Smul recept: frambozen en Malteser ice cream cake

Ben jij ook zo gek op Maltesers én op ijs? Dan moet je deze Malteser ice cream cake zeker uitproberen. Wedden dat je er je vingers bij aflikt en je vrienden ook?

Malteser ice cream cake

Als je zin hebt in iets lekkers dat verfrissend smaakt en waar je je vingers bij aflikt, ga dan eens voor een bijzondere en eigen gemaakte (!) Malteser ice cream cake met frambozen.

Je maakt hem heel eenvoudig in een ronde springvorm. Je moet wel twee uur geduld hebben voordat je hem kunt eten, maar dan heb je ook wat! Wedden dat het een heus succesnummer wordt?

malteser ice cream cake
Via: Wikimedia Commons | ed g2s, CC

Malteser ice cream cake: ingrediënten

Bereiding van de Malteser ice cream cake

Hieronder volgt het stappenplan voor het maken van de Malteser ice cream cake:

Stap 1: Malteser bodem en ijs

Begin met het leggen van de huishoudfolie op de bodem van de springvorm en bekleed er ook de randen mee. Bedek vervolgens de hele bodem met Maltesers. Schep het vanille-ijs in een grote, magnetronbestendige, schaal en laat het ijs vervolgens ongeveer 30 seconden ontdooien bij 600 W.

Het ijs moet zover ‘gesmolten’ zijn dat je er gemakkelijk de Maltesers en de frambozen doorheen kunt scheppen. Lukt dit dan meng je alles door elkaar, anders zet je het ijs nog even in de magnetron. Je kunt, als je dit wilt, de Maltesers kleiner maken door ze kort in de blender te stoppen of ze doormidden te hakken.

Malteser ice cream cake recept
Via: youtube.com (capture) | Schoolmum

Stap 2: Freezer burn

Giet het mengsel uit over de Mathesers op de bodem van de springvorm. Bedek daarna de bovenkant van de ice cream cake strak met huishoudfolie, zodat er geen lucht bij het ijs kan komen. Dit doe je om een zogenoemde freezer burn oftewel in goed Nederlands vriesbrand, te voorkomen.

Freezer burn is een beschadiging van bevroren voedsel omdat het tijdens het vriezen is uitgedroogd en er lucht is bijgekomen. De kleur van het product verandert hierdoor en het geheel ziet er daardoor ietwat onsmakelijk uit. Aan de smaak verandert er overigens niets. Je voorkomt een freezer burn dus door een in te vriezen product goed luchtdicht te verpakken of af te sluiten voordat je het in de vriezer zet.

ice cream cake malteser
Via: youtube.com (capture) | Schoolmum

Stap 3: Wachten maar…

Je dient nu twee uur te wachten. Na twee uur in de vriezer gestaan te hebben, is je Malteser ice cream cake voldoende bevroren om aangesneden te worden.

Leg er ter versiering nog enkele Maltesers en frambozen bovenop en ga je vervolgens te buiten aan deze heerlijke lekkernij. Vergeet alleen niet eerst de huishoudfolie te verwijderen, want dit smaakt er niet zo lekker bij. Eet smakelijk!

malteser ice cream cake frambozen
Via: youtube.com (capture) | Schoolmum

Ga jij deze Malteser cake maken?

Laat ons in een reactie weten of jij dit recept gaat proeven. En als je de cake hebt gemaakt, horen wij graag hoe deze smaakt!

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...