Wat je handtas eigenlijk zegt over jouw karakter

Kleine tasjes, grote tassen, sporttassen, enveloptasjes en shoppers, een aantal termen die menig vrouw bekend voorkomen, want let’s face it: wij vrouwen houden van tassen. En die handtas zegt meer over jouw karakter, dan je denkt!

Het belang van je handtas

Tassen zijn natuurlijk functioneel, je moet tenslotte wel je spullen mee kunnen nemen. Maar het kan natuurlijk ook een fashion statement zijn die jouw outfit helemaal afmaakt. De keuze voor de grootte van een handtas is eigenlijk heel persoonlijk, de inhoud ervan trouwens ook.

Wist je dat de stijl en grootte van je tas meer over jou zegt dan je zou denken? We hebben het hier over je alledaagse tas die alles te verduren krijgt: mee naar je werk, festival meepikken, even boodschappen doen, of een terrasje pakken. Hij is gemakkelijk, mooi en zit vol met spullen die voor jou zo essentieel zijn dat je er niet zonder kunt. Maar waarom is dat eigenlijk zo?

Handtas vrouw
Via: pexels.com

Spullen die je in de gemiddelde damestas zult vinden

 • Sleutels
 • Portemonnee
 • Mobiele telefoon
 • Flesje water
 • Make-up tasje
 • Tampons
 • Paracetamol
 • Handcrème
 • Pen
 • Notitieboekje
 • Zonnebril
Via giphy.com

Wat voor type ben jij volgens je handtas?

Draag jij een enveloptasje?

Dan ben je zelfverzekerd, precies en ordelijk. Je hebt een duidelijke kledingstijl en hebt niet veel nodig om je op je gemak te voelen. Jouw kleine tasje biedt alleen ruimte voor jouw onmisbare spulletjes zoals, je sleutels, mobieltje en lipstick en meer heb jij ook niet nodig!

Via: pexels.com | Godisable, CC

Grote tas die je overdwars draagt

Je hebt een grote behoefte aan zekerheid, de spullen die je met je meezeult zijn vertrouwd en geven je houvast. Je kiest liever voor veiligheid dan het plukken van de dag. Je wilt graag alles overzien en bent op (bijna) alles voorbereid. Je collega’s kunnen altijd bij jou terecht om je oplader te lenen want ook die draag je naast je portemonnee, sleutels van jezelf, je moeder en de buurvrouw ook altijd met je mee. Want stel je voor dat er iets gebeurt of je batterij raakt leeg, de wereld vergaat…

Via: pxhere.com | Pxhere.com, CC

Grote tas met kleine hengsels

Deze tas is over het algemeen wat minder handig, maar wordt vooral gebruikt om aandacht te
trekken, als je deze tas draagt dan wil je gezien worden. Vaak accentueer je dat ook door te kiezen voor een opvallende kleur of ander detail. Tijdens het lopen laat je je tas elegant en uitdagend heen en weer schommelen. Je draagt deze tas niet om het formaat want je neemt alleen het hoognodige mee.

Handtas karakter vrouw
Via: pixabay.com

Het rugzakje

Het rugzakje is natuurlijk hartstikke handig en jaren gelden ontzettend populair. Vrouwen die ze dragen geven uiting aan hun innerlijk kind, ze zijn een beetje naïef/zorgeloos en dragen veel verschillende spulletjes met zich mee die vaak versierd en felgekleurd zijn.

Via: pexels.com | Tim, CC

De stoffen tas

Je bent een beetje alternatief, draagt een tas met exotische motiefjes en doet aan meditatie. Biologisch eten is voor jou belangrijk, gezondheid en mindfulness houden je dagelijks bezig en droomt van verre reizen zoals bijvoorbeeld naar India. Je shopt graag bij de kringloop en new age winkeltjes en doet zeer waarschijnlijk aan yoga. Namaste!

Via: pexels.com | Fatin Hisham, CC

De merktas

Je houdt van dure merken en gebruikt ze als statussymbool. Je geeft graag geld uit aan mooie kleding en houdt van een verzorgd uiterlijk. Voor jou is je uiterlijk je visitekaartje en werkt dan ook hard om er op en top uit te blijven zien. Je bent de droom van elke man, maar een nachtmerrie voor zijn pinpas.

Via: pexels.com | Marlene, CC

Klopt jouw karakter bij jouw handtas?

Herken jij bepaalde karaktereigenschappen van jezelf of je vriendinnen op basis van je handtas? Laat het ons weten in de comments!

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...