Deze Oreo-mugcake met maar 2 ingrediënten moet je proeven!

Oreo en cake? Dat klinkt als muziek in de oren. En na het bekijken van de befaamde TikTok-video zijn we helemaal overtuigd: deze Oreo-mugcake moet je eens maken!

Oreo-mugcake

In TikTok-wereld gebeurt er altijd wat. Een tijdje terug leerden we hoe je met slechts één beweging de witte stukjes uit een kipfilet kan snijden, en vandaag is het de beurt aan een overheerlijke Oreo-mugcake. De online wereld staat echt nooit stil. Toch is het volledig terecht dat deze mugcake viraal gaat. Je hebt er namelijk maar twee ingrediënten voor nodig: oreokoekjes (verrassing!) en volle melk. Het leven kan soms zo eenvoudig zijn!

Via: pikist.com | Pikist.com, CC

Zo maak je het zelf

Klaar om het dessert zelf te maken? Je hoeft er absoluut geen keukenprins(es) voor te zijn. Veel tijd heb je trouwens niet nodig, want de cake is letterlijk in vijf minuten gemaakt.

Zo begin je: Neem zes oreokoekjes, volle melk, en een koffietas. Leg de koekjes in de tas en vul deze tot ongeveer (dit recept is niet echt precisiewerk) de helft met melk. Dit maakt de koekjes zacht. Plet de koekjes met een vork. Het geheel moet eruit zien als een donkere smurrie. Bekijk hiervoor zo meteen even het filmpje. De maker en uitvinder, Eitan, toont hoe het beslag er bij hem uitziet. Ten slotte zet je de tas gedurende 75 seconden in de magnetron, op de hoogste stand.

Het resultaat is een cake die eruit ziet als een echte chocoladecake. Hij is zacht vanbinnen en smaakt naar Oreo!

Via: pexels.com | Julita, CC

Het filmpje

Het filmpje werd al meer dan vijf miljoen keer bekeken. Het is kort en krachtig, zoals dat met TikTok moet, en de Oreo-mugcake ziet er heerlijk uit. Handig ook om het eens te bekijken alvorens je je er zelf aan waagt (ook al is het poepsimpel).

@eitan

Watch “Quarantined Qooking” On Instagram -> @EITAN #lifeathome #coronavirus #coronatime #cooking #recipe #quarantined #oreos #cake #mugcake #food #yum

♬ original sound – Eitan Bernath

In dit filmpje wordt het wat uitgebreider (en trager) aangepakt. Ze geeft trouwens wat meer tips dan Eitan hierboven én maakt ook de heerlijke Dalgona-koffie.

Oreo-mugcake voor jou?

Gezwicht voor de Oreo-mugcake? Laat ons via een reactie weten of hij je smaakt!

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...