Frikandel quiche uit de AirFryer: hemels lekker

Gaat er bij jou geen week voorbij dat de AirFryer onaangeraakt blijft én kan jij ’s nachts wakker gemaakt worden voor een frikandel? Dan moet jij zeker deze hemelse frikandel quiche uit de AirFryer proberen.

De frikandel quiche is ontzettend Hollands

Een frikandel is zo Nederlands als het maar zijn kan. In de friettent vliegen deze snacks, evenals een kapsalon, als warme broodjes frikandellen over de toonbank, in de trekmuur blijven ze nooit onopgemerkt en zelfs in het buitenland ontkom je er niet aan. Het is duidelijk: ook wij zijn fan van deze snack. Een frikandel uit het vuistje is al puur genieten, maar variëren is nooit verkeerd. Daarom laten wij jou kennis maken met de overheerlijke frikandel quiche.

Via: flickr.com | Digicla, CC

Het recept van frikandel quiche uit de AirFryer

Je kan na het lezen van dit recept maar beter heel snel naar de supermarkt gaan. Jouw honger zal namelijk zeker niet gestild worden. Het enigste wat je hierna wilt, is deze hartige taart met frikandellen. En dat allemaal met een AirFryer!

Ingrediënten

  • 5 frikandellen
  • 5 plakken bladerdeeg
  • Curry ketchup

Verdere benodigdheden

  • Springvorm of pushpan

Stap 1: Bladerdeeg in de springvorm

De eerste stap voor deze hemelse frikandel quiche is het leggen van het bladerdeeg in de springvorm. Zorg ervoor dat zowel de onderkant als de zijkanten zijn bedekt met het deeg.

frikandel quiche
Via: youtube.com (capture) | Airfryertotaal

Stap 2: Opvullen met frikandellen

Vervolgens kan de springvorm opgevuld worden met frikandellen. Snijd hiervoor de snacks op de juiste lengte en werk van buiten naar binnen toe. Op die manier zal het hele oppervlak bedekt zijn.

Via: youtube.com (capture) | Airfryertotaal

Stap 3: Saus is onmisbaar!

Uiteraard kan saus bij jouw frikandel niet ontbreken. Smeer daarom de frikandellen in met een laag curry ketchup. Jij bent de chef, dus jij bepaalt hoeveel saus erop moet.

Via: youtube.com (capture) | Airfryertotaal

Stap 4: Een laagje bladerdeeg

Snijd uit de overgebleven plakken bladerdeeg verschillende stroken. Leg deze stroken zo neer op de frikandellen dat deze elkaar in het midden raken. Vervolgens leg je in het midden van de springvorm een uitgesneden rondje van bladerdeeg.

frikandel quiche
Via: youtube.com (capture) | Airfryertotaal

Stap 5: Aanvallen in 3, 2, 1…

Je bent er bijna, hou vol. Zet de AirFryer op 200 °C en laat de quiche er 12 minuten inzitten. Hierna kan jij ein-de-lijk genieten van deze hemelse frikandel quiche. Smakelijk!

Nog een keer heel recept nalopen? Bekijk dan de onderstaande instructievideo!

Lees ook: Zo maak je knapperige zoete aardappel frietjes uit de AirFryer

Heeft jouw frikandel quiche uit de AirFryer gesmaakt? Laat ons meegenieten via een reactie hieronder.

Lees ook


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

1 gedachte over “Frikandel quiche uit de AirFryer: hemels lekker”

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...