9 eenvoudige tips om nep- en originele parfum te onderscheiden!

Er zijn vele soorten parfums te koop, de ene duurder en sterker dan de andere. Maar er zijn ook veel nep-parfums te vinden. Vaak zie je het aan de prijs, maar er is nog veel meer. Wij hebben deze keer tips voor je op een rij gezet om originele en nep parfum van elkaar te onderscheiden.

Het is soms wel HEEL duidelijk

Er zijn namaak-parfums die wel heel duidelijk laten zien dat het namaak is. Zo zijn er soms letters veranderd op het doosje zodat de naam net iets anders is. Hieraan kun je uiteraard snel herkennen dat het nep is. Zo is onderstaande ‘Hugo Bass’ uiteraard niet echt…

Lees ook:

Echte of nep parfum kopen?

Op zich niet. Los van het feit dat het verboden is om parfum na te maken, wordt het op grote schaal gedaan, het levert simpelweg veel geld op. Het kopen van nep-parfum is op zich geen ramp, zolang je het maar weet en zeker niet de hoofdprijs betaalt.

Een echte parfum die normaal 80 euro kost en aangeboden wordt voor 10 euro… Daar kun je er bijna zeker van zijn dat het fake is. Toch is het altijd zo gemakkelijk om vast te stellen.

Via: pxhere.com | pxhere.com, CC

1. Matchende nummers

Bij de meeste duurdere merken parfums zijn er serienummers aanwezig op de doos. Deze staan netjes op de doos en komen overeen met de nummers op het flesje zelf.

2. Dop van de parfum

Vaak zien we dat de dop van een namaak-parfum niet volledig symmetrisch is. Uiteraard kan het zo zijn dat het design van het origineel a-symmetrisch is. Het spreekt voor zich dat je daar rekening mee moet houden.

3. Kleur

De kleur van de echte parfums is vaak wat ‘flets’ en bleek. De fake-versies hebben vaak een iets intensere kleur, omdat er hier veel chemicaliën gebruikt worden om deze na te maken.

Via: pxhere.com | pxhere.com, CC

4. Verpakking / fles

Oké, deze ligt heel erg voor de hand, maar toch essentieel. Kijk goed naar de verpakking, de fles, de looks. Vaak is het lastig een goed ontworpen fles na te maken.

5. Verpakking en details

Op de verpakking zijn veel details aanwezig. Zo zien we hier bijvoorbeeld een verschil tussen de pijlen op de verpakking. Google indien nodig de parfum in de winkel even en vergelijk de verpakking. Het kopen van een nep-parfum is geen ramp, maar wel als je er een originele prijs voor moet betalen.

6. In de doos

In het doosje van echte parfum zit vaak extra karton om te zorgen dat alles op zijn plaats blijft. Deze zijn dus goed en degelijk ingepakt om beschadiging te voorkomen. Bij fake-parfums is dat vaak niet het geval.

Via: pxhere.com | pxhere.com, CC

7. Plastic

Bekijk goed de manier waarop de verpakking geseald is. Dit is een precies werkje. Zoek dus naar lijmresten of een verpakking die niet helemaal gelijk en recht is.

8. Nog meer verpakking

Vaak zien we ook dat het plastic rondom niet helemaal juist is aangebracht. Dit zien we vaak in hoeken en randen.

9. Flesje zelf

Het glas van een flesje dure parfum zit goed in elkaar, sluit naadloos aan en heeft geen scherpe hoeken of randen. Op deze manier herken je ook de vaak minder goed nagemaakte flesjes.

Via: pxhere.com | pxhere.com, CC

Zie jij het verschil?

Heb jij wel eens parfum gekocht tijdens een vakantie? Zie jij het verschil tussen echt en nep? Let na deze tip dus voortaan extra op, zodat je in ieder geval niet de mist ingaat!

Lees ook:

[quads id=10]

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...