Dasty ontvetter: alles over dit product van de Wibra

Dasty ontvetter is een product dat je onder andere bij de Wibra kunt kopen. Wellicht kom je daar niet zo vaak. Maar je hebt vast wel eens van de naam Dasty gehoord. Maar wat is het precies? Waarvoor gebruik je het en wanneer? En waarom is Dasty nu eigenlijk zo geweldig?  

De populaire Dasty ontvetter

Vetaanslag, jij hebt er vast ook een ontzettend grote hekel aan. Wat is er nu immers irritanter dan vettige aanrechtbladen en kleverige handgrepen van keukenlades. Op je fornuis, in je oven en in je afzuigkap is het natuurlijk al helemaal één grote ‘vethorror’.

Dasty ontvetter
Via: bol.com | Bol.com Website, CC

Want doordat daar niet altijd direct schoongemaakt wordt, ontstaat aangekoekt vet. ‘Jakkes’, door de kleverigheid is dat zeer lastig te verwijderen, ook wanneer je een gemiddelde allesreiniger met een keukenrol gebruikt. Dasty ontvetter zorgt er echter voor dat dit klusje zo gedaan is.

Dasty ontvetter maakt van het verwijderen van diverse soorten vuil zoals natuurlijke en minerale vetten een ‘easy job’.

De citroenachtige, chemische geur en de gifgele kleur maken de schoonmaakverwachtingen meer dan waar. Een frituurpan of een barbecue reinigen? Het wordt haast een leuk klusje met Dasty.

Dasty ontvetter niet milieuonvriendelijk

Hoewel Dasty ontvetter qua formulering best een stevig schoonmaakmiddel is en je het beste met handschoenen aan kunt gebruiken, is het niet uiterst milieuonvriendelijk.

Hoewel de haast lichtgevende uitstraling het vermoeden wekt dat je met zwaar vergif aan de slag bent, bevat Dasty geen oplosmiddelen. Het is ongeveer net zo milieuonvriendelijk als een shampoo of wasmiddel.

Dasty, niet te koop bij de Actionra
Via: pxhere.com | Public Domain, CC

Gebruik je Dasty op gekleurde of geverfde oppervlakken dan is het wel raadzaam om voor gebruik eerst even te testen of het de kleurlaag niet aantast.

Waar kun je Dasty ontvetter nog meer voor gebruiken?

Dasty ontvetter is in veel opzichten een verborgen geheim dat door meer en meer mensen ontdekt wordt. Dat Dasty als schoonmaakmiddel inmiddels bijna een cultstatus heeft, is het gevolg van de vele toepassingen waarvoor je het blijkt te kunnen gebruiken.

Dit relatief eenvoudig, misschien zelfs wel wat ‘cheap’ uitziende goedje, blijkt een soort wondermiddel dat multifunctioneel toepasbaar is.

Enkele voorbeelden van waar je Dasty voor kunt gebruiken:

  • Het ontvetten en weer blinkend maken van sterk verontreinigde voertuigvelgen;
  • Het reinigen van RVS, waaronder pannen;
  • Poetsen en ontvetten van (race)fietsen;
  • Het is als ontvetter toepasbaar voorafgaand aan het schilderen;
  • Verwijdering van lelijke olievlekken van een garage- of opritvloer.

Ook aangekoekte zeepresten in de badkamer verdwijnen met Dasty als sneeuw voor de zon. Daarnaast kan het middel gebruikt worden als vlekverwijderaar uit kleding. Door de kleertjes met Dasty ontvetter voor te behandelen, worden ze na een wasbeurt weer brandschoon.

En heb je een vieze motor, dan weet je wat je moet hebben…

Zowel mannen als vrouwen hebben dus inmiddels de toegevoegde waarde van Dasty ontvetter ontdekt. Het mag met recht een ultra-multifunctioneel-reinigingsmiddel genoemd worden dat toegepast kan worden op iedere plek in huis.

De verschillende Dasty producten

Dasty is geen product, het is een merk. De Wibra heeft bijna 30 producten van Dasty in het assortiment. Reguliere Dasty ontvetter kan zelfs gekocht worden in een navulverpakking waar je de sproeikop van je eerste exemplaar op kunt schroeven. Dan bespaar je je weer 2 duppies (€ 0,20).

Prijsvoordeel behaal je ook als je kiest voor een 5-literfles.

Tegen een meerprijs is daarnaast een extra geconcentreerde professionalversie van Dasty ontvetter verkrijgbaar. Ideaal voor de thuisklusser met een klein machinepark die de boel zo nu en dan wil ontsmeren en reviseren.

Echter ook de hedendaagse poetsvrouw (of -man) komt bij Dasty aan zijn of haar trekken. Behalve ontvettend afwasmiddel brengt Dasty namelijk ook een reeks ‘huishoudhulpjes’ op de markt in de vorm van speciale badkamerreiniger, kalkverwijderaar, ruitenreinigers en vlekverwijderaars.

En met een van de WC-gels van Dasty ruikt je toilet in no-time naar bloemetjes en citroen of ‘waait er een frisse zeebries’ rond de pot.

Dasty ontvetter maakt onderdeel uit van een compleet Dasty schoonmaak systeem voor iedere schoonmaakklus in huis.

Dasty heeft een eigen fanclub

Bij een écht sterk merk denk je in eerste instantie niet aan een schoonmaakmiddel. Welke wervende waarde gaat er immers uit van een vetverwijderaar? Dasty ontvetter is echter vandaag de dag een van de weinige reinigingsmiddelen waar zelfs een fanclub op facebook voor opgericht is met inmiddels meer dan 10.000 leden. De lage prijs en de sterke toegevoegde en multifunctionele waarde lijken gewoon te mooi om waar te zijn. Vandaar dat Dasty zo sterk online wordt bewierookt.

Waar kun je Dasty kopen?

Dasty is een product met Italiaanse roots, maar is enorm populair in Nederland (en België inmiddels). Het alleenrecht in de detailhandelsverkoop bij ons ligt vandaag de dag bij de Wibra, een keten die al sinds de jaren 50 van de vorige eeuw bestaat. Dasty ontvetter is inmiddels uitgegroeid tot hét paradepaardje in het assortiment van Wibra.

Geloof het of niet maar vandaag de dag worden er jaarlijks zo’n 5 miljoen flessen Dasty ontvetter verkocht door deze winkelketen.

Wibra winkel dasty ontvetter
Via: wibra.nl

Dasty bij bol.com of Amazon.nl

Via het online retailkanaal is Dasty wel verkrijgbaar via andere aanbieders via platforms van o.a. Bol.com of Amazon.nl. Hierin bieden meerdere online aanbieders de producten, zoek dus goed naar acties!

Let op! De prijzen bij bol.com en Amazon liggen over het algemeen hoger dan in de (online) winkel van Wibra. Wel moet je bij Wibra soms rekening houden met hogere verzendkosten, waardoor het toch kan lonen te vergelijken. Kijk dus vooral naar acties of voordeelverpakkingen en anders gewoon naar de Wibra!

Kun je Dasty in Action kopen?

Volgens onze informatie is Dasty ontvetter in geen enkele andere winkel dan de Wibra te koop, dus ook niet bij de Action. Action zou echter Action niet zijn, wanneer het geen soortgelijk product aan zou bieden.

Hier heet een soortgelijk product Superfinn.

Uit betrouwbare bronnen vernamen wij echter van een medewerker die zowel bij Action als bij Wibra heeft gewerkt, dat de zogenaamde ‘mee-too-ontvetters’ niet aan de kwaliteit van Dasty van Wibra kunnen tippen.

Dasty ontvetter: onze conclusie

Dasty ontvetter groeit langzaam uit tot een publiek geheim. Een wondermiddeltje zoals de toverdrank van Asterix en Obelix, maar dan een om mee schoon te maken. Door de aandacht die de Wibra in toenemende mate aan dit middel besteedt, raken steeds meer mensen overtuigd van de toegevoegde waarde van Dasty ontvetter in het huishouden.

Onze ervaringen met Dasty ontvetter zijn in elk geval goed. Ook wij zijn dus fan. Maar hoe zit dat met jou? En heb jij wellicht nog andere tips ten aanzien van goedkope middeltjes met wonderkracht? Laat het weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...