Gezonder eten doe je met deze 7 handige hacks! Smakelijk!

Wie heeft gezegd dat gezond eten gemakkelijk is? Juist, (bijna) niemand. We willen allemaal wel gezonder eten maar in de praktijk blijkt dat toch iets moeilijker om voor elkaar te krijgen dan in eerste instantie gedacht. Met deze 7 simpele tricks ben je al super op weg.

Zo simpel… maar die smoesjes!

Te druk, weinig zin om lang in de keuken te staan of soms heb je gewoon een dag waarop je zin hebt in pizza of patat. Moet allemaal kunnen, maar je moet niet altijd toegeven aan die smoesjes! Om je te helpen delen wij 7 ongelooflijk simpele lifehacks en tips die gezonder eten net wat makkelijker maken.

Via: pixabay.com | Konstantin Kolosov, CC

1. Eet regelmatig

In plaats van de drie grote standaard maaltijden per dag: ontbijt, lunch en avondeten is het belangrijk om regelmatig te eten, liefst in kleinere porties dan natuurlijk. Kleine tussendoortjes en snacks zoals nootjes of stukjes fruit zijn al goed om erge trek te vermijden. Want we weten allemaal waar grote trek toe leidt: alles eten wat los of vast zit.

2. Gezonde tussendoortjes

Voortbordurend op nummer 1: eet gezonde tussendoortjes en snacks. In plaats van een zak chips open trekken kun je ook kiezen voor een handjevol nootjes of iets dat je zelf hebt gebakken. Zoals bananenbrood of gezonde muffins. Deze tussendoortjes zijn ook geschikt voor de 4 uur middag snack. Lekker met een bakje koffie of thee!

Via: pexels.com | Suzy Hazelwood, CC

3. Vermijd een streng dieet

Een dieet dat koolhydraten of suiker volledig bant, zal je misschien een tijdje verder helpen. Je verliest dan op korte termijn wel wat kilo’s, maar het is niet haalbaar dit eeuwig vol te houden, toch? Wees daarom altijd op je hoede van diëten die een bepaalde voedingsgroep volledig verbannen. Je hebt alles nodig, zelfs suiker. Dus geniet af en toe van dat stukje chocolade.

Via: pixabay.com

4. Zorg voor variatie

Een gevarieerd dieet is belangrijk wil je gezonder eten. Elke dag pasta of aardappelen, groente en vlees wordt op een gegeven moment ook wel een beetje saai. Varieer er lekker op los. De ene dag rijst, de andere dag pasta en weer een andere dag lekkere wraps. Er zijn zoveel recepten uit verschillende keukens, dat het haast zonde is om niet gevarieerd te eten. En elke dag pasta (bijvoorbeeld) is trouwens ook niet echt gezond!

5. Eet niet rechtstreeks uit de verpakking

Dan bedoelen we met name ijs. Heb je een heerlijke bak Ben & Jerry en wil je die op de bank tijdens het kijken van een Netflix serie lekker oppeuzelen? Doe het niet! Schep het in een kom. Hierdoor voorkom je dat die bak daadwerkelijk op is aan het eind van de avond. En je controleert hiermee ook je porties. Zelfde geldt voor chips, snoepjes en snack nootjes.

Gezonder eten
Via: pexels.com

6. Meer in de plaats van minder

Hoe meer kleur je eten op je bord bevat hoe gezonder. Probeer dus altijd te denken dat je méér moet eten in de plaats van minder, namelijk meer groente en fruit. Als je dat doet, heb je minder plaats voor ongezonde snacks. En door verschillende groenten in een gerecht te verwerken is dat zo gepiept. Gele paprika, rode paprika, aubergines, komkommers, courgettes, wortels of zoete aardappel. Online vind je ontzettend veel lekkere recepten waarin ze veel groentes gebruiken. Of ga eens een avondje op Pinterest op zoek naar gezonde recepten met veel groeten. Ook is er uitvoerig te vinden hoe land je precies moet nemen voor het koken van groente!

Via: pexels.com | Ella Olsen, CC

7. Drink water

Je leest het op elke health of foodblog wel, drink veel water. Probeer frisdranken en sappen uit pak ook zoveel mogelijk te vermijden. Hiermee zet je al een kleine stap in de richting van gezonder eten. En water drinken zorgt voor een verzadigd gevoel en waardoor je minder snel honger hebt!

Nog meer simpele tips?

Welk klein trucje probeer jij dagelijks toe te passen om nog dat tikkeltje gezonder door het leven te gaan? Wij horen het graag van je in een reactie!

Lees ook:

Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer