Weekendje Parijs: mis deze 10 prachtige geheime tips niet

Parijs is dé stad voor een heerlijk weekendje weg, maar wat te doen in Parijs? Nu kun je er bekende bezienswaardigheden bezoeken, maar wij nemen je mee naar plekken die je nog niet kent!

Hopelijk heb je iets aan deze originele Parijs tips!

Hotspots in Parijs

Wist je dat Parijs maar 500 kilometer verwijderd ligt van Utrecht en dat je er, als je een beetje doorrijdt, maar vijf uur over doet om er te komen? Dat maakt Parijs dé ideale stad voor een (romantisch) weekendje weg.

En er valt, naast dat je er overheerlijk kunt eten, ook ontzettend veel te zien.

Weekend Parijs geheime tips onontdekte plekken
Via: depositphotos.com | sborisov

Natuurlijk zijn er de bekende hotspots of bezienswaardigheden, zoals het Louvre Museum, de Notre-Dame (al wordt die nu verbouwd), de Champs-Élysées, Sacré-Coeur en natuurlijk de Eiffeltoren er maar enkele van velen zijn.

Parijs heeft dan ook veel te bieden, maar er is meer… véél meer!

Geheime tips van Parijs

Wij geven je alvast 10 minder bekende hotspots die je zeker niet mag missen als je de hoofdstad van La douce France bezoekt.

Jouw Parijs hotspots? Natuurlijk zijn we ook benieuwd naar je eigen ervaringen of onontdekte plekjes in Parijs. Kende je onderstaande hotspots of mis je er juist nog eentje?

Laat het vooral weten in de comments onderin!

Overigens kan een simpele wandeling buiten de gebaande paden in Montmartre of andere leuke wijken in Parijs je ook heel veel brengen, zoals je hieronder kan zien:

Straten van Parijs geheime tips weekend
Via: depositphotos.com | Nightman1965

1. Cimetière du Père Lachaise

Het Cimetière du Père Lachaise is, met ongeveer drie miljoen bezoekers per jaar, de meest bezochte begraafplaats ter wereld. Deze begraafplaats, waar de eerste overledene begraven is in 1800, telt nu 69.000 graven en is helemaal vol.

Bijna de helft van de grafmonumenten heeft de status van historisch monument.

Er liggen op Père Lachaise – genoemd naar de biechtvader van Lodewijk de veertiende – vele beroemdheden begraven, waaronder: Karel Appel, Gilbèrt Bécaud, Maria Callas, Molière, Jim Morrison, Edith Piaf, Chopin en Oscar Wilde.

Je vindt de begraafplaats op de heuvel van Champs L’Évêque in het 20ste arrondissement.

Père Lachaise Chopin
pixabay.com | 139904, CC

2. Lavomatic

Rue René Boulanger nummer 30 is een bijzonder adres. Op het eerste gezicht is hier een gewone wasserette te vinden, maar niets is minder waar. Via een van de wasautomaten kom je in een heuse tapas- en cocktailbar.

Lavomatic Parijs geheime tips
Via: youtube.com (capture) | Geraldine Marquet

Hier kun je zittend op een schommel, genieten van exotische cocktails en heerlijke hapjes. Proef hier zeker de ‘Drunk in love’, genoemd naar een nummer van Byoncé.

Een cocktail bestaande uit fruitpuree, Maras de bois en koriander of een Champagne Champêtre met eetbare bloemen.

3. Piscine Josephine Baker

In 2006 openden de deuren van een wel zeer bijzonder zwembad midden in Parijs: Piscine Josephine Baker, gelegen aan de Seine aan de Quai François Mauriac.

Bij mooi weer kun je er zwemmen in de open lucht en voelt het alsof je in de Seine zelf zwemt. Laat het weer het niet toe dan wordt het glazen dak gesloten.

Naast zwemmen kun je er ook heerlijk relaxen in één van de vele ligstoelen of in de wellnessruimte met sauna’s, een hammam en een jacuzzi.

Het zwembad is normaal gezien het gehele jaar geopend.

4. Marché au Puches de la Porte de Vanves

Parijs staat natuurlijk bekend om zijn vele vlooienmarkten en zijn boekstalletjes langs de Seine, waar je altijd wel iets van je gading kunt scoren. En iedere zaterdag en zondag – van 7 uur tot 14 uur – kun je voor, je kunt het zo gek niet bedenken, terecht op de Marché au Puches de la Porte de Vanves.

Hier vind je 380 kramen vol curiosa, meubels, kleding en kunst. De markt strekt zich uit over twee straten in het 14e arrondissement; de av. Marc Sagnier en de av. George Lafesne.

5. Parijs Vintage Car Tour

Wil je Parijs eens op een heel andere manier doorkruizen dan per toeristische bus, stap dan eens voor een ontdekkingstocht in een oldtimer, in een Citroën Berline Traction Avant.

Een auto mét voorwielaandrijving uit 1934. Een privé-chauffeur rijdt je langs alle bekende én minder bekende hotspots van Parijs. Een tour van een uur kost € 100,- een tour van twee uur € 170,- (maximaal vier volwassenen).

Voor meer informatie ga je naar: www.oldtimersparis.com

Citroën traction
pixabay.com | Michael Kauer, CC

6. Café de Flore & Les deux Magots

Ben je eenmaal in Parijs dan mag een bezoek aan een echt Frans café natuurlijk niet ontbreken. We noemen er hier twee, die beide bekend staan als zeer iconisch.

Café de Flore

Café de Flore ligt, net als Les deux Magots overigens, in de wijk St. Germain des Prés, op de linkeroever van de Seine. Het café ligt op een hoek van twee straten; Boulevard St. Germain en Rue Saint Benoit. Het is een van de oudste koffiehuizen van Parijs en dateert uit 1880.

In vroeger tijden was onder meer Pablo Picasso een graag geziene gast. Het interieur is volledig in Art Deco stijl en is sinds de Tweede Wereldoorlog niet veranderd.

Les deux Magots

Les deux Magots, ooit dé ontmoeringsplaats van intellectueel Parijs met bezoekers als Simone de Beauvoir en Jean-Paul Sartre, is nu een zeer populaire toeristische bestemming. De naam is afkomstig van een voormalige stoffenwinkel waar zijden lingerie werd verkocht.

Deze winkel ontleedde haar naam weer aan een toneelstuk uit 1800; Le deux Magots de Chine. Magot betekent letterlijk gedrongen figuur en sloeg op twee Chinese mannen die in het toneelstuk voorkwamen.

In 1884 werd de lingeriezaak een café dat in 1914 werd verkocht aan Auguste Boulay. Op dit moment is Catherine Mathivat de eigenaresse. Zij is de achter-achter kleindochter van Auguste.

7. Les catacombes de Paris

Misschien is het een beetje vreemd om opnieuw een begraafplaats in Parijs op het lijstje van bijzondere bezienswaardigheden te zetten, maar Les catacombes de Paris zijn met stip een plek waar je echt geweest moet zijn!

Onder de stad Parijs ligt een groot netwerk van ondergrondse tunnels van ongeveer 300 kilometer lengte. Van oorsprong zijn dit tunnels gebruikt in de kalksteengroeves van waaruit steen werd gehaald voor de gebouwen van Parijs.

Les catacombes de Paris Parijs hotspots weekend
Via: flickr.com | Shadowgate, CC

Vanaf 1785 werden ze het depot voor beenderen afkomstig van de overvolle begraafplaatsen in de stad.

Inmiddels liggen er op diverse locaties de overblijfselen van zo’n zes miljoen anonieme Parijzenaars. Ongeveer twee kilometer gang is opengesteld voor publiek. Na een afdaling van 25 meter via een trap, kun je een wandeling maken langs gestapelde beenderen en schedels.

De tweede serie van Lupin (2021) speelt zich deels af in deze catacomben. De ingang ligt aan de av. du Colonel Henri-Rol-Tangui.

Catacombes de paris
pixabay.com | Hartmut Kellner, CC

8. Parc des Buttes – Chaumont

In het 19e arrondissement, in het noordoosten van Parijs, vinden we het op twee na grootste stadspark van de stad.

Dit 25 hectare grote park, aangelegd in Engelse stijl door Napoléon III en geopend tijdens de Wereldtentoonstelling in 1867, kent veel hoogteverschillen en geeft een mooi overzicht over Parijs. In het park bevindt zich een meer met hierin meerdere eilandjes.

Parc des Buttes - Chaumont hotspots parijs geheime tips
Via: flickr.com | Clem, CC

Op één daarvan is de tempel van Sybille gebouwd. Ook vind je hier een grot en een achttien meter hoge waterval. De tempel, een replica van de Romeinse tempel Vesta in Tivoli Italië, is bereikbaar via een door Gustave Eiffel gebouwde ophangbrug van 63 meter lang of via een 200 treden tellende uit de rotsen gehouwen trap.

Vlakbij de ingang van het stadspark vinden we een typisch Parijs café; Rosa Boheur, waar je overheerlijk ijs kunt eten.

Tempel Sybille
pixabay.com | Sophianovita, CC

9. Fondation Louis Vuitton

Ga je naar Parijs, dan mag een bezoek aan een museum niet ontbreken. Het Louvre en het Musée D’Orsay kennen we allemaal al wel, maar Fondation Louis Vuitton is voor velen misschien nog onbekend en dat is jammer.

Fondation Louis Vuitton parijs hotspots citytrip weekendje weg
Via: flickr.com | Jean-Pierre Dalbéra, CC

Het meer dan markante gebouw, dat doet denken aan een schip, aan de av. du Mahathma Gandhi in het Bois de Boulogne opende in 2014 zijn deuren.

Je vindt er geen tassen, maar wel tentoonstellingen van moderne kunst. Ook kun je er muziekvoorstellingen bijwonen en krijgen jonge kunstenaars uit de hele wereld de ruimte om hun kunst aan het grote publiek te laten zien.

Fondation Louis Vuitton
pixabay.com | av dray, CC

10. Nose Paris

Als laatste must-be in Parijs in dit lijstje nemen we je mee naar Nose, dé beauty-conceptstore in het hartje van Parijs aan de Rue Bachaumont in het 2e arrondissement.

Hier vergaap je je niet alleen aan de meer dan 500 verschillende parfums, maar kun je ook ruiken aan 1500 losse geuren van 50 verschillende designers om zo je eigen ideale parfum samen te stellen. Dit samenstellen gebeurt volgens het principe van de olfactieve diagnostiek, oftewel de geurkunst.

Naast al die verschillende geuren is bij nose ook exclusieve cosmetica te koop. Niet in het goedkoopste segment, maar dan heb je wel echt iets goeds in handen.

Jouw geheime Parijs tips?

Heb je een weekendje Parijs op het programma staan, kijk dan zeker of je één of meerdere van deze tips mee kan nemen! Natuurlijk zijn we ook benieuwd naar jouw eigen onontdekte plekjes van Parijs.

Laat deze daarom vooral weten in de comments onderin!

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...