Air up fles kopen: 11 dingen die je moet weten

Wil je een air up fles kopen, dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Inmiddels gebruik ik de air up al een hele tijd en deel ik een aantal dingen die je absoluut moet weten voordat je tot aanschaffen over gaat.

Air up fles: wat is het eigenlijk?

Voordat ik met de dingen die je moet weten aan de slag ga, allereerst een korte uitleg van wat de air up nu precies is.

De air up is een waterfles, die door geur een smaakje toevoegt aan het water. Door gewoon kraanwater te drinken uit de fles, in combinatie met de geur, krijgt het wat een smaakje.

Dit wordt gedaan met zogenaamde air up pods, die in verschillende smaken beschikbaar zijn. Hiermee worden de hersenen als het ware gefopt: door het geurtje, denken jouw hersenen dat het smaak is.

Zo eenvoudig kan het zijn. Met een deze waterfles drink je dus water met een smaakje, zonder suikers of andere toevoegingen.

Op onderstaande afbeelding zie je hoe het werkt: de hersenen worden eigenlijk ‘voor de gek gehouden, waardoor je denkt dat je iets proeft, maar dat eigenlijk niet zo is. Je ruikt het.

Hoe werkt air up
Via air-up

10 Dingen die je moet weten over de air up fles

Er zijn een aantal dingen die goed zijn om te weten voordat je de air up fles koopt. Daarom hieronder een aantal feitjes en tips, die je mee moet nemen in je overweging.

Dit gaat over de fles, pods, maar ook het dagelijks gebruik en het schoonmaken. Na het lezen van deze tips heb je ongetwijfeld een aantal dingen geleerd die je nog niet wist.

1. Fles heeft een inhoud van 650 ml

Laten we beginnen met wat informatie over de air up fles zelf. Deze bestaat uit een aantal onderdelen. De fles zelf, een mondstuk, rietje en de pod.

Deze waterfles heeft een inhoud van 650 ml. Dat wil zeggen dat als je aan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid water wil komen (1,5 liter), moet je ongeveer 2,5 fles opdrinken.

Air up fles inhoud
Via: Kiwify

2. Met één air up pod kun je 5 liter water van een smaakje voorzien

Zoals je inmiddels weet wordt de smaak aan de air up gegeven door de zogenaamde pods. Dit zijn plastic capsules die in over het mondstuk van de fles schuift.

Vervolgens geeft deze pod de geur af, waardoor jij de smaak ervaart. Zoals je je kunt voorstellen wordt deze geur steeds minder en dien je de pod te vervangen.

Met een pod kun je ongeveer 5 liter water van een smaakje voorzien. Dit is ongeveer 7-8 keer de fles bijvullen en opdrinken. Wat dit precies betekent voor je portemonnee als je besluit 1,5 liter water per dag uit de air up fles te drinken, lees je bij de volgende tip.

3. Dit kost een maand lang ‘air up drinken’

Zoals je nu weet, dien je de air up pod elke 5 liter te vervangen. Deze pod verliest dan zijn geur (en dus smaak), waardoor je alleen nog maar water proeft.

Wil je nu een maand lang, elke dag 1,5 liter water drinken, dan ben je wel redelijk wat kwijt aan nieuwe pods.

Air up pod – kosten per maand


1 pod = 5 liter
Bij 1,5 liter water is dit:

1 pod = 3,3 dagen
1 pod = € 6,95 (gemiddeld)

1 maand (30 dagen) = 9 pods = € 20,85 (?)

Dit betekent dus dat een maand lang air up drinken, ongeveer € 20 kost.

Air up fles
Via: Kiwify

4. Verschillende kleuren flessen, hebben verschillende prijzen

Als je besluit om de air up fles te kopen, dan zul je mogelijk ontdekken dat er ‘starterssets’ zijn. Hierbij krijg je een drinkfles en een tweetal pod om te proberen.

Je zult echter merken dat niet alle flessen dezelfde prijs hebben. Deze prijzen zijn afhankelijk van de kleur van de fles. De goedkoopste versie is donker van kleur, voor transparant en andere kleuren betaal je zo’n 5 euro extra.

5. Dit kost de air up fles

De air up fles is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Deze worden aangeboden als starterspack, waarbij je ook twee pods krijgt om te proberen.

De fles heeft verschillende prijzen, afhankelijk van de kleur en de meegeleverd pods. De vanafprijs bij de officiële website is € 34,95 op het moment van schrijven. Er zijn ook duurdere starterspakketten beschikbaar voor € 39,95.

Ook op andere sites wordt de populaire waterflessen verkocht, alleen kunnen de prijzen daar weleens variëren, vergelijk dus altijd goed!

Air up fles
Via: Kiwify

6. Bestel ook het ‘favourites’ proefpakket bij je eerste bestelling

Ga je de fles kopen, dan krijg je er waarschijnlijk twee smaakjes bij om te proberen. Er zijn echter veel meer pods smaken te verkrijgen.

Daarom is het goed om direct, voor € 10, een proefpakket met de ‘favourites’ erbij te kopen. Dat zijn de meest verkochte smaken, die je dan direct kunt proberen.

Op deze manier kun je meer smaken ervaren en weet je beter welke pods je bij een eventuele volgende bestelling lekker vindt.

7. De air up kan niet in de vaatwasser

Als je de air up gebruikt, wil je hem natuurlijk ook schoonmaken. Helaas kan de air up fles niet in de vaatwasser. Mocht je dat toch doen, dan is de kans groot dat de fles gaat vervormen of niet meer goed werkt.

Schoonmaken doe je met lauw water en afwasmiddel. Daarnaast kun je eventueel nog een speciaal borsteltje kopen om het rietjes schoon te maken als accessoires.

Air up fles
Via: Kiwify

8. Dit is de prijs van de air up pods

Er zijn veel verschillende air up pods verkrijgbaar, waarbij de prijzen wel verschillend zijn. Ook dien je bij het kopen van nieuwe pods rekening te houden met verzendkosten, afhankelijk van de prijs waar je voor bestelt.

Hieronder een overzichtje van de pods zoals de prijzen zijn op het moment van schrijven.

  • Pods (probeerverpakking 5 stuks) – € 9,95
  • Pods (3 stuks) – € 5,95 tot € 8,95
  • Verzending – Gratis vanaf € 29, anders € 2,95

9. Dit zijn alle air up pod smaken

Er zijn tegenwoordig ook steeds meer smaken verkrijgbaar van de air up pods. De keuze wordt ook steeds verder uitgebreid.

Hieronder een overzicht van het actuele assortiment.

Watermeloen*
Perzik*
Framboos-citroen*
Bosvruchten*
Sinaasappel-vanille*
Aarbei-Citroengras
Kola (nee, geen typefout;))
Mango-Passievrucht
Citroen
Limoen
Ananas
Basilicum-citroen
Appel
Sinaasappel-passievrucht
Perzik
Kersen
IJskoffie
Bosbes
Cassis
Pink grapefruit
Peer
Mandarijn
Oranje limonade
Lychee-rose
Vlierbloesem
Komkommer

* In starterspakket (favourites)

10. Vervang water door bruiswater voor een andere smaakbeleving

Wil je eens wat anders, dan is het een idee om water te vervangen door bruiswater. Dit geeft een hele andere smaakbeleving aan het water.

Persoonlijk hou ik ervan om dit regelmatig te doen, vooral voor de afwisseling. Dit voegt dan ook meteen wat extra mogelijkheden toe aan de manier van drinken.

Andere vloeistoffen of dranken zou ik persoonlijk niet de fles doet, dan streeft het sowieso zijn doel voorbij.

Air up fles

11. Waar is de air up te koop? Een aantal tips!

De air up is niet altijd even goed verkrijgbaar, omdat het een populair product is. Vaak zien we ook bij externe winkels dat hij niet altijd op voorraad is, maar ditzelfde geldt ook voor de originele winkel.

Kijk daarnaast goed naar beschikbaarheid en levertijden, maar ook de prijs kan anders zijn. Hieronder een aantal tips voor winkels waar je de fles kunt kopen.

Wil je meer lezen over de air up? Op onze zustersite GadgetsDaily staat een zeer uitgebreide review van de air up fles.

Hopelijk heb je nu alle info die nodig is om te beslissen of je deze slimme waterfles al dan niet wil kopen.

Lees ook


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

8 gedachten over “Air up fles kopen: 11 dingen die je moet weten”

  1. Ik heb nu meerdere ‘smaakjes’ pods gekocht. Als ik vandaag zin heb in sinaasappel en morgen in framboos, en ik beide pods dus in gebruik neem, is de smaak er natuurlijk ook sneller af, of maakt dat niet uit?

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...