10 bewijzen dat het leven van linkshandigen moeilijker is

Ben je linkshandig? Dan behoor je tot een minderheid. Niet erg, maar in een rechtsgeoriënteerde samenleving kan dat soms moeilijk zijn. Denk maar aan de eeuwige worsteling die je voert met die rechtse schaar.

Herkenbare frustraties van linkshandigen

Aarrgh. Het leven van linkshandigen is nu eenmaal moeilijker. Nog niet overtuigd? Deze 10 bewijzen drukken je met de neus op de feiten!

1. Stoeltjes in de aula

Je komt gemotiveerd het klaslokaal of de aula binnen, om dan dit beeld te zien. Alle stoelen zijn voor rechtshandigen gemaakt. Dat betekent een uur lang notities maken met een zere arm en kramp in je hand.

College bankjes stoel linkshandigen
Via: Wikimedia Commons | Carlos Delgado, CC

2. Scharen

Dit is een gigantisch probleem. Het begint voor linkshandigen al in de kleuterklas. De eerste keer knutselen toont al aan dat het leven van linkshandigen moeilijker is. Gelukkig zijn ze ook vaker creatiever, dus je vindt er wel iets op. En ja, er bestaan wel degelijk scharen voor linkshandigen.

Schaar linkshandigen
Via: flickr.com | la riviereFollow, CC

3. Een soeplepel met één schenktuitje

Een soeplepel uitschenken is niet zo moeilijk, maar het doen met je andere hand is dat wel.

4. Schrijven met een vulpen

Linkshandigen zijn gemakkelijk te herkennen aan de inkt aan de zijkant van hun hand. Het is werkelijk een groot probleem. En dan heb je het geschreven papier nog niet gezien…

Linkshandig schrijven
Via: Wikimedia Commons | Armin Kübelbeck, CC

5. Schrijven op papier met een ringband

De ring zit altijd aan de rechterkant. Dit is problematisch omdat linkshandigen hun arm nu zo moeten buigen over het papier heen, om deftig te kunnen schrijven. Of ze kunnen zich er niets van aantrekken en de pijn en het ongemak doorbijten.

Er bestaat natuurlijk ook nog een creatieve oplossing…

Linkshandig schrijven blocnote
Via: pixabay.com | HNDPTESBC, CC

6. Bepaalde drinkflessen/koppen

Tassen en mokken hebben zowat altijd hun oortje langs de rechterkant. ‘Huh, wat? Ze zijn toch rond?’, wel nee. De tekening staat meestal op de voorkant wanneer het oortje rechts is. Zo gebeurt het dus vaak dat linkshandigen de woordjes niet kunnen lezen.

Wanneer je op café een mooie cappuccino krijgt met een hartje, dan drinken lefties deze noodgedwongen ondersteboven.

Deze media wordt nog niet getoond.

Klik op dit blok om (alle) externe media op Kiwify te tonen, door deze cookies te accepteren of bekijk onze voorwaarden onderin.

Afbeelding wordt geladen…

7. IJsscheppers

Linkshandigen kunnen het ijsscheppen maar beter overlaten aan de rechtshandigen van deze wereld. Want zoals je op de foto ziet, maken ijsscheppers hen het soms zuur. Gelukkig bestaan er vandaag ook wel exemplaren die lefties niet discrimineren.

Deze media wordt nog niet getoond.

Klik op dit blok om (alle) externe media op Kiwify te tonen, door deze cookies te accepteren of bekijk onze voorwaarden onderin.

Afbeelding wordt geladen…

8. Meten met een meetlint

De cijfers op een meetlint ondersteboven lezen? Geen probleem voor een leftie.

Meetlint linkshandigen
Via: pixabay.com | LoveBuiltLife, CC

9. Blikopener

Als linkshandigen kan je maar beter afstappen van eten uit blik. Tenzij jouw winkel een speciale afdeling voor blikopeners voor linkshandigen heeft. Een blik openen is namelijk een te grote strijd tussen jou, het blik en de blikopener.

Blikopener tips juist verkeerd
Via: depositphotos.com | timbrk

10. Dunschiller

Het mesje van de dunschiller zit maar aan één kant, de bovenkant. Dit maakt het voor rechtshandigen heel erg handig in gebruik, maar voor linkshandigen is het bijna schandalig en gevaarlijk. Het risico om je vinger te snijden is groot.

Via: giphy.com

Ben jij linkshandig?

Ben jij linkshandig en zijn er zo nog momenten waarop je dit vervloekt? Laat het ons weten in een reactie!

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

21 gedachten over “10 bewijzen dat het leven van linkshandigen moeilijker is”

 1. Aan tafel eten tegen een rechtshandige. Geef mij maar de linkerhoek, wordt ik niet steeds geduwd. In restaurant begin ik steevast mijn bestek en glazen te herschikken. Ik doe aan boogschieten, is ook een handicap links zijn. Ga je naar de bogenshop en als je linkshandig bent moet je Visier Enzo bestellen, want ze hebben enkel rechtshandige binnen. Het wc papier hangt altijd aan de verkeerde kant. De leuning aan een trap zit ook telkens aan de verkeerde kant. Kan nog uren doorgaan.

  Beantwoorden
 2. Pin machines staan altijd links van de kassa en schuin gedraaid voor rechtshandigen. Sommige staan ook nog vast waardoor je je pols helemaal moet buigen om de code in te toetsen

  Beantwoorden
 3. Inderdaad, werkplekken zijn voor rechtshandige ingericht. Maar ook hoe een rits aan een kledingstuk is gezet. Maar vooral iets aangeleerd krijgen (bijvoorbeeld breien of verstekzagen) door een rechtshandige.

  Beantwoorden
 4. En altijd horen O ben jij linkshandig dan zeg ik O jij rechts. Dan staan ze je raar aan te kijken. Leer als een rechtshandige maar iets aan een linkshandige. Dat is een drama.

  Beantwoorden
 5. Het vergrendel knopje op een boormachine, als een boor vast slaat in het materiaal dan druk je als linkshandige automatisch die vergrendelknop in waardoor de boormachine dus aanblijft.

  Beantwoorden
  • Met een naaimachine werken ook niet simpel , haken breien voor linkshandige allemaal moeilijk . Maar vooral de opmerking leer het gewoon rechts hè dan is probleem opgelost

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...