Rolgordijnen zijn hip en erg praktisch: 6 voordelen

Rolgordijnen doen wat met het interieur van je huis. Ze zijn hot, hip en happening en vooral ook handig. Wist je dat bijna iedere film noir een scene met rolgordijnen bevat? Wat maakt ze dan zo speciaal en tijdloos? Is het de veelzijdigheid, dat ze praktisch zijn, warmte vasthouden? We zoomen even in op de voordelen van deze meest populaire vorm van raambekleding.

Voordelen van rolgordijnen

Raambekleding is met dit weer van essentieel belang. Je moet ergens een koele plek hebben waar je even kunt ontsnappen aan de verzengende hitte. Die plek creëer je het gemakkelijkst met behulp van rolgordijnen. Maar in de winter zijn ze even handig want dan houden ze de kou buiten en de warmte vast. Toch is er nog meer goeds aan rolgordijnen.

1. Rolgordijnen ophangen: easy!

Met 2 linkerhanden kun je gemakkelijk en snel zelf, of met een beetje hulp van een handig maatje, rolgordijnen ophangen. Installeren gaat iedereen moeiteloos af. Maar mocht je er moeite mee hebben, dan heb je zelfs heuse rolgordijn adviseurs die er wél alles van weten. Handig toch?

2. Handig in gebruik

Over handig gesproken: niet alleen het opgangen is voor iedereen weggelegd, ook het bedienen van een rolgordijn is vaak veel gemakkelijker dan andere raambekleding. Net zo makkelijk als je zorgt voor verduistering, zo zorg je voor wat zonlicht. Het is maar waar je op dat moment behoefte aan hebt.

3. Sfeer in de kamer

Met lichtval creëer je een bepaalde sfeer in huis. Die lichtval bepaal je zelf. Ga je meer voor een romantische look, of juist strak en stoer? Je kunt alle kanten op, zelfs met behulp van duo rolgordijnen. Laat licht door één kant naar binnen vallen op een mooi object wat extra aandacht verdient, zoals bijvoorbeeld die mooie luchtzuiverende plant die je hebt staan.

Via: depositphotos.com

4. Huisdieren zijn er geen fan van

Een ander voordeel is dat je huisdieren het niet zo op hebben met design of praktisch gebruik. Heb jij wel eens een kat zien hangen in een rolgordijn? Nee toch? Het leven kan zo makkelijk zijn. Maar let alsnog op die ondeugd…

5. Goed voor de portemonnee

Nu moet je er niet aan denken maar winter is coming… (in a few months). Een keer raden wat én goed warmte vasthoudt in de winter én voor verkoeling zorgt in de zomer? Dat betekent minder stoken in de winter, minder airco en ventilatoren aan in de zomer. Geld besparen = money in the bank!

Via: depositphotos.com

6. Volop keus

In ieder interieur past wel een rolgordijn. Of in sommige gevallen kun je zelfs kiezen voor duo rolgordijnen. Doe hier een motiefje, daar een kleurtje. Maak er wat spannends van, of juist rustgevend, of romantisch. Jouw huis, jouw sfeer. En waar gaat jouw voorkeur naar uit, erop of erin? Verduisterend of semi-transparant? Is dit geen plaatje?

7. Lekker sfeertje betekent veel bezoek

Het mooie aan rolgordijnen is dat het past in ieder interieur en voor sfeer zorgt. Dat valt natuurlijk op. Voor je het weet heb je een vol huis. Zie je ze al door de rolgordijnen aankomen? 😉

Rolgordijnen iets voor jou?

Heb jij al mooie rolgordijnen hangen of hebben we je aan het denken gezet? Zijn wij misschien nog wat voordelen vergeten? Laat het ons weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...