Drank snel koelen: 5 tips om je drinken snel koud te maken!

Iedereen kent het wel. Je komt terug uit de supermarkt en hebt snel een gekoeld drankje nodig, of je bent hem simpelweg vergeten koud te leggen voor het feestje of onverwacht bezoek.

Gelukkig zijn er tips en trucs om drinken snel te koelen. Wat je hiervoor nodig hebt? Gewoon spullen die ook jij in huis hebt, handig he?

Drinken snel koud maken

Niets zo vervelend als een lauw drankje aan je mond hebben op een warme zomerdag. Maar we hebben niet altijd veel tijd (en zin) om een drankje te koelen. Daarom hebben we 5 tips die ervoor zorgen dat je altijd een ijskoude beverage in handen hebt!

biertje op Vaderdag

1. Zout en ijs

Dit is een paardenmiddel om bijvoorbeeld een blikje drinken snel te koelen. Gooi een bakje vol met ijs, genoeg om een blikje of het flesje helemaal in te ‘begraven’.

Voeg vervolgens wat zou toe en laat het geheel een paar minuten staan. Je zult versteld staan van het resultaat: je drinken wordt bijzonder snel gekoeld!

2. Doek of keukenpapier

Snel een fles wijn, blikje of ander flesje koelen. Neem een zakdoek, ander doekje of keukenpapier en maak dit nat. Zorg dat je hiermee zoveel mogelijk van het flesje bedekt en zet het vervolgens een kwartier in de diepvries.

Geloof het of niet, maar na deze korte periode heb je een heerlijk koud drankje, helemaal voor niks.

Keukenrol papier keuken
Via: Wikimedia Commons | Mets501, CC

3. Snel blikje koelen met boormachine

Oké, dit is misschien een tip voor de medemens die net iets handiger is. Hiervoor heb je een thermosfles, boormachine, elastiek en een bout nodig.

Maak een gat in de dop van de thermosfles, schroef hier een bout in en maak deze vast aan je boor. Doe vervolgens de elastiek om het te koelen blikje en zet de dop van de thermosfles er overheen.

Als het geheel bevestigd is aan de boor, leg het blikje in het ijs en draai rond. Door de wrijving die ontstaat, is het blikje snel koud maken zo gelukt. Handig he?

4. DIY koelbox

Ga je bier drinken met je vrienden in het park? Dan wordt het bier al snel lauw. Dit voorkom je door je eigen koelbox te maken. Je hebt nodig: bier en ijs. That’s it.

5. Buiten (in de grond)

Kijk, in de zomer bij 30 graden werkt dit niet. Maar heb je een schaduwplekje in de tuin? Of is het überhaupt niet zo warm? Dan is je drankje binnen no time gekoeld als je ‘m even buiten zet.

Nog beter: plant je zomerdrankje in de aarde (met de bovenkant boven de grond). Zo word je drankje supersnel koel. En dat ook nog eens op een hele natuurlijke manier.

coca cola
Via: pixabay.com | 5075933, CC

Drank snel koelen: jouw tips

Wat vond je van deze tips? Heb je wellicht nog een veel betere tip? Snel blikjes koelen, hoe doe jij dat? Laat het ons weten in een reactie onderin! Cool ze…

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...