De iPhone 14 is er: 5 dingen die je zeker moet weten

Elk jaar zo rond september wordt er een nieuwe iPhone gelanceerd. Ook deze keer is dat niet anders en zag de iPhone 14-serie het levenslicht. Maar moet je deze kopen? Laten we beginnen met 5 dingen die je moet weten over de iPhone 14.

5 dingen die je moet weten

Smartphones worden steeds moderner en krijgen steeds meer nieuwe, innovatieve functies. Maar wat doet er nu echt toe bij een telefoon? Dat is precies wat ik hieronder deel.

1. Meerdere modellen

Net als elk jaar worden er meerdere modellen van de iPhone gepresenteerd, zo ook dit jaar. De line-up bestaat de laatste jaren uit een ‘gewone’ versie aangevuld met een aantal pro-modellen.

De afgelopen jaren was ik erg gecharmeerd van de iPhone mini, maar die is dit jaar geschrapt. Er zijn nog wel steeds vier verschillende modellen, om uit te kiezen. Dat zijn:

iPhone 14
iPhone 14 Plus
iPhone 14 Pro
iPhone 14 Pro Max

Zelf zou ik hier voor de iPhone 14 Pro kiezen, waarom dat lees je bij punt 3. Maar gelukkig is er genoeg keuze bij de iPhone 14-serie.

Naar verwachting zal ook de Plus-versie het erg goed gaan doen dit jaar.

2. Dat ‘gekke’ eiland…

Bij de iPhone 14 Pro is er gekozen voor een nieuwe, eigenlijk best wel toffe functie: het gekke eiland. Of eigenlijk meer een gekke naam voor het eiland, namelijk: Dynamic Island.

Hierin hebben ze een aantal sensoren en de selfie-camera verstopt en deze vind je aan de bovenkant van het scherm. Dit is een soort inkeping in de vorm van een pil.

Maar Apple heeft iets heel slims gedaan met die gekke, maar onvermijdbare inkeping: ze hebben er een aantal toffe functies aan toegevoegd.

3. Slimme toepassingen…

Ben je bijvoorbeeld muziek aan het afspelen, dan kun je daar de albumart zien en druk je op de pil, dan open je de music controls. Super handig.

Dit is niet alleen het geval bij muziek, maar je ziet er bijvoorbeeld ook, hoe lang je timer nog duurt, of welke Bluetooth-apparaten er verbonden zijn. Zo krijg je een melding, als de Airpods verbonden worden: not bad!

iPhone 14

Ook andere apps kunnen informatie toevoegen aan het Dynamic Island. Denk bijvoorbeeld aan vluchttijden of wedstrijd-uitslagen. Je kunt er ook je huisdier overheen laten lopen in de Apollo Reddit-app.

De komende periode zullen er nog veel meer apps uitgebracht worden, die gebruik maken van dit Dynamic Island. Wel is het goed om te weten, dat dit nu alleen maar beschikbaar is op de Pro-modellen: precies de reden waarom ik voor deze variant zou kiezen.

4. Eindelijk: 48 megapixel

De camera op de iPhone-serie is over het algemeen goed, maar is nu nog beter geworden. Een reden daarvoor is, dat het nu mogelijk is om grote 48 megapixel-foto’s te maken. De iPhone gebruikt deze extra pixels slim om er nog betere foto’s van te maken, zonder dat je opslag snel vol is.

Ook de andere lenzen (om in- en uit te zoomen) zijn sterk verbeterd. Zo kun je op de iPhone 14 Pro nu nog verder inzoomen.

5. Betere selfies!

Ben je fan van selfies: dat is mooi, want ook deze camera aan de schermkant is flink verbeterd. Apple heeft er veel tijd en moeite in gestopt, om ook de portretten hiermee nog beter te maken. Ook handig voor je Instagram en TikTok-video’s.

Lees ook: Hoe ga je viral op TikTok: 7 tips voor meer volgers

Dan heb ik nog niet eens gehad over de video-stabilisatie, waar je video’s veel minder ‘shakerig’ van worden. Hier heb ik zelf al even mee kunnen spelen: een enorm verschil!

Al met al is de camera een flinke upgrade. Dat merk je ook: de lenzen zijn een stuk groter geworden, waardoor je telefoon ook weer wat groter is.

Dus: iPhone 14 kopen?

De iPhone 14 is een interessante smartphone met heel veel mogelijkheden en opties. Vooral het Dynamic Island op de Pro-versie vind ik zelf erg leuk.

Dus het antwoord op de vraag, de iPhone 14 kopen is… Ja! Het is absoluut een interessante telefoon!

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...