Via: flickr.com | Andrea Nguyen, CC

Eieren pellen doe je in het vervolg niet meer anders

Het schillen van een hard gekookt ei gaat niet altijd van een leien dakje, peuteren, stukjes schil die blijven zitten of een je ei gaat kapot. Kiwify to the rescue!

Via: giphy.com
Klik hier om cookies te accepteren en deze content te tonen

Ei pellen: wat een ellende

Zelf schilde ik een ei altijd op de ouderwetse manier: kapot tikken en peuteren maar. Vaak duurde het minimaal een minuut, voordat het ei gepeld was en dan hebben we het nog niet over de kleine stukjes schil die her en der verspreid waren of natuurlijk het ei dat hiaten had…

Via: depositphotos.com

Ei pellen: de oplossing!

Onderstaande video laat zien dat het ook compleet anders kan door gebruik te maken van een glas en twee eieren. Geloof het of niet, maar na een seconde of tien heb je twee geschilde eieren en de rest blijft achter in het glas. Oh ja, zorg wel dat het ei gekookt is, anders kan het wel eens een zooitje worden.

Hier nog een voorbeeld van hoe het moet:

Klik hier om cookies te accepteren en deze content te tonen

Ga jij deze ei-schil-methode ook gebruiken? Laat het weten in een reactie onderin!

Lees ook: Onbekende lifehack: dit is waarom je zwarte peper in je was moet doen!


Leuk of handig? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Geen zorgen, we spammen niet! Lees onze privacyverklaring.