Jouw sterrenbeeld: deze negatieve zaken hoor je liever niet

Stiekem vinden we het allemaal reuze interessant, astrologie en wat er over ons in de sterren geschreven staat. Velen van ons lezen dan ook geregeld wel ergens een horoscoop, in de hoop dat de komende maand of week iets goeds voor ons in petto heeft. We kijken dan naar de tekst die past bij ons eigen sterrenbeeld, het teken van de dierenriem dat verband houdt met de dag en de maand waarop we geboren zijn. Al sinds mensenheugenis worden karaktereigenschappen gekoppeld aan sterrenbeelden; veel positieve, maar ook een aantal wat mindere en die zijn beslist ook interessant om te lezen.

Een horoscoop

Misschien wist je het al, maar het woord horoscoop komt uit het Grieks, van het woord horoscopos wat letterlijk schrijver van het uur betekent. Een horoscoop geeft de stand van de zon, maan en de planeten weer op een bepaald moment, waaraan dan weer gebeurtenissen worden gekoppeld. Volgens astrologische tradities, die teruggaan tot 300 jaar v. Chr., wordt de weg die de zon aflegt om de stilstaande! aarde, verdeeld in 12 partjes van steeds 30 graden. Zo beweegt de zon zich in precies een jaar door alle tekens van de dierenriem, ook wel Zodiac genoemd. Als startpunt is 0 graden gekozen: op 21 maart, de Ram.

Zodiac
Via: Pixabay.com Renate Gellings-Reese

Officieel is deze manier van horoscoopberekening door de eeuwen heen aangehouden, waarbij de zon aan het begin van de lente in Ram staat. In werkelijkheid klopt dit helemaal niet meer en is de nul-as inmiddels verschoven naar Waterman (denk maar aan het gezegde ‘The age of Aquarius’) . Dus wat je nu leest in de sterren en wat men verbindt aan een sterrenbeeld moet eigenlijk toegekend worden aan een sterrenbeeld eerder in de rij. Toch doen we dat niet en houden we ons aan zoals het altijd al was. Nu worden horoscopen in de meeste gevallen beschreven door personen die ervaring hebben in polyinterpretabele (voor meerdere uitleg vatbare) beweringen, dus iedereen zal er altijd wel wat in herkennen.

De ‘mindere’ eigenschappen van ons sterrenbeeld

Na het bovenstaande stukje kennisvergaring is het tijd geworden ons te verdiepen in de wat mindere eigenschappen die ons als persoon worden toegedicht omdat we onder een bepaald sterrenbeeld zijn geboren. En het zal je niet verbazen, we beginnen bij nul; bij de Ram.

Ram – Aries – 20/3 – 19/04

Rammen staan per definitie bekend als de ongeduldigen onder ons. Hun knopje staat altijd op ‘aan’ en een beetje rust of tijd voor zichzelf zijn redelijk onbekende woorden. Omdat rammen dit normaal vinden, verwachten ze dit ook van anderen en als die hun tempo niet bij kunnen houden, kan dit leiden tot ergernis en zelfs boosheid. En ram zou vaker tot 10 moeten tellen, dit zou heel wat ontploffingen kunnen voorkomen.

Stier – Taurus – 20/4 – 20/5

Stieren kunnen erg koppig zijn en niet openstaan voor argumenten van anderen, laat staan dat een stier zijn eigen fouten snel zal toegeven. Het hoofd af en toe buigen is voor een stier een zware opgave. Nog iets anders; een stier is van nature erg lui en dat komt de lichaamskilo’s niet echt ten goede.

Tweelingen – Gemini – 21/5 – 20/6

Tweelingen zijn graag onder de mensen en willen dan ook graag met iedereen bevriend zijn. Nieuwsgierigheid naar anderen is een goede eigenschap, maar in geval van tweelingen gaat deze vaak te ver en wordt interesse bemoeizucht. De neiging tot te pas en te onpas te flirten, brengt sommige tweelingen in een lastig parket, niet iedereen is hiervan gecharmeerd.

Afbeelding van DarkmoonArt_de via Pixabay

Kreeft – Cancer – 21/6 – 22/7

Een kreeft is lief – te lief en vaak wordt er dan met een kreeft een loopje genomen. De grote drang naar geborgenheid, is soms wel erg benauwend voor anderen, waardoor precies het tegenovergestelde bereikt wordt en mensen weglopen. Voor een kreeft is het belangrijk om het eigen belang ook mee te laten wegen in keuzes die in het leven gemaakt worden.

Ben jij een leeuw, maagd, weegschaal, schorpioen, boogschutter, steenbok of vissen? Lees dan verder op de volgende pagina.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...