Via: [TITEL] / youtube.com (capture) | Insider

6 gekke smaakcombinaties die je stiekem tòch moet proeven

Smaken verschillen, zoveel is zeker. Toch maken sommigen het wel echt bont met heel vreemde smaakcombinaties. Heb je deze al eens geproefd?

Eten. Iedereen doet het meerdere malen per dag. Er zit echter een groot verschil in wat iedereen eet; mensen hebben verschillende smaken en vinden andere dingen lekker. En dat is misschien maar goed ook. Het wordt ook zo saai als iedereen precies hetzelfde eet, toch?

Via giphy.com
Klik hier om alle content te tonen door cookies te accepteren

Bijzonder gekke smaakcombinaties

Zo’n moment hadden we laatst toen iemand een broodjes knakworst at. Hij at dit met mayonaise en (let op)… pindakaas. Pindakaas! Je leest het goed! Ondanks dat mensen gekke (of gênante) eetgewoontes kunnen hebben, lijkt dit een wel erg gekke combinatie. En zo zijn er nog meer smaakcombinaties die vreemd klinken, maar die verrassend lekker zijn. In dit artikel bespreken we er 6. Ga je ze allemaal uittesten?

1. Banaan met pindakaas

Deze combinatie vinden we zelf ontzettend lekker. Je kan hem op verschillende manieren toepassen. Voeg een keer wat plakjes banaan toe aan je boterham met pindakaas. Of prak je banaan door de yoghurt en schep hier een (of twee) eetlepel(s) pindakaas doorheen. Je kan ook heel eenvoudig bananenhapjes maken door een mengsel van geprakte banaan met pindakaas in wat bladerdeeg te vouwen.

Banaan pindakaas smaakcombinatie
Via: Wikimedia Commons | Caballero1967, CC
Klik hier om alle content te tonen door cookies te accepteren

2. Chocolade met sojasaus

Sojasaus heeft een zoute smaak, terwijl chocolade natuurlijk hartstikke zoet is. Dit is dan ook precies de reden waarom deze combinatie zo lekker is. De onverwachte afwisseling van zoet met zout werkt. Kijk maar naar de populaire chocoladesmaak karamel zeezout die je overal ziet.

Via giphy.com

3. Koffie met sinaasappelsap

De sinaasappelsap maakt de koffie net wat zoeter en fruitig. Eigenlijk is dit dus gewoon een iets gezondere variant van het toevoegen van suiker aan je koffie.

Via giphy.com
Klik hier om alle content te tonen door cookies te accepteren

4. Vanille ijs met olijfolie

Dit wordt blijkbaar gegeten in Italië. Het klinkt erg gek, maar we kunnen ons best voorstellen dat het lekker zou kunnen zijn: het zoete ijs met een bloemige, grassige smaak van de olie. Het is hierbij wel belangrijk dat je een goede olijfolie kiest en niet zomaar voor de eerste de beste olie gaat. De Colline di San Mauro zou een goede optie zijn.

Vanille ijs olijfolie smaakcombinatie
Via: flickr.com | Joy, CC

5. Aardbeien met balsamico

Ook dit is een combinatie die vreemd klinkt, maar toch vaak voorkomt. Er zijn best wat nagerechten te vinden waar deze twee producten samen gegeten worden. Probeer het ook een keer met zwarte peper erbij, om de smaak nog een extra dimensie te geven.

Aardbeien balsamico smaaktcombinatie
Via: flickr.com | Justin Perricone, CC

6. Koffie met avocado

Oke, dit is niet zozeer een gekke smaakcombinatie omdat je er niet zoveel van proeft, maar het is wel een gekke combinatie: gepureerde avocado in je koffie. De avocado zorgt er echter voor dat je koffie wat dikker en lekker romig wordt. Een fijn pluspunt is ook nog dat avocado heel gezond is, dus tegelijk met je caffeïneboost krijg je direct ook een deel van je dagelijkse vitaminen en mineralen binnen.

groene avocado
Via: flickr.com | Kjokkenutstyr Net, CC

In dit filmpje zie je hoe de ‘koffie in avocado’ een heuse hype is geworden in Melbourne, Australië. Het is niet moeilijk om te maken, je moet gewoon wat baristaskills hebben!

Klik hier om alle content te tonen door cookies te accepteren

Jouw ‘favo’ smaakcombinatie?

Van welke smaakcombinaties smul jij, terwijl anderen deze smaken maar gek vinden? We horen het graag!

Lees ook:


Leuk of handig? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Geen zorgen, we spammen niet! Lees onze privacyverklaring.