Deze 7 apps besparen je een hoop geld (echt waar)

We leven in een wereld waarin technologie ons helpt bij allerlei dagelijkse activiteiten en taakjes. Van communicatie tot de beste reisapps. Geld besparen is daar dankzij deze apps ook bij.

Geld besparen met apps: hoe werkt het?

Een berekening maken van hoeveel jij per maand wilt overhouden van je loon is een goed begin. Veel banken bieden een digitale vorm van budgetbeheer aan op hun website en online banksysteem. Toch blijven de mogelijkheden beperkt tot de basisfuncties. Niet erg. Vandaag bestaan er een heleboel handige applicaties die ervoor zorgen dat je echt meer geld bespaart.

Via: flickr.com | Marco Verch, CC

Hoe kan dat? Om te beginnen is niet iedereen even georganiseerd. Sommigen houden een Excel bestand bij met hun maandelijkse inkomsten en uitgaven. Dat is prima en zal waarschijnlijk helpen, maar de meerderheid doet dit niet. Het kan een bewuste keuze zijn: zo word je niet geconfronteerd met al die spontane uitgaven. Het wél doen kan dan een absolute eyeopener zijn. Daarnaast bestaan er ook heel wat applicaties die je helpen geld te besparen op andere manieren.

Een goedkopere maaltijd vinden, kortingen in de supermarkt, het goedkoopste tankstation in je buurt, … Het lijkt vermoeiend, maar apps helpen je erbij deze te vinden zonder dat je er uren aan moet besteden. Klinkt goed? Deze 6 apps om geld te besparen zijn volgens ons de beste.

Via: pxhere.com, CC

1. YNAB

You Need a Budget is een app die je zowel op de computer als je mobiel kan bekijken. De applicatie laat je doelen stellen: hoeveel wil je besparen? Het is aan jou om de uitgaven en inkomsten actueel te houden. YNAB maakt veel rapportjes die je uitgavenpatroon duidelijk in kaart zet. Het volgt je vooruitgang op de voet. Bovendien vraagt de app om je prioriteiten op te stellen.

Via: Wikimedia Commons | Jesse Mecham, CC

Deze denkoefening wordt meermaals herhaald en maakt je echt bewust van iedere euro die je uitgeeft. YNAB is gratis gedurende de eerste 34 testdagen. Erna betaal je 11 euro per maand (dat kan je dan meteen in je uitgaven kan zetten). Cijfers tonen aan dat nieuwe gebruikers gemiddeld 500 euro besparen in de eerste twee maanden.

2. Buddy

Buddy is een app die, net zoals YNAB, een gedetailleerd overzicht geeft van al je inkomsten uitgaven. Zo krijg je een duidelijk beeld van hoeveel jij aan wat uitgeeft. Geschrokken? Vervolgens stel je een budget voor ieder van deze categorieën op. Hoeveel wil je echt uitgeven aan kleding? Op deze manier zie je telkens hoeveel je nog over hebt om te spenderen aan de categorie. De bewustmaking zorgt ervoor dat je sneller wat marge overhoudt. Hoera! Daarnaast kan je de app ook gebruiken om groepsuitgaven te splitsen (zoals Splitwise).

3. Too Good To Go

Je hebt er misschien al wel van gehoord, maar heb je het echt ook al eens gebruikt? De applicatie Too Good To Go wil komaf maken met de eindeloze voedselverspilling in onze maatschappij. Heel veel restaurants, bakkers, traiteurs en supermarkten gooien op het einde van de dag kilo’s eten in vuilnisbakken. Via de app kunnen ze deze aan minstens 50% korting te koop aanbieden. Goed voor hen en goed voor jou en je budget! Je ziet meteen welke winkels wat aanbieden in je buurt. Je koopt heerlijke maaltijden, brood en producten aan een gereduceerd tarief. Bovendien moet je niet koken. Een echte win-winsituatie die je voelt in je portefeuille.

Too Good to go besparen apps
Via: Too Good To Go

4. Hiiper

De goedkoopste supermarkt vind je meteen dankzij Hiiper. Jij voegt je vertrouwde producten toe aan het boodschappenlijstje en de app bekijkt welke supermarkten deze het goedkoopste aanbieden. Ook kortingen worden in het oog gehouden. Door je boodschappenlijstje op Hiiper te maken, zie je dus waar jij het goedkoopste winkelt. Je bespaart er 10 tot 25% mee!

Via: giphy.com

5. Peerby

Het zomerse weer smeekt om een barbecue, maar die heb je niet. Bovendien wil je geen geld uitgeven aan een nieuwe barbecue om die vervolgens één of twee keer per jaar aan te steken. Dat zou zonde van het geld zijn. Terecht. Neem eens een kijkje op Peerby. Deze app laat toe om dingen te lenen of te huren van mensen in jouw omgeving.

Peerby apps besparen
Via: Peerby

Je kan de gebruikers in je buurt contacteren en vragen of je hun barbecue / boormachine / broodmachine of dergelijke mag lenen. Je kan ook een oproep doen. Deze app helpt je geld besparen omdat je minder spullen moet kopen. Leuk extraatje ook dat je nieuwe mensen in je buurt leert kennen.

6. Waze

In je buurt weet je de goedkoopste tankstations wellicht al zijn. Maar af en toe moet je uit je vertrouwde omgeving komen en word je overgelaten aan de tankstations die je tegenkomt en je wilt toch overal goedkoper tanken. Hier helpt Waze. De populaire app is een gratis gps, maar ook heeft ook een handige zoekfunctie voor tankstations. De goedkoopste tankstations op jouw route krijgen een groen kleurtje.

Waze app navigatie besparen
Via: Waze

7. Petrello

Ook petrollo is een van die apps die je helpt geld te besparen. Petrollo helpt je namelijk benzine te besparen. Je krijgt een signaal wanneer je de auto best in neutraal zet om te laten ‘uitrollen’. Zo vermindert je verbruik, de CO2-uitstoot van je wagen, en je uitgaven!

https://www.youtube.com/watch?v=gR-DBdTFbK4

Ken jij nog apps die veel kosten kunnen besparen? Laat het weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...