Ei pellen lifehack: dé beste manier om eieren te pellen

Een ei pellen gaat niet altijd van een leien dakje. Het is vaak echt peuteren, stukjes schil die blijven zitten of een je ei gaat kapot… Kiwify to the rescue!

Ei pellen schil
Via: depositphotos.com

Ei pellen: wat een ellende

Zelf schilde ik een ei altijd op de ouderwetse manier: kapot tikken en peuteren maar. Vaak duurde het minimaal een paar minuten voordat het ei gepeld was en dan hebben we het nog niet over de kleine stukjes schil die her en der verspreid waren of natuurlijk het ei dat hiaten had…

Via: pixabay.com | Windmilly, CC

De oplossing voor het ei pellen

Onderstaande video laat zien dat het ook compleet anders kan door gebruik te maken van een glas en twee eieren. Geloof het of niet, maar na een seconde of tien heb je twee geschilde eieren en de rest blijft achter in het glas!

Oh ja, zorg wel dat het ei gekookt is, anders kan het wel eens een zooitje worden.

Hier nog een voorbeeld van hoe het moet:

Eieren pellen: jouw tips?

Ga jij deze ei schil-methode ook gebruiken of heb jij een andere manier van eieren pellen? Laat het weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...