Expeditie Robinson: zoveel verdienen de deelnemers

Expeditie Robinson staat elk seizoen garant voor vermakelijke televisie. BN-ers, BV’ers en ‘onbekenden’ gaan naar een onbewoond eiland en moeten daar zijn te overleven. Maar wat verdient een Expeditie Robinson-deelnemer nu eindelijk? We zijn op onderzoek uitgegaan.

Expeditie Robinson

Inmiddels zijn er al ruim 20 seizoenen van Expeditie Robinson achter de rug, dus enige ervaring en track-record heeft het programma wel.

Het format slaat aan, de kijkcijfers zijn elk jaar reden genoeg om een nieuwe editie te maken. Soms twee. Of het nu gaat om allstars, onbekende of juist bekende Nederlanders, het televisiepubliek smult ervan.

Via: RTL / Expeditie Robinson All Stars (capture)

Zelfs als Expeditie Robinson exclusief wordt uitgezonden op Videoland zijn er veel kijkers en is het regelmatig het gesprek van de dag.

Het programma staat dan ook vol van de strategische spelletjes, ‘bontjes’, proeven en eiland-raden. Daarnaast moeten de deelnemers het vaak zonder of met weinig eten doen, geen pretje.

Maar wat krijgen ze ervoor terug?

Hoeveel verdienen Expeditie Robinson-deelnemers

Meedoen aan Expeditie Robinson vraagt de nodige offers: je kunt een maand lang geen ander werk doen omdat je simpelweg in het buitenland zit. Ook als je afgevallen bent.

Daar zou dus logischerwijs een vergoeding tegenover moeten staan. Natuurlijk krijg je ook meer ‘bekendheid’ als je meedoet aan een dergelijk goedbekeken programma, maar daar kun je geen rekeningen mee betalen.

Via: RTL / Expeditie Robinson | Videoland (capture)

Er gaan meerdere al dan niet bevestigde verhalen rond op internet wat een deelnemer van Expeditie Robinson nu daadwerkelijk zou verdienen.

We hebben een aantal gegevens voor je op een rij gezet, waarbij er een aantal zekerheden zijn, maar ook wat vraagtekens bij bepaalde bedragen en vergoedingen.

1. De winnaar

De winnaar van Expeditie Robinson krijgt niet alleen eeuwige roem, maar ook een geldbedrag. Dit bedrag is de afgelopen jaren wel naar beneden bijgesteld.

Zo weten we dat de prijzenpot van het seizoen in 2021 voor de winnaar ongeveer € 25.000 bedraagt. In 2017 was het ook een kwart ton, zoals hieronder wordt verklapt door winnaar Carlos. Dit bedrag neemt de winnaar dus mee naar huis. Hier dient wel nog belasting over betaald te worden.

Van Fatima Moreira de Melo hoorde we dat het bedrag de afgelopen jaren ergens gehalveerd is. Dat betekent dat het prijzengeld voor de winnaar voorheen € 50.000 was.

Hier hoor je Robbert, de winnaar van 2021 over het prijzengeld.

2. Deelnemers (voor samensmelting)

Nu komen we in een wat grijzer gebied. Uiteraard hebben de deelnemers van Expeditie Robinson een geheimhouding getekend, maar toch is er informatie gelekt over de bedragen die er verdiend zouden worden.

Iedereen die deelneemt aan Expeditie Robinson zou naar verluidt € 10.000 krijgen om mee te doen met het programma. Dat is dus puur en alleen voor de deelname, dus je hoeft niets te presteren.

Ook al ga je er bij de eerste eilandraad uit, dan krijg je alsnog dit geldbedrag. Hierbij wel de kanttekening dat dit niet bevestigd is door de makers of deelnemers.

3. Deelnemers (na samensmelting)

Als je de samensmelting gehaald hebt, dan gaat de teller weer tikken. Na het initiële geldbedrag, krijg je bij de samensmelting niet alleen een heerlijk diner, maar ook een extra financiële vergoeding.

Als je het hebt gehaald tot iets over de helft van het programma, krijg je vervolgens een dagvergoeding. Wil je veel verdienen, dan zul je dus zo lang mogelijk in het programma moeten blijven zitten.

Zodra je na de samensmelting nog in het spel zit, zou je ergens tussen de € 1.000 en € 1.500 per dag krijgen. Dit is dan bovenop de startvergoeding van € 10.000.

Via: RTL / Expeditie Robinson (capture)

4. Deelnemers (neven-effecten)

Naast de financiële vergoedingen genieten de deelnemers natuurlijk ook veel meer bekendheid. Vooral als je het lang in het spel zit, of een opmerkelijke verschijning bent, dan zal ook je carrière een boost krijgen.

Je komt in allerlei TV-programma’s, shows op YouTube en kunt actief aan de slag in het schnabbel-circuit. Op deze manier kun je ook nog een extra zakcentje verdienen.

Expeditie Robinson: tot slot

Meedoen aan Expeditie Robinson heeft dan misschien een financiële incentive, maar het is ook wekenlang afzien, weinig eten, afgesloten zijn van familie en vrienden en dus flink doorbijten.

We hopen in ieder geval dat er nog veel seizoenen gaan volgen.

Lees ook


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...