Is het heet? Met deze 3 tips kun je je drankjes supersnel koelen!

Iedereen kent het wel. Je komt terug uit de supermarkt en hebt snel een gekoeld drankje nodig, of je bent hem simpelweg vergeten koud te leggen voor het feestje of onverwacht bezoek. Gelukkig zijn er tips en trucs om drinken snel te koelen. Wat je hiervoor nodig hebt? Gewoon spullen die ook jij in huis hebt, handig he?

1. Zout en ijs

Dit is een paardenmiddel om bijvoorbeeld een blikje drinken snel te koelen. Gooi een bakje vol met ijs, genoeg om een blikje of het flesje helemaal in te ‘begraven’. Voeg vervolgens wat zou toe en laat het geheel een paar minuten staan. Je zult versteld staan van het resultaat: je drinken wordt bijzonder snel gekoeld!

Via: pixabay.com

2. Doek of keukenpapier

Snel een fles wijn, blikje of ander flesje koelen. Neem een zakdoek, ander doekje of keukenpapier en maak dit nat. Zorg dat je hiermee zoveel mogelijk van het flesje bedekt en zet het vervolgens een kwartier in de diepvries. Geloof het of niet, maar na deze korte periode heb je een heerlijk koud drankje, helemaal voor niks.

3. Boormachine en ijs

Oké, dit is misschien een tip voor de medemens die net iets handiger is. Hiervoor heb je een thermosfles, boormachine, elastiek en een bout nodig. Maak een gat in de op van de thermosfles, schroef hier een bout in en maak deze vast aan je boor. Doe vervolgens de elastiek om het te koelen blikje en zet de dop van de thermosfles er overheen. Als het geheel bevestigd is aan de boor, leg het blikje in het ijs en draai rond. Door de wrijving dit ontstaat, is het blikje binnen no-time gekoeld, handig he?

Handig tips om te koelen?

Wat vond je van deze tips? Ga je ze gebruiken of heb je er al ervaring mee? Of heb je wellicht nog een veel betere tip? Laat het ons weten in een reactie onderin! Cool ze…

We kijken uit naar je ideeën

      Laat een reactie achter

      Kiwify
      Logo