillende opties van Instagram zelf om je lettertype te veranderen. Zo kan je niet alleen het lettertype kiezen, maar ook de kleur en de achtergrond van de tekst. Maar misschien wil jij graag iets anders doen dan de rest? Dan hebben wij goed nieuws, want dat kan! Lees hieronder hoe je dat voor elkaar krijgt:

 1. Download de app Over
 2. Open de app en typ je tekst
 3. Kies een lettertype dat je mooi vindt
 4. Sla de tekst op

Heb je een iOS toestel? Volg dan onderstaande stappen:

 1. Ga naar je filmrol en kies afbeelding kopiëren
 2. Open Instagram en ga naar je stories
 3. Klik op het afbeeldingsicoontje linksonder en voeg de afbeelding toe als sticker
 4. Je tekst wordt nu in een ander lettertype in je Instagram story geplaatst

Heb je een Android toestel? Dan ga je als volgt verder:

 1. Download de app Gbox
 2. Open de app en klik op Gbox Keyboard
 3. Volg nu de stappen die op het scherm verschijnen
 4. Ga naar Instagram en open je stories
 5. Klik op het scherm om een tekst te typen
 6. Nu verschijnen er meerdere functies
 7. Klik hier op het afbeeldingsicoontje en tadaa: daar is je opgeslagen tekst!
 8. Klik op je opgeslagen tekst om hem in je story te plaatsen

Met Over is het trouwens ook mogelijk om mooie Instagram Stories te creëren.

instagram lettertype veranderen, ander lettertype Instagram, story
Via: unsplash.com | Georgia de Lotz, CC

Optie 4: Instagram lettertype vet- of schuingedrukt

Vind je het leuk om je tekst of Instagram captions vet- of schuingedrukt te zetten? Geen probleem, je regelt dat in 2 minuten! Volg de volgende stapjes:

 1. Surf naar de website Line Breaks for IG Captions
 2. Schrijf je tekst in het witte kader 
 3. Klik op B als je de tekst vetgedrukt wilt of klik op I als je een schuingedrukte tekst wenst
 4. Kopieer nu de tekst en plak deze in je Instagram bio of onder je posts

Optie 5: Instagram caption met witregels

Is het jou al eens opgevallen dat mensen onnozele punten of koppeltekens tussen hun tekst en hashtags plaatsen? Dat komt omdat je op Instagram zelf geen witregel kunt invoegen door op enter te klikken. Op deze manier proberen bloggers toch een beetje witruimte te laten, maar heel mooi oogt het natuurlijk niet.

Via Line Breaks for IG Captions is het mogelijk om witregels aan je tekst toe te voegen. Dat doe je zo: 

 1. Ga naar de website Line Breaks for IG Captions
 2. Schrijf je tekst in het witte kader 
 3. Druk op enter voor witregels, zoveel als je maar wilt
 4. Kopieer de volledige tekst en plak deze onder je Instagram posts

Voilà, nu heb je wat witruimte in je Instagram caption. Dit oogt veel overzichtelijker, vind je niet?!

Je Instagram lettertype veranderen

Een ander lettertype op Instagram is heel cool. Het maakt je profiel dan ook meteen uniek! Heb je een mooi lettertype gekozen dat bij je profiel past? Goed. Maar blijf best ook hetzelfde lettertype gebruiken, zodat je eenzelfde huisstijl aanhoudt en je Instagram profiel geen soepzootje van lettertypes wordt. Let er ook op dat je tekst nog steeds leesbaar is.

Zet je naam trouwens best niet in een speciaal lettertype, want die staat al vetgedrukt. Het is uiteraard nog steeds de bedoeling dat mensen jou kunnen opzoeken en vinden. Anyway, het is en blijft jouw Instagram profiel en je doet er mee wat je wilt. Hoe persoonlijker je profiel eruit ziet, hoe leuker natuurlijk!

Jouw tip voor Instagram profielen

Heb jij zelf nog leuke tips om een boost aan de uitstraling van een Instagram profiel te geven? Laat het ons weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...