Eten waar je energie van krijgt: 10 energieboost snacks

Soms heb je gewoon even een dipje en heb je een energieboost nodig. Eten waar je energie van krijgt kan je dan helpen! Deze gezonde snacks helpen je energielevel weer omhoog te krikken.

Energieboost nodig? Eet wat!

Of het nu komt door de hormonen, een zware work-out of het weer, soms heb je gewoon even wat extra energie nodig. De juiste voeding kan je daar bij helpen.

Via: pixabay.com | voltamax, CC

Eten waar je energie van krijgt

Voedsel met veel vet is vaak moeilijker te verteren en kost je dus juist energie in plaats van dat het je energie oplevert. Het is dus verstandig te bekijken wat je het beste kunt snacken voor die heerlijke energieboost. Gelukkig is er voldoende lekker eten waar je energie van krijgt!

Niet eten is niet gezond

Je lijf geeft niet voor niks aan dat er iets aan de hand is. Wat de oorzaak van het tekort aan energie ook is, het is verstandig dit op te lossen. Ook al ben je op je voeding aan het letten of zelfs op dieet, als je lichaam een energieboost nodig heeft moet je die ook geven!

Dit helpt er ook voor te zorgen dat je niet een paar uur later alsnog met een zak chips lui op de bank belandt…

maandag slapen moe weekend feiten
Via: depositphotos.com | stokkete

Slaaptekort? Dan heb je grote kans dat je juist verlangt naar extra eten! Je lichaam wil het tekort aan energie door slaapgebrek oplossen door te gaat eten.

Gelukkig is er een super methode om voortaan binnen 2 minuten in slaap te vallen. Heb je de volgende dag ook minder trek. Win-win dus.

Van welk eten krijg je energie?

Nu is natuurlijk de grote vraag: welke gezonde tussendoortjes kan ik het beste nemen om voorlopig weer vol energie te zitten? Deze makkelijke snacks zullen je helpen!

1. Banaan

Misschien wel de bekendste snack waar je energie van krijgt, is de banaan. Door de natuurlijke suikers krijg je een boost van energie en de vezels die er in zitten geven je ook nog eens een langer gevuld gevoel. Of doe eens gek en ga voor exotisch fruit.

Via: pexels.com | Pixabay, CC

2. Yoghurt

Even een lekker bakje yoghurt tussendoor? Slim! Vooral als je een food craving hebt na het sporten. Door de magnesium en calcium herstelt je lichaam sneller en voel je je dus weer eerder fit.

3. Ei

Eieren zitten vol eiwitten, hoe kan het ook anders. Deze energiebommetjes helpen je lichaam om koolhydraten om te vormen naar energie én zorgen er voor dat je extra voedingsstoffen (en dus energie) haalt uit je voedsel.

4. Amandel

Buiten dat amandelen je een energieboost geven zijn ze ook nog eens goed voor de spijsvertering. Je spijsvertering kost je ongemerkt ook energie en wanneer dit versoepeld wordt, merk jij dat dus aan je energielevel.

Via: pexels.com | Karolina Grabowska, CC

5. Zalm

Vitamine B2 en B6 helpen je om wat je binnen krijgt om te zetten in energie. Daarnaast zit zalm ook nog eens bomvol omega-3 vetzuren die goed zijn voor je bloedsomloop.

6. Spinazie

Popeye at het niet voor niets en zoals we allemaal weten, die kreeg ook een bom van energie na het eten van spinazie! Door het hoge ijzergehalte in spinazie verhoogt de energieproductie in je lichaam.

Wist je dat je ook spinaziechips kunt maken? Doe wat olijfolie op de blaadjes, bestrooi met je favoriete kruiden, laat ze in de oven drogen op lage temperatuur en genieten maar!

7. Bruine rijst

Ok deze snack vergt een klein beetje voorbereiding maar is het dubbel en dwars waard. Bruine rijst houdt je bloedsuikerspiegel lang op niveau waardoor je geen hongergevoel meer hebt. Bovendien helpt het koolhydraten en proteïne om te zetten in energie.

Via: pexels.com | Suzy Hazelwood, CC

8. Pure chocolade

Ja je leest het goed, chocolade! Joepie! Met mate natuurlijk, dat moge duidelijk zijn. In cacao zitten antioxidanten die je bloedsomloop een boost geven. Door de extra zuurstof die jouw bloed naar je hersenen en spieren kan sturen voel jij je energieker.

9. Zoete aardappel

Een paar jaar geleden verscheen deze vorm van energierijke voeding plots overal en dat was niet voor niks. Vitamine A, vitamine C én koolhydraten krijg je met deze bijzondere aardappel binnen. Energieboost gegarandeerd.

10. Honing

Heerlijke zoet en perfect te combineren met een gezond stuk fruit. De energieboost komt bij honing uiteraard uit de glucose.

Via: pexels.com | Pixabay, CC

Gaan met die banaan!

Stop dus met middagdutjes, hangen op de bank en lui op je telefoon scrollen. Neem een gezonde snack en wordt weer heerlijk productief! Weke snack is jouw favoriet? Laat het ons weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...