5 ‘slechte’ gewoontes die eigenlijk juist goed voor je zijn

Slechte gewoontes, we hebben ze allemaal. Of je nu teveel snoept of net een kopje koffie teveel per dag drinkt. Toch zijn er een aantal die betiteld worden als ‘slecht’, maar dat eigenlijk helemaal niet zijn.

1.. Chocolade eten

In pure chocolade zit veel catechines en dit moet ervoor zorgen dat er minder kans is op bijvoorbeeld hartklachten. Onderzoek heeft uitgewezen dat het regelmatig eten van chocolade geen slechte gevolgen heeft, zolang het wel maar pure chocolade is. Uiteraard zijn drie repen per dag misschien wel wat overdreven…

Via: pxhere.com | Pxhere, CC

2. Rode wijn drinken

Het drinken van een glas rode wijn per dag is goed voor je gezondheid. Het verhoogt de (goede) cholesterol en beschermt tegen hart- en vaatziekten. Het is wel belangrijk dat je de juiste druiven kiest bij rode wijn, om het een optimaal effect te laten hebben. Dit zijn: Cabernet Sauvignon, Pinot Noir of Merlot. Uiteraard geldt hier nog steeds: drink met mate!

lege wijnflessen tips sfeervol
Via: pixabay.com | manfredrichter, CC

3. Uitslapen

Dit is één van mijn favoriete bezigheden, maar wie had ooit gedacht dat het ook nog eens supergezond is? Een studie heeft uitgewezen dat uitslagen in het weekend ervoor zorgt dat je maandag beter kunt presteren. Niet wereldschokkend natuurlijk, maar wel een prima excuus om je nog even om te draaien.

Slapen snachts schokjes
Via: depositphotos.com | julioricoo

4. Nutteloze filmpjes kijken

Wie doet het niet, even door de Facebook-timeline scrollen en een videotje te kijken. Moet je er ook nog om lachen, dan is het helemaal een goede tijdsbesteding. Oké, productief is het niet, maar ook hier is weer een onderzoek naar geweest en het blijkt dat je minder pijn ervaart na een goed potje lachen. Dus… Scrollen maar!

Via: depositphotos.com | AntonioGuilllemF

5. Vloeken

Niet iedereen kan dit waarderen, maar als je even flink vloekt op het juiste moment, zorgt dit ervoor dat er stress uit je lichaam vloeit. Doe er je voordeel mee, maar zorg wel dat je geen andere kwetst.

Via giphy..com

Wie moet je nog overtuigen van deze goede ‘slechte’ gewoontes? Laat het ons en hem/haar weten via een reactie!

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...