Het nieuwste zomerdrankje: Limoncello-rosé sangria

Ah, zomer! Dat betekent heerlijk genieten in de zon met vrienden, lekker hapje erbij en niet te vergeten: een hippe cocktail. Deze zomer moet je deze limoncello-rosé sangria proberen! Fleur je dag op met dit fris en fruitig zomerdrankje dat je in een handomdraai hebt gemaakt.

cocktail klinken limoncello-rosé sangria
Via: pexels.com | Burst, CC

Wat is sangria?

Sangria is een klassieker onder de zomerdrankjes. Het recept is dan wel letterlijk eeuwenoud, sangria blijft toch een hip drankje. Iedereen heeft zowat z’n eigen recept, maar gewoonlijk bestaat sangria uit een mengeling van rode wijn, een fruitige likeur, fris zomerfruit en iets bruisends zoals bruiswater.

Sangria herken je aan de typische kruik of punch bowl met grote (houten) lepel waarin het bereid en geserveerd wordt. Perfect voor een feestje of outdoor koken dus!

Sangria drinken kruik
Via: depositphotos.com | thodonal

Deze limoncello-rosé sangria volgt dat traditionele recept niet exact, maar geeft er eerder een moderne update aan, net zoals Sangria met Licor 43. De sleutelelementen blijven fris, fruitig en zoet, dus het kan alvast niet verkeerd gaan!

Dit heb je nodig voor de perfecte limoncello-rosé sangria

Als je fan bent van een glaasje wijn en je wel kan genieten van een digestief na de maaltijd, heb je de twee belangrijkste ingrediënten vast al in huis. De andere smaakmakers zijn typisch zomers. Dit heb je nodig:

  • Één flex roséwijn (ca. 750 ml)
  • ca. 200 ml limoncello, liefst uit de vriezer
  • 1 citroen
  • handvol aardbeien
  • handvol frambozen
  • ijsblokjes
  • (optioneel) Stukje verse gember
limoncello rosé sangria
Via: youtube.com (capture) | Amayzine

Zo ga je aan de slag

Giet de limoncello en rosé in een grote kan. Snijd de citroen in partjes en gooi samen met het rode fruit in de kan. Voeg er wat ijs aan toe en roer alles door elkaar. Laat een uurtje in de koelkast staan, zodat alle smaken volledig tot hun recht komen.

Vul een glas met enkele ijsblokjes, giet er het drankje bij en werk af met een fleurig rietje en een parasolletje, want waarom niet. Genieten maar van de perfecte limoncello-rosé sangria!

Via: Pinterest / thekitchn.com

Kiwify tip: heb je geen aardbeien of frambozen in huis? Probeer eens een andere rode vrucht, zoals rode of blauwe bessen. Ook citrusvruchten kunnen lekker zijn!

Liever kijken dan lezen?

Geen tijd om het recept te lezen omdat je dit drankje echt nù moet proberen? Bekijk dan de video hieronder. Die toont je in enkele seconden hoe je de limoncello-rosé sangria van je dromen maakt.

En als je er eentje te veel hebt gedronken (begrijpelijk hoor, ze zijn ook zo verdomd lekker!), ontdek je hier onze beste tips tegen een kater.

Zet je zomer goed in!

Zin gekregen om zelf lekker te luieren met een cocktail erbij? Laat ons in een reactie weten of jij deze ook wel eens wil proberen en vooral: hoe het gesmaakt heeft! Tip van ons: neem een grote kan mee naar je volgende barbecue of feestje. Succes gegarandeerd!

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...