Voor elk wat pils: 7 zaken die je met bier kan doen

Lust jij graag een biertje? Wij ook! Wist je dat je nog veel meer kunt dan het opdrinken. Ja, raar maar waar. Wij denken bij een heerlijke pils ook aan een zonnig terras en die eerste slok na een dag werken. Mocht je nog bier overhouden, wij zouden niet weten hoe, dan kun je dit ook nog uitproberen.

Waar bier niet goed voor is

Ben je al voorbij de schok? Nee, wij zijn geen bierbeulen. Wij zeggen niet dat jij een hele krat pils moet gebruiken voor iets anders dan waar het voor bedoeld is. Maar als je wat overhoudt, kun je er veel meer mee. Dat lauwe restje kun je toch wel missen?

1. Planten lusten ook een biertje

In bier zit suiker en gist. Beide zijn goed voor planten. De bacteriën die zij nodig hebben, lusten het ook en zetten alles weer om voedingsstoffen. Let er wel op dat je niet alle restanten in één plantenbak leegschenkt. Ook planten moeten met mate drinken.

Bier planten bloemen
Via: flickr.com | A Yee, CC

2. Help je compost een handje

Je composthoop kan wel een slokje gerstenat gebruiken. Vul een emmer met water, doe er een kopje ammonia en een flesje bier en een cola bij en giet dit mengsel over je hoop. Je zult erbij zweren!

3. Lok ongedierte met bier weg

Insecten houden van bier. Bijtjes zoemen erop af, slakken snellen zo rap ze kunnen ernaartoe. Wil je die 2 kriebelbeestjes niet in jouw buurt of die van je plantjes? Vul kommen voor slakken met wat van het gele vocht, doe cups met een klein laagje voor de bijen en plaats ze op plekken waar ze van jou wél mogen chillen. Kunnen slakken dronken worden? Wat denk jij?

Slakken vangset tuin bier

4. Sieraden weken in bier

Zien je gouden sieraden wat dof? Of je koper? Leg ze een dagje in een badje van bier, was ze daarna goed af en veeg het met een schone doek droog. Kijk hoe mooi alles weer glimt. En dat door een beetje bier! Het geheim: het zuurtje in het bier. Je kunt ook wat bier op een poetslap doen, maar dan moet je zelf meer doen.

5. Hout leeft ervan op

Ziet je hout er de laatste tijd wat smoezelig uit? Is de glans eraf? Een beetje bier op een poetslap en poetsen maar! Daar knapt dat houtwerk wel van op.

.

6. Lichamelijke verzorging

Voor wat extra glans in je haar, kun je bier als shampoo insmeren en goed uitwassen. Het is niet de geur die je van andere shampoo gewend bent maar het glanst wel! En je kunt er ook mee badderen voor een zacht huidje maar dat laten wij liever aan jou over. Ruik je niet heel fris van.

Geplaatst door Travelog.com op Maandag 7 augustus 2017

7. Marineren met bier

En als je dan toch wat gerstenat naar binnen wilt werken. Maak er een lekkere marinade van. Het is mooi barbecue weer dus hier alvast wat leuke recepten om uit te proberen. Eet smakelijk.

Heb jij nog bier functionaliteiten?

Wat doe jij nog meer met die ‘pintermannen’? Of drink jij het alleen maar en zijn wij bierenbeulen? Wij horen het graag in een reactie!

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...