Besparen op je GROOTSTE uitgaven? Hier de 10 meest effectieve tips!

Wil je ECHT meer geld overhouden voor leuke dingen? Bespaar dan bijvoorbeeld op je vaste lasten, want deze zijn meteen het hoogst! HOE en nog 9 andere tips, vind je hieronder!

Sparen = opletten!

“Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd”, heb je waarschijnlijk van huis uit meegekregen. Dat klopt ook, maar waarom ALLEEN op de kleintjes letten, als je de grote vissen gewoon laat zwemmen?! Daarom, zorg dat je ook je hoge (vaste) kosten onder de loep neemt, ook al is het vaak gemakkelijker alles te laten zoals het is. Feit is, dat vele huishoudens letterlijk 100’en Euro’s laten liggen, omdat ze niet weten dat het beter kan!

Vaste kosten, zijn de bedragen die je (vaak) maandelijks je rekening ziet afschieten. Als je daar dus iets aan kan doen, scheelt dat meteen 12 x het maandelijks bespaarde bedrag! Met deze tips kun je dus (in theorie) erg veel geld besparen! Of dit ook voor jouw of jullie huishouden geldt, kunnen wij niet garanderen, maar het kan in ieder geval NOOIT kwaad, deze punten nog eens na te lopen!

1. Zeg abonnementen op, die je bijna niet gebruikt

Krijg je steeds een strip-, roddel- of tuinarchitectuurblad thuisgestuurd, maar lees je het bijna niet? ZEG HET OP (en koopt eventueel sporadisch een los exemplaar)! Het kost je even wat moeite met een brief of email, maar na 4 maanden ben je al ERG blij, geloof ons! Maar denk hierbij breder, bijvoorbeeld:

 • Waarom een papieren versie van krant of tijdsschrift als je digitaal goedkoper uit bent?
 • Waarom vaste telefoon als je al mobiel hebt?
 • Waarom tijdschrift of bibliotheek-pas als je het wellicht op internet gratis vindt?
 • Waarom dat Premium-kabel pakket als je kunt gaan wandelen of een spel spelen (en bovendien nog steeds 15 zenders hebt)?

krant

2. Kleed je warmer en zet die verwarming lager

Natuurlijk is het lekker om de verwarming op >22°C te zetten en in je t-shirtje op de bank te zitten! Realiseer je dan wel, dat je constant extra stookt per graad warmer! Draag bijvoorbeeld een trui (of gebruik zelfs een dekentje op de bank) en zet je de verwarming 2 graden lager! Zet bovendien de verwarming in kamers waar je niet meer moet zijn lager. Het kan, afhankelijk van de ruimte, VEEL geld besparen! Bovendien ben je nog milieubewust bezig ook!

Kijk eens goed of je een automatische thermostaat met tijdsfunctie hebt. Zo kun je de temperatuur ‘s nachts (als je toch onder je deken in dromenland bent) tussen 16°C – 18°C instellen en het net voor je wekker gaat, weer opwarmen!

Verwarming

3. Vernieuw JAARLIJKS je energieaanbieder!

Nu we het toch over energie hebben, moeten we ook eens over die aanbieders hebben. Het is namelijk zo dat nieuwe klanten vaak meer korting krijgen / lagere tarieven betalen, dan bestaande. Stap dus IEDER JAAR over met maximaal een jaarcontract!

Belangrijk is om goed te weten, wat je nu precies betaalt en dit te vergelijken met nieuwe aanbieders! Online zijn er vele mogelijkheden, maar een zeer overzichtelijke site is eenvoudig-vergelijken.nl. Probeer, indien mogelijk altijd op basis van KWh te vergelijken en weet wat je verbruik is!

Geloof NOOIT telefonische verkopers die je via een berekening, op basis van je laatste maandkosten, uitrekenen dat je per jaar bedrag X gaat besparen. Dit is vaak een vals trucje, omdat ze niet het gehele jaar (met wisseling in seizoenen/verbruik) meenemen! Vergelijk dus gewoon online en laat je zeker niet overrompelen en overhalen!

Energie

4. Houd je schulden zo laag mogelijk

Schulden kosten geld en vaak erg veel ook! Zorg dat je schulden zo snel mogelijk wegwerkt en anders zo laag mogelijk houdt. Rente die je betaalt op schulden is vaak erg hoog, dus als het niet nodig is, weg ermee! Houd hierbij rekening met de volgende punten:

 • Rood staan is een SCHULD en vaak één van de duurste ook! Probeer dit dus te voorkomen!
 • Betaal je creditcard-rekening maandelijks meteen af, elk bedrag dat blijft staan, gaat (veel) rente kosten!

Beurs

5. Neem ieder jaar tijd voor je zorgverzekering

Tot het einde van het jaar, kan je overstappen en een andere zorgverzekering kiezen voor het volgende jaar. Deze verzekering loopt dan weer een heel jaar. Het loont dus om te kijken of je nog steeds de meeste geschikte zorgverzekering hebt. Kijk hierbij goed naar je eigen situatie: wat wil je sowieso gedekt hebben en hoeveel moet je eigen risico zijn? Ook hier zijn online veel mogelijkheden tot vergelijken!

De zorgverzekering is één van de grote kostenposten per jaar, dus het loont om hier even wat tijd voor te nemen!

Zorg

We hebben nog 5 briljante tips voor je, dus lees snel verder op pagina 2!

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   Kiwify
   Logo