Dit zijn de échte namen van deze 16 beroemde acteurs

We kennen Brad Pitt en Joaquin Phoenix allemaal, maar wist je ook dat deze namen helemaal niet echt zijn?

Veel acteurs en actrices hebben aan het begin van hun carrière handig een nieuwe naam aangenomen, waarschijnlijk omdat ze zo meer kansen zouden krijgen in Hollywood.

Acteurs en hun echte namen

Er zijn genoeg redenen waarom (beginnende) acteurs voor een andere naam zouden gaan. In sommige gevallen is die verandering – zoals je zo kunt lezen – wel erg logisch. Probeer niet hardop te lachen als je deze lijst leest.

1. Brad Pitt (en z’n ex…)

Brad heeft natuurlijk geen introductie meer nodig. Met zijn vele iconische rollen is hij nu een van de bekendste acteurs uit Hollywood en recentelijk kreeg hij ook een Oscar voor zijn bijrol in Once upon a time in Hollywood.

Hij veranderde zijn naam omdat het gewoon lekker bekt.

Echte naam: William Bradley Pitt

De naam zijn ex-vrouw bekt overigens ook goed, terwijl daar eigenlijk nog een achternaam bij hoort. Angelina Jolie heet eigenlijk Angelina Jolie Voight. Doe er je voordeel mee…

2. Joaquin Phoenix

Ook deze acteur heeft geen introductie meer nodig. Met zijn vertolking van de Joker heeft hij dit jaar een onuitwisbare indruk gemaakt op zowat elke bioscoopganger.

Maar als je zijn echte naam ziet, weet je meteen waarom hij toch graag iets anders wilde. Waarschijnlijk was hij al die flauwe grapjes zat.

Via: youtube.com (capture) | Jimmy Kimmel Live

Echte naam: Joaquin Rafael Bottom

3. Chevy Chase

Deze lolbroek blijkt in het echt vrij moeilijk om mee samen te werken te zijn, maar hij leverde wel een paar zeer leuke films af. De naam waarmee hij bekend werd komt van een liedje: “The Ballad of Chevy Chase”.

Echte naam: Cornelius Crane Chase

4. Albert Brooks

Deze acteur begon zijn filmcarriere met een rol in Taxi Driver, maar we kennen hem waarschijnlijk allemaal als de stem van Marlin, de vader van Nemo. Albert veranderde zijn naam omdat er al iemand met die naam bekend was.

Echte naam: Albert Einstein

5. Ben Kingsley

Ben heeft ooit Gandi gespeeld en dat heeft een goede reden, want zijn moeder is blank en zijn vader komt uit Kenia en is Moslim en van Indiaas bloed. Net zoals Barack Obama trouwens.

Via: youtube.com (capture) | Ghandi

Echte naam: Krishna Pandit Bhanji

6. Michael Caine

Michael kennen we natuurlijk door zijn vele bijrollen, waaronder die van de butler van Batman. Dat Michael een echte brit is, blijkt wel uit zijn echte naam.

Zijn artiestennaam komt uit een Humphrey Bogart film: “The Caine Mutiny”.

Echte naam: Maurice Micklewhite

7. Whoopi Goldberg

Altijd afgevraagd waarom deze vrouw Whoopi als artiestennaam heeft gekozen? Nou, bekijk de clip maar eens.

Via: youtube.com (capture) | Sister Act

Echte naam: Caryn Johnson

8. Kirk Douglas

Een van de oudste acteurs in de wereld (hij werd 103!) en met waarschijnlijk ook een van de moeilijkste namen in Hollywood. Probeer zijn naam maar eens snel achter elkaar te zeggen.

Echte naam: Issur Danielovitch Demsky

9. Audrey Hepburn

Jazeker, ze is van Nederlandse afkomst. Deze wereldberoemde actrice werd in Belgie geboren en was ook ambassadeur van UNICEF.

audrey-hepburn-acteurs-echte-namen
Via: pixabay.com | pixabay.com, CC

Echte naam: Edda Kathleen van Heemstra Hepburn-Ruston

10. Helen Mirren

Dame Helen Mirren heeft in het echt wel de perfecte spionnen naam.

Echte naam: Ilyena Lydia Vasilievna Mironov

11. Marilyn Monroe

Deze godin werd op school echt een lelijk eendje genoemd. Dus voor iedereen zonder zelfvertrouwen: alles is mogelijk.

Echte naam: Norma Jean Mortensen

12. Michael Keaton

Net zoals Albert Brooks moest Michael zijn naam ook veranderen omdat hij anders waarschijnlijk de verkeerde rollen aangeboden zou krijgen.

Echte naam: Michael Douglas

13. Olivia Wilde

Olivia bedacht in al haar wijsheid dat ze het met haar achternaam niet zou redden. Dus daarom bedacht ze een nieuwe artiestennaam. Ryan Reynolds had in bovenstaande clip waarschijnlijk wel last van haar echte achternaam.

Echte naam: Olivia Jane Cockburn

14. Natalie Portman

Natalie heeft haar achternaam overgenomen van haar oma.

Via: youtube.com (capture) | The Tonight Show Starring Jimmy Fallon

Echte naam: Natalie Herschlag

15. Cary Grant

Deze wereldberoemde acteur koos wijs voor een stoere artiestennaam, want zijn echte naam is toch een heel stuk minder sexy.

Echte naam: Archibald Alexander Leach

16. Rock Hudson

Ook Rock Hudson zag snel in dat zijn echte naam niet sexy genoeg was, dus koos hij een naam die perfect bij zijn lengte (1.93) en imago paste.

Echte naam: Leroy Harold Scherer, Jr.

Ken jij nog andere namen?

Een hele lijst en we zijn er vast een aantal vergeten. Er zullen ongetwijfeld ook in Nederland acteurs rondlopen met een artiestennaam.

We lezen ze graag terug in de comments.

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...