10 Disney feitjes die je gegarandeerd nog niet wist

Over de hele wereld zijn ze favoriet, de films van Walt Disney, en vrijwel iedereen heeft er een of meerdere gezien. Een heleboel wetenswaardigheden over de films zullen je dan ook niet onbekend zijn, maar wist je de volgende Disneyfeitjes al?

Wij vonden 10 leuke feitjes die je gegarandeerd nog niet eerder gelezen hebt. Ga er maar voor zitten want vooral nummer 7 is een echte eyeopener.

1. Duurste tekenfilm ooit

Dacht je misschien dat de allerduurste film door Disney gemaakt de live-action versie van The Lion King is, niets is minder waar. De duurste film is die van Rapunzel. De film kostte de makers maar liefst 260 miljoen dollar.

Via: Disney / Rapunzel (capture)

2. Echte personen worden een getekende versie

Sommige figuren in verschillende Disneyfilms zijn gebaseerd op bestaande personen. Zo stond de helaas overleden drag queen Divine model voor zeeheks Ursula uit De kleine zeemeermin en veranderde Tom Cruise in de zeer aantrekkelijke Aladdin.

Aladdin Disney
Via: Disney / Aladdin (capture)

3. The Lion King

Nu we weten dat The Lion King niet de duurste film was, blijkt hij ook niet eens origineel. Zelfs niet de eerste versie uit 1994. In Japan werd de film Kimba the White Lion namelijk al uitgebracht in 1966 en de overeenkomsten zijn opmerkelijk.

4. Leuke woordspelingen

Af en toe komt er in een Disneyfilm een leuk woordgrapje voorbij. Zo heet de tovenaar in de film Fantasia Yen Sid. Een leuke naam, zeker als je doorhebt dat er gewoon Disney staat, maar dan achterstevoren.

Dat is een van die Disney feitjes die je zelf nooit opmerkt! Walt himself stond model voor de tovenaar.

Via: Wikimedia Commons | Boy Scouts of America, CC

5. Sneewwitje = doodeng

Disney staat niet bekend om de voorzichtige omgang met de tere kinderziel, zo ervoeren ze in het Rockefeller Center na de vertoning van Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen in het theater aldaar.

Een flink aantal stoelen moest vervangen worden omdat kinderen van angst in hun broek hadden geplast.

Via: youtube.com (capture) | Niisku

6. Aurora zegt amper iets

Ook al gaat de hele film van Doornroosje over haar, Aurora, ze is eigenlijk zelf maar bar weinig in beeld. Ze slaapt namelijk een groot deel van de film in haar kasteel. Al met al zien we haar amper achttien minuten(!) en spreekt ze ook maar achttien zinnen.

Via: pixabay.com | Pixabay.com, CC

7. Twee voor de prijs van een

Als je Disneyfilms naast elkaar legt, ontdek je bepaalde Disneyfeitjes vanzelf. Zo zal je in een aantal van films erg soortgelijke scènes aantreffen.

Om te beginnen is er de scène in Robin Hood waarin Kleine Jan danst. Dit is bijna helemaal dezelfde als die uit Jungle book, alleen dan met beer Roloo.

De dansscène met de prins uit Belle en Het Beest, is verwisselbaar met die uit Doornroosje.

En dan is er nog een dansscène uit Sneeuwwitje waarin de dwergen dansen en Sneeuwwitje klappen. In Robin Hood vinden we dezelfde dans weer terug, maar nu is het Lady Marian die klapt.

In het copy-paste filmpje vind je nog veel meer voorbeelden.

8. Beyoncé

Toen Beyoncé gevraagd werd om auditie te doen voor de stemrol van Tiana in de Prinses en de Kikker, weigerde ze dit. Ze was er van overtuigd dat ze de rol toch wel zou krijgen. Hij ging aan haar neus voorbij en Anika Noni Rose kreeg de rol.

Via giphy.com

9. Het glazen muiltje

Het sprookje van Assepoester is een van oorsprong Frans verhaal, verzonnen door Charles Perrault. Hierin draagt Assepoester geen glazen muiltjes maar schoentjes van eekhoornbont. Dit bont heet in het Frans vair, dat hetzelfde wordt uitgesproken als verre, wat glas betekent.

Deze uitspraak heeft er waarschijnlijk voor gezorgd dat de muiltjes in de film van glas zijn geworden.

Via: youtube.com (capture) | Disney NL

10. Handschoenen

Misschien is het je nog niet eerder opgevallen, maar in Disneyfilms dragen alleen die prinsessen handschoenen die van oorsprong niet van koninklijke bloed zijn, zoals Belle, Tiana en Assepoester. Dit doen ze juist om dit onderscheid te maken.

De prinsessen die bij geboorte al prinses waren, zie je dan ook altijd zonder.

Via giphy.com

Disneyfeitjes

Wist jij dit al of hebben we je echt kunnen verrassen met deze gekke Disneyfeitjes? Vertel het ons via een reactie onderin!

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...