Squid Game pak en Squid Game masker kopen: hier moet je op letten

Meer dan ooit kunnen hypes vandaag de dag wereldwijd letterlijk ‘ontploffen’. De nieuwste hype is de misschien wel succesvolste Netflix-serie die ooit gelanceerd is “Squid Game”.

Sinds de recente lancering in september 2021 in Nederland, praat jong en oud over deze onconventionele serie. De inhoud is absoluut voor grote mensen, maar het verhaal is gebaseerd op allerlei kinderlijke regels en spelletjes. Die worden echter niet om de eer gespeeld, maar om veel meer dan dat, namelijk veel geld of ‘je leven’ .

En zoals wel vaker, gaat de hype verder dan de serie alleen: denk aan het Squid Game pak of Squid Game masker…

Wat is Squid Game eigenlijk?

Squid Game is een razend populaire Netflix-serie. Deze keer eens niet afkomstig uit Holly- of Bollywood, waar van oudsher de meeste kaskrakers vandaan komen.

Deze serie is afkomstig uit Zuid-Korea en wordt als dramaserie betiteld. Nou, drama dat is het zeker in Squid Game.

Voor ons zit het toch al wel dicht tegen de categorie ‘horror’ aan, al ontbreekt het bovennatuurlijke. Maar het bloed spat je letterlijk om de oren. “Luguber” dat is wel het juiste woord.

Squid Game vertelt het verhaal van een groot aantal onsuccesvolle mensen in de Zuid-Koreaanse maatschappij die de mogelijkheid krijgen om een extreem groot geldbedrag te verdienen door deel te nemen aan een competitie.

Door achtereenvolgens een aantal eenvoudige kinderspellen te winnen zoals Annemaria koekoek, touwtrekken en knikkeren, kunnen ze zich verzekeren van een immense bijstorting op hun bankrekening.

Al snel blijkt echter dat verliezen geen optie is, want wie verliest wordt simpelweg afgeknald. Hoewel de (levende) deelnemers hier aanvankelijk nogal van schrikken, blijkt het te winnen bedrag desondanks een grote motivator voor hen. Zij besluiten om hun leven op het spel te blijven zetten in ruil voor geld.

De vreemde combinatie van het spelen van kinderspelletjes versus de vergaande consequenties wanneer een deelnemer die verliest, scheppen een uiterst surrealistische sfeer. “Waar zijn deze mensen in hemelsnaam terechtgekomen?”.

Blijkbaar spreekt de sfeer veel Netflix-kijkers aan want iedereen heeft het er momenteel over.

Wat betekent Squid Game?

De serie draagt de naam van het eindspel, dat ook wel Ojingeo wordt genoemd hetgeen in het Nederlands “Inktvisspel’ zou heten (bron). Inktvis is “Squid” in de Engelse taal. Dit betreft een typisch Koreaans kinderspel met specifieke regels maar dat in de praktijk erg veel weg heeft van rugby.

Onderling duw en trekwerk is toegestaan, dus de juffen op de basisschool zullen dit niet gaan waarderen. Het speelveld met specifieke zones en ieder hun eigen spelbepalende waarde, lijkt wel wat op een inktvis, vandaar de naam “Squid”.

inktvisspel Squid Game
Via: Wikimedia Commons | 쿠도군, CC

Het Squid Game pak voor deelnemers

Eenvoudige kleuren en symbolen spelen in de Squid Game serie een grote rol. Ze benadrukken de kinderlijke sfeer en hebben dikwijls een specifieke Koreaanse betekenis. In Squid Game dragen de deelnemers aan het spel een deelnemerskostuum oftewel een Squid Game pak.

Daarin kunnen ze optimaal bewegen wanneer dat van hen tijdens het spelen van de lugubere spelletjes wordt gevraagd.

Het pak is voorzien van hun unieke deelnemersnummer. Dat maakt het voor de sensorgestuurde eliminatietechnieken (automatische geweren, je hoort het goed) allemaal wat makkelijker om de juiste deelnemer neer te schieten zodra die af is. Het spel moet wel eerlijk blijven immers.

Squid Game pak bewaker

Om alle deelnemers een beetje in toom te houden zijn er in Squid Game ook de nodige bewakers die als begeleider bij de spellen optreden. Zij zijn voorzien van jumpsuits en legerkistjes en al dan niet van een vuurwapen. Zij dragen een rood Squid Game pak dat uiterst kenmerkend is. Het spel is door alle kostuums zeer overzichtelijk.

Het Squid Game masker

Ook maskers spelen veelvuldig een rol in Squid Game. De bewakers dragen er een en zijn daardoor onherkenbaar. De maskers zijn voorzien van een symbool, namelijk een cirkel, driehoek of een vierkant. Afhankelijk van het type symbool lijkt een bewaker meer macht en zeggenschap te hebben. De symbolen maken het onderscheid tussen het werkvolk onder de bewakers en de leidinggevenden. Maar ze hebben absoluut veel respect voor de deelnemers hoor. Totdat er een af is!

Binnen Squid Game is sprake van 1 specifieke baas of voorman. Hij draagt een geblokt zwart Squid Game masker dat op de een of andere manier ook wel wat aan Darth Vader doet denken.

Squid Game Pakken
Via: Bol.com

Carnaval kostuum of Halloween kostuum

In Squid Game zit behoorlijk wat diepgang voor wat betreft motieven en relaties hoor. Je moet echt goed opletten want er zijn aardig wat secundaire verhaallijnen. Seks, angst en vooral geweld voeren echter de boventoon qua sfeer.

Vandaar ook dat Netflix de leeftijdsclassificatie van 12 jr heel erg snel na de lancering van de serie op 16 jr heeft gebracht. Ze hadden zich aanvankelijk even vergist. Ja het gaat over kinderspelletjes maar nee, dit is niets voor kids.

Wat is er nu leuker om je als Squid Game fan nog nadrukkelijker in je favoriete serie te kunnen inleven dan door met behulp van verkleedkleding letterlijk in de huid van een deelnemer of bewaker te kruipen? Een Squid Game pak, al dan niet met Squid Game masker vormt een vermomming die perfect past bij onder andere Carnaval en Halloween. Een ideale Carnaval outfit of Halloween kostuum dus.

Squid Game pak kopen als verkleedkleding

Ben jij fan en wil je een Squid Game pak kopen? Wij zetten een aantal Squid Game outfits voor je op een rijtje die je kunt aanschaffen als verkleedkleding. Daar maak jij de blits mee tijdens Carnaval en Halloween.

Squid game jumpsuit serie verkleedkleding
Via: Squid Game / bol.com

Ga verkleed als bewaker en jaag anderen de stuipen op het lijf met je autoritaire uitstraling. “Who the hell is in that suit?” Leef je dus in in DE online Netflix-rage van 2021 en word bewaker van Squid Game.

Squid Game pak deelnemer 067 verkleedkleding
Via: Squid Game / bol.com

Ga jij met de hoofdprijs van Squid Game naar huis? Of ga jij wellicht niet meer naar huis? Kies voor een blauw Squid Game pak om te ervaren wat de deelnemers aan Squid Game hebben gevoeld. Niet angstaanjagend genoeg? Je kunt natuurlijk ook als verliezer op pad gaan. Knip wat gaten in je outfit en kledder er wat verf of ketchup op. Met wat ketchup en schmink word jij in 1-2-3 een angstaanjagend slachtoffer van Squid Game. Schmink je gezicht en je wordt een uiterst griezelige “loser”.

Squid Game masker kopen

Ga je voor een deelnemersoutfit? Of kies je toch voor een outfit waar een masker bij hoort? Dan oog je wel net wat spannender misschien hoor! Vanachter een masker kun je iedereen de hele tijd in de gaten houden. Maar niemand die weet wie jij bent.

Squid Game masker bewaker cirkel verkleedkleding
Via: Squid Game / bol.com

Niemand zal jou herkennen. Jij zult angst inboezemen en kunt zelf lekker de hele tijd op iedereen loeren. Met dit Squid Game masker voor bewakers maak jij je outfit helemaal af. Je bent onherkenbaar en dus……..gewoonweg angstaanjagend. Gemaskerde verkleedkleding is altijd een succes. Je beleeft er extra veel plezier aan tijdens Haloween of Carnaval.

SQUID GAME FRONTMAN MASKER
Via: Bol.com

Voor wie de ultieme angstaanjagende eindbaas wil kunnen spelen op feestjes en verkleedpartijen. Laat anderen zich afvragen wie de ultieme drijvende kracht is achter de waanzin van Squid Game. Jou willen ze echt niet ontmoeten vanavond. Maar ja, nu is het te laat hé!

Squid Game visitekaartjes kopen

Je outfit van Squid Game is niet compleet zonder dat je de beschikking hebt over de visitekaartjes die veelvuldig terugkomen in de serie. Niemand wordt gedwongen om deel te nemen, je wordt daarvoor uitgenodigd.

En de verleiding is groot hoor. Jij kunt daarom ook zelf Squid Game visitekaartjes kopen en uitdelen tijdens Carnaval of Halloween. Dat maakt jouw rol als Squid Game personage nog levendiger.

SQUID GAME VISITKAARTJE
Via: Bol.com

Deze visitekaartjes maken van jouw verkleedkostuum een totale act. Deel aan iedereen visitekaartjes uit en haal anderen over om deel te nemen aan Squid Game. Wedden dat niemand durft.

Squid Game pak en masker kopen: eitje!

Een unieke outfit aanschaffen voor bijvoorbeeld Carnaval of Halloween is na het lezen van dit artikel voor jou natuurlijk absoluut geen probleem meer. Weet je niet wat je aan moet trekken qua verkleedkleding?

Koop gewoon een Squid Game pak, al dan niet met een masker. Dan ben jij verkleed maar wel volgens de allerlaatste en heftigste trend. Toch ook een beetje modieus wel dus.

Met jouw Squid Game pak, je Squid Game masker en je visitekaartjes op zak, ben je in staat om de hele avond een toneelstukje op te voeren. Dat wordt griezelen! Dat wordt leuk!

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...