Dit moet je weten als je parfum in de zomer draagt: 5 tips!

In de zomer zweten wij ons kapot en die zweetlucht willen we het liefst verdoezelen met een lekker luchtje. Voordat je fanatiek je favoriete parfum begint te sprayen, lees eerst even verder.

Wij hebben namelijk de perfecte parfum zomer tips voor je.

Parfum zomer tips

In de zomer wil je natuurlijk goed voor de dag komen. Daar hoort niet alleen een hippe zomerblouse of luchtig jurkje bij, maar ook een lekker luchtje. Dat snappen we heel goed. Je wilt ten slotte fantastisch ruiken!

Toch kleven er nadelen aan het dragen van heerlijke parfum. Zo kan je geparfumeerde huid geïrriteerd raken van de UV-straling. Ook kan de parfum door de zon anders gaan ruiken. Dat wil je natuurlijk voorkomen…

Daarom vertellen we je in dit artikel precies wat je moet weten om goed voorbereid (en heerlijk ruikend) de zomermaanden in te gaan.

roze-flesje-parfum
Via: pxhere.com | pxhere.com, CC

5 tips voor parfum in de zomer

Van sprayen op je kleding tot het aanschaffen van een speciaal zomerluchtje. Met deze 5 tips zit je goed.

1. Spray op je kleding of haren

In vrijwel alle parfums en eau de toilette zit alcohol. Niet alleen de alcohol veroorzaakt de vlekken op je huid, maar ook de geurstoffen in de parfum. Dit is helaas de combinatie van parfum in de zon.

Spray dus liever je parfum op je kleding of wat druppels in je haren. Voorkomen is beter dan genezen.

huid-irritatie-zon
Via: depositphotos.com | JanMika

2. Let op insecten

Waarom er altijd wespen op je af komen? Ze vinden je geurtje heerlijk. Je bent namelijk een echte insectenmagneet. Insecten komen nu eenmaal op zoete geuren af. Net zoals bij zoet eten, drinken enzovoort.

Zorg er daarom voor dat je niet teveel parfum sprayt als je een wandeling in het bos of struikachtig gebied maakt. Daar krioelt het vaak van de insecten.

Tip: zit je op het terras of in de tuin? Zet dan een ‘insectenlokker’ neer.

Bijvoorbeeld een glas met pure ranja. De bijen en wespen gaan daarop af, in plaats van op jou en je heerlijke luchtje.

3. Parfumbalsem

Gebruik in de zomer parfumbalsem. Hier zit geen alcohol in, maar je ruikt de geur wel heel goed. Het is net zoiets als lippenbalsem, maar je smeert het natuurlijk niet op je lippen.

Doordat de balsem lekker zacht wordt in de zon kun je het ook makkelijk uitsmeren. Parfumbalsem is ook nog eens makkelijk mee te nemen op vakantie in je handbagage!

Vaste-parfum
Via: depositphotos.com | belchonock

4. Zomerversie

De meest voor de hand liggende parfum zomer tip is natuurlijk om een zomerversie van jouw favoriete parfum te gebruiken. Áls die er al is, natuurlijk.

Maar je hebt ook speciale zomergeuren, zoals Sun van Jill Sander. Hierin is bewust de alcohol weggelaten. Zo voorkom je vlekken op je huid. Hebben!

Andere voorbeelden van Zomerse parfums zijn:

  • Marc Jacobs – Daisy Ever So Fresh
  • Chanel – Coco Mademoiselle
  • Gucci – Flora Gorgeous Gardenia
  • Dolce & Gabbana – Light Blue Forever
  • Christian Dior – Miss Dior
  • Byredo – Young Rose
Jil Sander Parfum in de zomer
Via: Jil Sander

5. Bodylotion

Kies je ervoor om parfum in de zomer alleen in de avond te dragen? Dat kan natuurlijk ook. Overdag kun je dan je favoriete bodylotion met geur gebruiken. Je hebt dan toch een subtiel geurtje om je heen hangen. Misschien nog wel lekkerder zelfs!

Bodylotion vrouw been
Via: depositphotos.com | photographee.eu

Jouw ultieme parfum zomer tip

Hoe houd jij in de zomer rekening met je parfum? Heb je nog een geweldige zomer parfum hack die we echt móeten weten? Zet het in de comments onderin!

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...