Dé oplossing om van je lippenbalsem verslaving af te komen

De deur uitgaan zonder je lippenbalsem is voor jou absoluut geen optie. Elk uur smeer jij je lippen meerdere keren in. Uiteraard met een hele dikke laag!

Teveel lippenbalsem

Het is vaak een feit dat jij niet met slechts één lippenbalsem op pad gaat. Je hebt je hele collectie bij en kan ook niet meer zonder. In alle haast toch vergeten om er eentje mee te nemen? Dan sprint je naar de dichtstbijzijnde winkel om er toch maar wéér eentje toe te voegen aan je verzameling.

Herkenbaar? Duidelijk een lippenbalsem verslaving!

Lippenbalsem verslaving
Via: pikrepo.com

Bestaat een lippenbalsem verslaving?

Laten we direct met de deur in huis vallen: je kan fysiek niet verslaafd zijn aan lippenbalsem. Je lippen zullen niet wennen aan al dat smeren, je blijft het balsem niet nodig hebben en je hebt ook niet steeds meer ervan nodig voor hetzelfde resultaat.

Het is niet dus niet net als bij een kop koffie dat je er meer van moet drinken om hetzelfde resultaat te hebben. Je zou de drang om lippenbalsem te gebruiken dan ook beter kunnen beschrijven als een dwangstoornis.

lippenbalsem smeren
Via: pickpik.com, CC

Droge lippen door lippenbalsem

Sterker nog: al dat smeren blijkt juist het tegenovergestelde effect te hebben. Door een dikke laag erop te smeren, verstoor je het proces van vernieuwing van de huidcellen op je lippen.

De dikke laag balsem zorgt namelijk voor verstopping van de huidcellen en de cellen kunnen zich niet vernieuwen. Droge lippen zijn het gevolg!

Je lippen moeten herstellen

Dan maar direct heel je verzameling de prullenbak ingooien? Geen goed idee! Door al het eerdere gebruik gaat het vernieuwingsproces van de huidcellen langzamer dan zou moeten. Droge lippen zijn het resultaat. Daar zit jij absoluut niet op te wachten en dus grijp je wéér naar die ene lippenbalsem. De oplossing is dus niet om je verzameling direct weg te gooien, want je zal al snel weer een nieuwe kopen.

lippenbalsem verzameling
Via: recordsetter.com | EleanorMiller, CC

Dé oplossing voor je ‘verslaving’

Er zijn een aantal zaken waar je op kan letten om je lippen minder droog te maken. Hierdoor zal jij minder snel naar je lippenbalsem grijpen.

Drink bijvoorbeeld veel water om je lippen gehydrateerd te houden. Ook je eetgewoontes hebben invloed op je lippen. Zure snoepjes en zout eten zorgen namelijk voor droge lippen. Dit kan je dus beter vermijden!

Jouw lippenbalsem wordt overbodig

Daarnaast is het goed om in de gaten te houden hoe vaak jij aan je lippen likt. De kans is groot dat jij dit onbewust best vaak doet en het maakt je lippen nóg droger. Maak jezelf tot slot bewust van al het smeren op een dag.

Bouw het langzaam af en jij merkt in no time dat jij je smeersel helemaal niet nodig hebt. Voortaan dus niet meer op pad met een tas gevuld met tientallen lippenbalsems en probeer al helemaal dit te voorkomen:

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...