5 tips voor goedkopere vakanties in een vakantiepark

Vakantieparken, we kennen ze allemaal en er zijn er dan ook veel te vinden in Nederland, België, maar ook Duitsland en Frankrijk. Sommige kunnen natuurlijk ook erg prijzig zijn, daarom hebben wij een aantal tips voor je op een rij gezet, om te genieten van een geweldige vakantie in een vakantiepark, maar toch kosten te sparen!

1. Laat boeken

Hoe later je boekt, hoe goedkoper de vakantieparken zijn. Boek je bijvoorbeeld een paar dagen voor vertrek, dan ben je vaak veel goedkoper uit dan dat je maanden van tevoren als op zoek gaat naar je ideale huisje.

De kans is dan natuurlijk wel vrij groot dat het aanbod beperkter is, maar als je niet te kieskeurig bent in de locatie, is er altijd wel iets naar eigen wens te vinden.

2. Let op welke regio

Er zijn bepaalde regio’s die veel duurder zijn, simpelweg omdat ze populairder zijn. Zo is Texel bijvoorbeeld bijzonder populair, maar Friesland weer wat minder. Door voor deze laatste te kiezen, bespaar je al op de basisprijs van het vakantiepark.

Via: pixabay.com

3. Zet je ECHTE wensen op een rijtje

Er zijn veel extra opties bij het boeken van een huisje. Of het nu de ligging is, of het meenemen van een huisdier, deze extra’s krijg je allemaal voorgeschoteld. Vraag je af: MOET ik echt zo dichtbij de receptie zitten? Misschien is het wel lekker een stukje te lopen.

Kortom, weeg je opties goed af. Ga je vaker per jaar weg (~2 weken of meer), dan is ook een doorlopende reisverzekering, eventueel met annulering, veel goedkoper. Hierdoor bespaar je uiteindelijk ook weer op de extra’s.

Lees ook: Met deze 7 tips bespaar je gemakkelijk geld op het boeken van vliegtickets!

4. Flexibel met datums

Ben je niet gebonden aan (school-)vakanties, dan is het goed om een datum te kiezen dat het vaak relatief rustig is in de parken. Zo betaal je in het hoogseizoen uiteraard meer, maar dit geldt voor alle schoolvakanties. Een weekje in maart, is goedkoper dan kerst en oud/nieuw vieren een park.

Heb je kinderen die vijf jaar of jonger zijn? Dan is er ook nog geen leerplicht en kun je gedurende het jaar weg.

Via: pixabay.com

5. Zoek en vergelijk

Oké, lekker cliché, maar vergelijk. We hebben allemaal Google en weten hoe te zoeken. De ene site heeft misschien een extra aanbieding voor een bepaald huisje of juist een lagere prijs voor dat andere vakantiepark. Vergelijken is essentieel en zal veel geld besparen.

Jouw tips voor goedkopere vakanties?

Heb nog goede tips? Laat het ons weten in een reactie onderin! Nu rest ons nog je een prettig verblijf te wensen… 🙂


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...