Een ei pellen gaat niet altijd van een leien dakje. Het is vaak echt peuteren, stukjes schil die blijven zitten of een je ei gaat kapot… Kiwify to the rescue!
Ei pellen: wat een ellende
Zelf schilde ik een ei altijd op de ouderwetse manier: kapot tikken en peuteren maar. Vaak duurde het minimaal een paar minuten voordat het ei gepeld was en dan hebben we het nog niet over de kleine stukjes schil die her en der verspreid waren of natuurlijk het ei dat hiaten had…
De oplossing voor het ei pellen
Onderstaande video laat zien dat het ook compleet anders kan door gebruik te maken van een glas en twee eieren. Geloof het of niet, maar na een seconde of tien heb je twee geschilde eieren en de rest blijft achter in het glas!
Oh ja, zorg wel dat het ei gekookt is, anders kan het wel eens een zooitje worden.
Hier nog een voorbeeld van hoe het moet:
Eieren pellen: jouw tips?
Ga jij deze ei schil-methode ook gebruiken of heb jij een andere manier van eieren pellen? Laat het weten in een reactie onderin!
Lees ook:
- Witte stukjes uit de kip halen: dit is DE manier hoe je het doet
- Onbekende lifehack: dit is waarom je zwarte peper in je was moet doen!
- 8 dingen die je vast nog niet wist over alledaagse spullen
Blijf fris en fruitig… en volg ons!
Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief: