Remote werken: de 10 leukste beroepen voor een wereldreis

Ben je een echte avonturier en verlang je naar het maken van een wereldreis? Twijfel dan niet te lang, want je leeft maar één keer. Houd er gewoon rekening mee dat een wereldreis (helaas) niet gratis is.

Gelukkig kun je vandaag de dag gewoon remote werken. Dat betekent reizen en werken ‘at the same time’! In dit artikel vertellen we hoe je dat doet.

werken in het buitenland online banen
Via: unsplash.com | Austin Distel, CC

De start van een avontuur

Men zegt wel eens, dat je van reizen rijk wordt. Dan heeft men het niet over het geld op je bankrekening, want van het ene land naar het andere gaan, brengt een tal van kosten met zich mee.

Wel kom je in contact met andere culturen en leer je mensen kennen van over de hele wereld. 

Door te reizen krijg je een andere kijk op de wereld en zul je merken dat je je snel heel wat volwassener voelt. Stel de start van je avontuur wel niet te lang uit, want hoe meer verantwoordelijkheden je hier hebt, hoe minder eenvoudig het is om zomaar te vertrekken.

Remote werken onder de zon

Ja hoor, vandaag de dag kan het gewoon: reizen en werken tegelijkertijd. Zo hoef je nooit blut te zijn en kan je iedere dag een nieuw avontuur beleven. Of je remote werkt onder de zon of in de sneeuw, kies je zelf. Je moet er alleen wat tijd en moeite insteken.

online banen werelreis werken strand
Via: pixabay.com | manuel ramirez, CC

Dankzij digital nomad jobs kan je simpelweg vanop afstand werken. Dat betekent werken waar je wil, zolang je maar een goede internetverbinding hebt.

Hier lees je de 10 leukste online banen die je tijdens je wereldreis kan uitvoeren.

1. Reisplanner

Als reisplanner heb je een digitaal reisbureau. Je stippelt de leukste reizen uit en mensen kunnen bij jou terecht voor het boeken van allerlei vluchten, hotels en activiteiten. Het leuke aan dit remote werk? Dat je alle landen, hotels en activiteiten eerst zelf eens moet uitproberen. 😉

reisplanner digital nomad job
Via: unsplash.com | Annie Spratt, CC

2. Vertaler

Ben je geen digitaal expert, maar heb je wel een uitgebreide talenkennis?  Er zijn heel wat bedrijven en particulieren op zoek naar een vertaler. Een goede kennis van slechts twee talen is al genoeg om vertaler te worden.

Via: unsplash.com | OPPO Find X5 Pro, CC

Kan je bijvoorbeeld perfect Nederlands en Spaans? Solliciteer dan bij een vertaalbureau en appliceer voor de Spaanse taal. Je kan als vertaler volledig remote werken en ondertussen reizen waar je maar wilt. Viva la vida!

3. Barista

Het is misschien geen remote werk, maar barista zijn is een leuk beroep dat je bijna overal kan uitvoeren. Je moet alleen het verschil tussen een cappuccino en een latte macchiato kennen, de rest leer je vanzelf.

Wat je verdient, is afhankelijk van het land waar je bent. Hoe dan ook zit gratis koffie altijd in je salarispakket. Zo ben je nooit ‘despresso’!

barista koffiebar reizen
Via: pexels.com | Chevanon Photography, CC

4. Freelance journalist

Reis je de wereld rond, dan kan je ondertussen nieuwsfeiten verzamelen die anderen wel eens kunnen interesseren. De baan van een freelance journalist is misschien wel één van de meest gekozen digital nomad jobs! 

remote werken in de natuur
Via: pixabay.com | Sasin Tipchai, CC

Opgelet: deze baan is enkel weggelegd voor iemand met een vlotte pen en sterke schrijfvaardigheden. 😉

5. Yoga docent

Ben je een gedreven yogabeoefenaar, dan is de baan van een yoga docent iets voor jou. Reis met je yogamat van hostel tot hostel en leer mensen van over de hele wereld kennis maken met deze spirituele sport.

yoga docent in het buitenland
Via: pixabay.com | AYMYogaSchool, CC

6. Reisfotograaf

Tijdens een wereldreis kom je de meest bijzondere plekken op de wereld tegen. Als je bekwaam met een fototoestel bent, is het een fantastisch beroep om de mooiste plekjes vast te leggen op beeld en die daarna te verkopen.

Je kan je eigen foto’s ook online plaatsen en de auteursrechten eisen.

fotograaf digital nomad online werken
Via: pixabay.com | SplitShire, CC

7. Affiliate marketeer

Als affiliate marketeer kan je best veel verdienen. Misschien niet vanaf dag 1, maar wel na enige tijd aandacht aan je werk te besteden. De bedoeling is dat je een samenwerkingsverband met partners aangaat en vervolgens zoveel mogelijk van hun producten online probeert te verkopen.

digital nomad online baan reizen
Via: pixabay.com | Matthias Zeitler, CC

8. Webdesigner

Heb je een oog voor esthetiek en user experience? Ontwerp dan zelf websites van over de hele wereld. Een opleiding of cursus webdesign kan wel in je voordeel spelen!

Via: unsplash.com | Jordan Carroll, CC

9. Virtual assistent

Hé Siri! Kan je even al mijn mails beantwoorden? Nee, dat is iets wat Siri (nog) niet kan, maar jij wel! Als virtual assistent ondersteun je bedrijven met allerlei administratieve taken én dat allemaal vanop afstand. De vraag naar dit remote werk is momenteel erg groot!

remote werken virtual assistent
Via: unsplash.com | Nick Morrison, CC

10. Influencer

De job van een influencer is één van de weinige online banen waar je écht veel mee kan verdienen. Of toch als je veel volgers op social media of een viral video hebt…

Je gaat en staat waar je wil: het enige wat je moet doen is ondertussen foto’s en video’s posten.

travel influencer digital nomad
Via: unsplash.com | Mesut Kaya, CC

Waar ga jij remote werken? In de Bahamas of Alaska?

Er bestaan een heleboel online banen die je als zzp’er of in loondienst kan uitvoeren. Het internet staat vol vacatures voor digital nomad jobs: check ze vandaag nog en boek je eerste vliegtuig naar…

Waar ga jij heen? Laat het ons weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...