10 x dit zegt je carnaval outfit over je persoonlijkheid

Lekker ongecompliceerd verkleed gaan met Carnaval, maar wat zegt je carnaval outfit eigenlijk over jou? Dit jaar kan het eindelijk weer doorgaan, en dat vinden we te gek, maar denk dus aan je carnavalskleding…

Tijd om je voor te bereiden op een spetterende editie!

“Alaaf!”

Ieder jaar neemt Carnaval het dagelijkse leven beneden de rivieren weer helemaal over. Bedrijven zijn grotendeels gesloten, steden krijgen carnavalsnamen en mensen zijn aan het feesten (of komen bij van de vorige avond).

Het is weer Carnaval wat de klok slaat…

Via: pixabay.com

Je carnaval outfit: de keuze…

Carnaval is natuurlijk onder andere zo geweldig, omdat iedereen verkleed is. Natuurlijk gaat het hier niet om de traditionele carnavalskleding, maar om het echt verkleden naar keuze.

Je kan eindelijk kleding aan, die je normaal NOOIT aan zou trekken. Of het nu gaat om traditionele carnavalskleding of iets meer actuele zaken zoals een Squid Game pak.

Eigenlijk ben je die paar dagen ook even iemand anders! De vraag blijft alleen altijd: wat zegt je carnaval outfit over jou?

Carnaval outfit kroeg feest verkleden persoonlijkheid
Via: Wikimedia Commons | Mark Ahsmann, CC

10 carnaval outfits over je persoonlijkheid

We hebben een niet-wetenschappelijk antwoord gevonden op de volgende TIEN kostuums. Hopelijk kun jij dit net als wij met een knipoog zien!

1. Politie / FBI

Je bent op zoek naar aanzien en macht. Jij hebt het (nog) niet voor het zeggen op je werk, thuis of in het sociale verkeer. Met je politiepak komen mensen ineens op je af en je wordt ineens gevraagd in te grijpen.

Jij bent het eerste aanspreekpunt en moet de situatie zelfstandig weer onder controle krijgen.

Politie kostuum carnaval persoonlijkheid

TIP: Pas op voor kapsones na een weekje Carnaval, daarna is je partner of chef weer de baas…

2. Een engeltje

Je komt met je witte kleedje, vleugeltjes en sproetjes op je wangen lief over tijdens carnaval, maar bent allesbehalve lief in het dagelijkse leven! Je bent ruig, wild en doet wat je zelf wilt!

Als je met iemand aan de praat geraakt, knipper je eerst nog even met je ogen, maar al snel maak je in het gesprek duidelijk hoe de vork in de steel zit…

Engel kostuum carnaval persoonlijkheid

TIP: Ben je single? Zoek een duiveltje voor de Carnaval. Lange termijn is daarbij NIET gegarandeerd!

3. Voetballer

Je hebt absoluut geen creativiteit in je en kiest vaak voor de gemakkelijkste weg. Toevallig had je die schoenen en scheenbeschermers al thuis liggen, dus dat is lekker gemakkelijk!

Met Carnaval ga je helemaal LOS, wat betekent dat je na 1,5 uur feesten alweer mag wisselen en op de bank mag zitten…

Kostuum carnaval persoonlijkheid voetballer

TIP: Blijf thuis, trek een lekkere zak chips open en bekijk de herhaling van Studio Sport!

4. Superheld

In lijn met de politieman, zoek je duidelijk naar iets wat je niet hebt in het dagelijkse leven. Je wilt boven je gemiddelde levenspatroontje uitstijgen.

Het enige wat je nog niet beseft, is dat superhelden tijdens Carnaval niet echt worden aangesproken, omdat ze niks grappigs hebben en TE onrealistisch zijn. Je verwacht wel erg veel fantasie van je mede-feestgangers…

Kostuum carnaval persoonlijkheid superman

TIP: verkleed je als politieman!

5. De gangster

Carnaval is voor jou het moment om eens in stoerheid uit te blinken. Normaal ben je redelijk rustig ingesteld en initiatiefloos, nu ben je eens de echte (super classy uitziende) slechterik!

Ook al zou je het niet verwachten met dit outfit, je hebt respect voor de (verklede) politiemensen en dat zegt alweer genoeg…

Kostuum carnaval persoonlijkheid gangster

TIP: vraag niet aan een vrouw of je haar hart mag stelen, want in één zin is je hele dekmantel verdwenen! Beter kun je haar overtuigend, maar als echte gentleman, ontvoeren!

We gaan even heerlijk verder met de betekenissen van deze 10 carnavalsoutfits. Welke herken jij en wat zegt dat precies over de desbetreffende persoon?!

6. Monster

Je bent cool… mensen moeten even met je praten om het door te hebben, want je bent meestal een heel kalm en nonchalant monster, maar je bent COOL! Het maakt jou niks uit, verkleed is verkleed en jij gaat gewoon als lelijk monster!

Een beetje die gangsters bang maken en dan op zoek naar een engeltje!

Kostuum carnaval persoonlijkheid monster

TIP: Laat die gangsters toch gewoon met rust en laat ze ook even een weekje shinen!

7. De (sexy) non

Door verkleed te gaan als preutse (maar stiekem sexy) non, wil je uitstralen dat je normaal erg spannend en wild bent. Jammer voor jou dat je het net niet aandurft als doodnormale non te gaan, want “ze zouden niet stiekem toch moeten denken, dat je normaal super suf bent!”

Helaas pindakaas, nu weet het iedereen het toch! Maar als het sexy genoeg is, maakt dat voor Carnaval niet uit…

Kostuum carnaval persoonlijkheid non

TIP: Ga als ondeugende misdienaar, dat draait alle rollen om!

8. Schattige hond

Daar sta je dan in je wollen pels met misschien nog een extra bot of drinkbakje mee als attribuut. Dat honden-pak zegt veel over je! Het grappige en toch wel gewaagde kostuum verklapt namelijk dat je een gezellig en gemakkelijk persoon bent.

Bovendien heb je een megagroot hart! Single ‘honden’ hoeven alleen maar eens lief te kijken, maar blijven daarna de hele avond als een trouwe puppy bij hun ‘maatje’!

Kostuum carnaval persoonlijkheid schattige hond

TIP: Mocht je een clown tegenkomen, wordt het sowieso een super gezellige avond… misschien zelfs meer!

9. Een Prinsesje

Veel jonge meisjes willen later prinses worden. Er mooi uitzien, tikkeltje luxe, mooi huis (lees: kasteel) en natuurlijk die prins. Juist doordat het zo voor hand ligt om als jong meisje zo verkleden, zou je verwachten dat het not-done is om als vrouw nog zo verkleed te gaan.

Niets is minder waar! Het is juist een teken van sterk in je schoenen staan! Ga zelf na, ooit een nietszeggende vrouw verkleed gezien als prinses? Precies… Nope!

Kostuum carnaval persoonlijkheid prinses

TIP: Zoek jezelf een kikker voor de dat ‘prinsen-verhaal’… je weet nooit!

10. De kikker

(Dit geldt buiten Oeteldonk, omdat daar de kikker onder traditionele kleding valt) Alleen het feit dat iemand volledig groen verkleed gaat is al vrolijk, grappig en stoer!

Juist door minder (algemeen bekend) ‘stoer’ te gaan, maakt dat de kikker-outfit tot een ware eye-opener voor de mensen die op ‘jacht’ zijn. Ineens hebben veel mensen zin in verse kikker-billetjes!…

Kostuum carnaval persoonlijkheid kikker

TIP: Als je door een prinses gekust wordt, blijf cool en verander voor de verandering NIET in een prins! Dat houdt het spannend…

Jouw favoriete carnaval outfit?

Met welke carnaval outfit scoorde jij al veel complimenten? Laat het ons weten via een reactie onderin!

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...