10 Disneyfeitjes die je gegarandeerd nog niet wist

Over de hele wereld zijn ze favoriet, de films van Walt Disney, en vrijwel iedereen heeft er een of meerdere gezien. Een heleboel wetenswaardigheden over de films zullen je dan ook niet onbekend zijn, maar wist je de volgende Disneyfeitjes al? Wij vonden 10 leuke feitjes die je gegarandeerd nog niet eerder gelezen hebt. Ga er maar voor zitten want vooral nummer 7 is een echte eyeopener.

1. Duurste tekenfilm ooit

Dacht je misschien dat de allerduurste film door Disney gemaakt de live-action versie van The Lion King is, niets is minder waar. De duurste film is die van Rapunzel. De film kostte de makers maar liefst 260 miljoen dollar.

Via giphy.com

2. Echte personen worden een getekende versie

Sommige figuren in verschillende Disneyfilms zijn gebaseerd op bestaande personen. Zo stond de helaas overleden drag queen Divine model voor zeeheks Ursula uit De kleine zeemeermin en veranderde Tom Cruise in de zeer aantrekkelijke Aladdin.

Via giphy.com

3. The Lion King

Nu we weten dat The Lion King niet de duurste film was, blijkt hij ook niet eens origineel. Zelfs niet de eerste versie uit 1994. In Japan werd de film Kimba the White Lion namelijk al uitgebracht in 1966 en de overeenkomsten zijn opmerkelijk.

4. Leuke woordspelingen

Af en toe komt er in een Disneyfilm een leuk woordgrapje voorbij. Zo heet de tovenaar in de film Fantasia Yen Sid. Een leuke naam, zeker als je doorhebt dat er gewoon Disney staat, maar dan achterstevoren. Dat is een van die Disneyfeitjes die je zelf nooit opmerkt! Walt himself stond model voor de tovenaar.

Via: Wikimedia Commons | Boy Scouts of America, CC

5. Sneewwitje = doodeng

Disney staat niet bekend om de voorzichtige omgang met de tere kinderziel, zo ervoeren ze in het Rockefeller Center na de vertoning van Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen in het theater aldaar. Een flink aantal stoelen moest vervangen worden omdat kinderen van angst in hun broek hadden geplast.

Via: youtube.com (capture) | Niisku

6. Aurora zegt amper iets

Ook al gaat de hele film van Doornroosje over haar, Aurora, ze is eigenlijk zelf maar bar weinig in beeld. Ze slaapt namelijk een groot deel van de film in haar kasteel. Al met al zien we haar amper achttien minuten(!) en spreekt ze ook maar achttien zinnen.

Via: pixabay.com | Pixabay.com, CC

Lees verder op de volgende pagina voor nog meer verrassende Disneyfeitjes. Wat dacht je van Beyoncé die weigerde auditie te doen voor een bepaalde stemrol? (#8)

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer