5 apps die niet mogen ontbreken op jouw laptop

Je laptop, je neemt hem overal mee naartoe in dat handige rugzakje van je. De tijden dat we dit soort portable devices met gekromde rug in zware, langs onze broek schurende tassen moesten meezeulen liggen gelukkig ver achter ons. Laptops worden steeds sneller, kleiner, lichter en multifunctioneler.

Maar wat heb je aan je laptop zonder software? Wij zochten daarom 5 laptop apps die niet mogen ontbreken op welke laptop dan ook.

Windows apps voor jouw laptop

Apple iOS en Android, het zijn beide bekende besturingssystemen voor diverse devices. Hebben we het over desktop-PC of laptop, dan is Windows echter verreweg het meest populaire besturingssysteem.

Jij bepaalt natuurlijk zelf wat jouw voorkeur heeft. Maar niet ieder programma is beschikbaar voor ieder systeem. Op het gebied van laptopapplicaties is er voor Windows het meeste aanbod.

Wat voor apps zijn er beschikbaar?

Programma’s, applicaties of ‘apps’, ze geven je laptop functionaliteit en jouw leven kleur. In connectie met het internet worden de mogelijkheden steeds groter. Enkele voorbeelden van apps:

  • Laptop apps om je eigen muziek mee te maken;
  • Geweldige fotobewerkingsprogramma’s;
  • Educatieve apps voor de kids;
  • Feilloos tekstschrijven? Diverse laptop apps helpen je daarbij;
Windows-apps
Via: GadgetsDaily.nl

Dit zijn onze 5 favoriete laptop apps

Een eigen app bouwen en op de markt brengen is tegenwoordig een populair verdienmodel. We worden dan ook letterlijk overspoeld met toepassingen. De Microsoft Store op je laptop staat er vol mee en veel apps zijn zelfs gratis. Of een app je aanspreekt hangt vaak samen met je persoonlijke voorkeuren en situatie. Onze 5 favoriete laptop apps zijn echter tof voor iedereen.

1. Google Chrome

Je Windows besturingssysteem wordt standaard geïnstalleerd met een webbrowser van Microsoft. Tegenwoordig is dat (meestal) Microsoft Edge.

Maar internetten, dat vergt natuurlijk Google-stuff voor het allerbeste zoekresultaat en de beste internetervaring. Installeer daarom als eerste Google Chrome als je favoriete webbrowser-app.

Google Chrome wordt over het algemeen beschouwd als veel sneller en veiliger dan andere apps op dit gebied. In deze webbrowser zijn al legio plugins standaard geïnstalleerd voor extra functionaliteit.

En zoals we weten zitten ze bij Google niet stil qua ontwikkelingen dus profiteer ervan. Vergeet niet om Chrome in te stellen als je standaardbrowser.

Chromebook
Via: pixabay.com | RoonZ-nl, CC

2. WhatsApp

WhatsApp jij wel eens? Dan ben je niet alleen. In 2020 waren er alleen al in Nederland zo’n 10 miljoen Nederlanders die dagelijks WhatsApp gebruikten op hun mobiele telefoon.

Even een WhatsApp berichtje sturen en je moeder weet hoe laat jij voor het eten aanschuift. Natuurlijk is er ook de (inmiddels) onmisbare kerst gif via dit platform…

Wat niet veel mensen weten is dat WhatsApp er ook is als app voor op PC en laptop. Heb jij WhatsApp op je telefoon geïnstalleerd, maar breng je dagelijks veel tijd door achter het scherm van je laptop? Installeer deze laptop app dan ook op dat device. 

laptop apps whatsapp
Via: flickr.com | Christoph Scholz, CC

3. LastPass

Wat een gedoe is dat toch met al die wachtwoorden tegenwoordig. De gemiddelde Nederlander heeft tegenwoordig zo’n 25 verschillende online accounts die allemaal om een uniek wachtwoord vragen. En aangezien we meer en meer online winkelen worden dat er steeds meer.

Het onthouden en beheren van al die wachtwoorden wordt steeds complexer.

LastPass is een zogenaamde password manager, een van de meest handige laptop apps die er maar zijn. Je kunt het beschouwen als een centrale kluis waarin je ieder wachtwoord opslaat.

Wil je je aanmelden bij een website of op een account, dan vult LastPass de aanmeldingsgegevens voor je in. Zo begeef je je safe op het internet zonder dat dat enige moeite kost.

Het enige wachtwoord dat jij nu nog hoeft te onthouden is het wachtwoord van je LastPass-kluis.

laptop-beveiligen-password
Via: flickr.com | Mike MacKenzie, CC

4. Microsoft 365

Microsoft 365 is een totaalproduct bestaande uit een collectie internet gebaseerde diensten. Je kunt het bedrijfs- en onderwijsmatig gebruiken maar ook gewoon voor privédoeleinden. De apps die je op je desktop of laptop kunt installeren (het traditionele MS Office) vormen onderdeel van Microsoft 365.

Dat zijn zoals je wellicht weet apps om mee te kunnen e-mailen, tekst en beeld te kunnen genereren, afbeeldingen te kunnen opslaan en om rekenkundige modellen mee te kunnen vervaardigen. Geen mens kan eigenlijk zonder.

Standaard krijg je er bij Microsoft 365 ook nog een hele batterij aan cloudopslag en geavanceerde beveiliging bij. Je bent altijd verzekerd van de laatste app-versie en kunt zelfs werken vanaf verschillende devices.

Extra korting op dit software-pakket, overweeg dan om Microsoft 365 te kopen bij Licentie2GO

Microsoft-365
Via: GadgetsDaily.nl

5. Stretchly

Zo, nu je alweer een hele tijd dit artikel zit te bestuderen van achter je laptop, is het tijd om onze laatste favoriete app te installeren. “Zitten is het nieuwe roken” dus neem voldoende schermpauzes. Ontspan je ogen en beweeg!

Heb je er zelf moeite mee om op zijn tijd even los te komen van al die ‘digitale stuff’, installeer dan de app Stretchly. Stel zelf je pauze intervallen in en de duur van je pauzes. Afgezien van pauze attenderingen krijg je ook suggesties voor fysieke oefeningen. Zo blijf jij een fitte en gezonde schermwerker.

laptop apps voor schermpauze
Via: pixabay.com | lukasbieri, CC

Laptop apps downloaden

De Microsoft Store bevat enkel en alleen laptop apps die veilig zijn en goedgekeurd voor Windows. Het is echter mogelijk om via internet en dus buiten de Microsoft Store om een heleboel andere apps te downloaden voor op je laptop welke ook compatible zijn met Windows. Op zich is daar niks mis mee.

Gebruikerservaringen

Let echter altijd even op de gebruikerservaringen ten aanzien van de app die je op het oog hebt. Eventuele problemen worden vaak in de recensies door gebruikers aangeduid.

Je kunt ook altijd even Googelen naar wie de maker is van de app. Dat geeft een goed beeld omtrent de betrouwbaarheid. Veel eerdere app-downloads zijn een indicatie dat het wel goed zit.

Malafide aanbieders ontwijken

Malafide app-aanbieders kenmerken zich nogal eens door foutief taalgebruik. Taalfouten of rare namen zijn een indicatie voor problemen. Soms zit er malware in verstopt oftewel onzichtbare softwarefunctionaliteit die toegang probeert te krijgen tot gevoelige informatie op je laptop.

Met onze 5 favoriete laptop apps die absoluut niet mogen ontbreken op jouw laptop is echter niets aan de hand!

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...