De 10 beste vragen die je tijdens een eerste date kan stellen

Ben jij nog single en wil je graag weten of je potentiële date interessant genoeg is? Dan is het belangrijk om de juiste vragen te stellen. We stellen vaak vooral dezelfde vragen en dit zorgt voor saaie gesprekken waar je ook niet veel wijzer door wordt. Wat zijn de beste vragen die je tijdens een eerste date kunt stellen?

1. Wat is het grappigste dat je onlangs zag?

Samen kunnen lachen is erg belangrijk. De humor van een ander zien (en die van jezelf te laten zien) moet dan ook zeker aan bod komen. Deze vraag is een leuke aanleiding om over grappige zaken te beginnen! Komt er geen antwoord, weet je ook weer genoeg…

Via: depositphotos.com

2. Wat is je favoriete stad?

Niet alleen levert dit nog meer inzichten op, waar je date eventueel geweest is, maar het kan ook grappige rivaliteit geven, als jij juist iets anders denkt. Je kan hierbij leuke feitjes afwisselen en op deze manier elkaar plagen. En je kan misschien al dromen van een citytrip samen (in een coronavrije toekomst welteverstaan)!

Via: pixabay.com

3. Waar ben je nu mee bezig dat je heel enthousiast maakt?

Bij deze vraag hoef je niet te vragen naar hobby’s of het werk. Iemand kan ergens werken, maar veel enthousiaster zijn over de klusjes die hij doet, of over een hobby die hij heeft. Door deze vraag te stellen, weet je meteen waar iemand mee bezig is en kun je goed een beeld vormen van de persoon voor je. Ook een mooie aanleiding om iemands enthousiasme tevoorschijn te halen!

Via: pixabay.com

4. Ben je een zomer- of winterpersoon?

Dit moet natuurlijk ook goed passen, maar de vraag levert vaak ook leuke discussies op over reizen of vrijetijdbesteding.

Zomerse onzekerheden vrouwen
Via: pexels.com

5. Wat is het beste advies dat iemand je gaf?

Hiermee kom je er direct achter wat iemand belangrijk vindt en waar hij waarde aan hecht. Hierdoor krijg je een boeiend gesprek en kun je iemand een stuk beter leren kennen.

Via: pixabay.com | Methawee Krasaeden, CC

6. Wat voor een soort vakanties hebben je voorkeur?

Een favoriete reisbestemming, ook als staat die niet als volgende op het programma, zegt veel over een persoon. Is het iemand die graag aan het all-in-resort strand ligt, of juist de wereld verkent met een backpack op de rug? Of met andere woorden: is het een avontuurlijk persoon of niet?

Via: pixabay.com

7. Hoe ziet een typische dag voor jou eruit?

Wanneer je vraagt ‘hoe was je dag?’ krijg je een nietszeggend antwoord. ‘Ja het was goed’ hoor je dan. Dat weet je nog niets. Als je vraagt hoe een typische dag eruit ziet, krijg je een veel beter beeld van wat iemand doet. Vraag natuurlijk ook hoe zijn/haar dag pre-corona eruit zag ;-).

Via giphy.com

8. Stel je doet mee aan een kookprogramma, wat zou je koken?

Je moet er natuurlijk ook achter komen hoe culinair de persoon tegenover je is. Dit is meteen een grappige, fictieve en informele vraag om er toch achter te komen! Want geef toe: de liefde gaat toch een beetje door de maag.

Vingers likken eten lekker honger
Via: depositphotos.com | ArturVerkhovetskiy

9. Wat wil je graag nog bereiken in je leven?

Met deze vraag kun je goed beoordelen wat voor een toekomstdromen iemand heeft. Hierdoor kun je goed inschatten of iemand bij je past. Is het iemand met toekomstdromen of juist totaal niet? Het kan ook zorgen voor een interessant gesprek.

10. Welke liedje moet ik echt eens gehoord hebben?

Vertel niet wat jouw favoriete genre is, maar kijk gewoon waar de ander mee komt. Het kan heel veel over een persoon zeggen.

Via giphy.com

Tot slot: nog een keertje afspreken?

Uiteraard geldt deze vraag alleen als je eerste date leuk was en je er goed gevoel over hebt! Wij wensen je alvast veel succes met je volgende date!

Lees ook:

Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer